Storą ąžuolą nupjovęs vyras prisidirbo: bauda paplonins piniginę

Įsibėgėjus vasarai aplinkosaugininkai gauna vis daugiau pranešimų apie kertamus medžius. Visai neseniai vieno ūkininko iš Pasvalio „taikiniu“ tapo grūdų lauke augęs šimtametis ąžuolas.

Ąžuolas ūkininkui trukdė atlikti darbus.<br>Wikipedia asociatyvi nuotr.
Ąžuolas ūkininkui trukdė atlikti darbus.<br>Wikipedia asociatyvi nuotr.
Ūkininkui skirta bauda ir paskaičiuota 823 eurus siekianti žala gamtai – kiekvienas nupjauto ąžuolo centimetras jam kainuos po 9 eurus.<br>AM nuotr.
Ūkininkui skirta bauda ir paskaičiuota 823 eurus siekianti žala gamtai – kiekvienas nupjauto ąžuolo centimetras jam kainuos po 9 eurus.<br>AM nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Jun 28, 2016, 12:21 PM, atnaujinta May 20, 2017, 11:02 AM

Šimonių k., Pasvalio r. ūkininkavęs V. J. be Pasvalio rajono savivaldybės išduoto leidimo saugotinų medžių ir krūmų kirtimo, persodinimo ar pašalinimo darbams nupjovė net 122 cm skersmens ąžuolą. Medis augo ūkininko išsinuomotame ir dirbamame grūdinių kultūrų lauke ir, kaip teigia pats pažeidėjas, trukdė dirbti lauko darbus.

Aplinkosaugininkai dėkoja neabejingiems asmenims, kurie laiku pranešė apie nukirstą medį. Ūkininkui skirta bauda ir paskaičiuota 823 eurus siekianti žala gamtai – kiekvienas nupjauto ąžuolo centimetras jam kainuos po 9 eurus.

Tame pačiame sklype aplinkosaugininkai nustatė ir dar vieną pažeidimą – dviejų ąžuolų kamienai buvo apdeginti, matėsi šalia ąžuolų buvusi laužavietė. Deja, pažeidėjas kol kas nenustatytas. Tikimės, kad šis įvykis bus ištirtas artimiausiu metu.

Visiems, besiruošiantiems pjauti medžius, primename, kad tai daryti galima tik savo kieme ar privačioje namų valdoje, jeigu medžiai nėra saugotini. Visais kitais atvejais į vieną ranką pasiėmę pjūklą, įsitikinkite, kad kitoje rankoje turite savivaldybės išduotą leidimą medžių ar krūmų kirtimo darbams.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.