Rekonstruojant Kauno Vytauto parką, jame nebeliks senųjų atrakcionų

Kauno savivaldybė ruošiasi rekonstruoti Žaliakalnyje esantį Vytauto parką. 

 Vykdant rekonstrukciją iš jo bus pašalinti čia esantys seni atrakcionai, o kas bus įrengta vėliau, savivaldybė žada tartis su miestiečiais. <br> G.Bitvinsko nuotr.
 Vykdant rekonstrukciją iš jo bus pašalinti čia esantys seni atrakcionai, o kas bus įrengta vėliau, savivaldybė žada tartis su miestiečiais. <br> G.Bitvinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2018-10-02 13:13

Vykdant rekonstrukciją iš jo bus pašalinti čia esantys seni atrakcionai, o kas bus įrengta vėliau, savivaldybė žada tartis su miestiečiais. 

„Įrenginiai yra fiziškai nusidėvėję ir ant valstybinės žemės stovi nelegaliai. Paprašėme, kad jų savininkas įrenginius perkeltų į kitą vietą“, – BNS antradienį sakė Kauno savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojas Vilius Šiliauskas. 

Pasak jo, kauniečiai savo nuomonę gali pareikšti elektroniniu paštu vytautoparkas@kaunas.lt. 

„Mes norime pasitarti su kauniečiais ir paklausti, ką jie norėtų matyti Vytauto parke. Galbūt tai galėtų būti didelis apžvalgos ratas, galbūt fontanas arba tiesiog tvarkingas pasivaikščiojimams skirtas parkas?“ – svarstė savivaldybės atstovas. 

Pasak V. Šiliausko, teritorija, kurioje įrengtas Vytauto parkas, yra valstybinė miško žemė, todėl savivaldybė negali jos išnuomoti ar perimti. Čia esančių pastatų savininkai žeme gali naudotis tik tiek, kiek reikia pastatams eksploatuoti. 

„Tai valstybinė miško žemė, kurios negalima nei privatizuoti, nei išnuomoti“, – teigė jis. 

Planuojama, kad parke šiemet bus įrengtas naujas apšvietimas, atnaujinti takai ir aikštelės, pastatyti nauji suoliukai. 

Kauno apskrities viešosios bibliotekos duomenimis, atrakcionai Vytauto parke pastatyti 1964 metais: įrengtas apžvalgos ratas, sūpynės. 1970 metais įrengta lauko estrada. Parko istorija siekia 1871 metus, kai čia buvo įkurtas pramogoms ir pasivaikščiojimui skirtas parkas.  

Parke esantys pastatai devintajame dešimtmetyje buvo privatizuoti, dauguma jų – apleisti. 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.