Eksperimentą miške atlikęs vyras neatsidžiaugia milžiniškų baravykų derliumi

Prancūzas Jean-Pierre Biaussa sename miške įkūrė eksprerimentinį 0,4 ha jaunuolyną, sudarytą iš amerikietiškų raudonųjų ąžuolų, eglių, kaštainių ir kitų medžių. Dėl įvairovės tame pačiame miške palikti ir seni medžiai.

 Teritorija centrinėje Prancūzijoje, Perigordo miško širdyje, kruopščiai prižiūrima ir laistoma, net gi aptverta nuo šernų ar piktavalių žmonių – čia Jean-Pierre Biaussa augina grybus ir mėgina išsiaiškinti, kaip šių gamtos gėrybių galima būtų užsiauginti lyg daržovių.<br> Scanpix nuotr.
 Teritorija centrinėje Prancūzijoje, Perigordo miško širdyje, kruopščiai prižiūrima ir laistoma, net gi aptverta nuo šernų ar piktavalių žmonių – čia Jean-Pierre Biaussa augina grybus ir mėgina išsiaiškinti, kaip šių gamtos gėrybių galima būtų užsiauginti lyg daržovių.<br> Scanpix nuotr.
 Teritorija centrinėje Prancūzijoje, Perigordo miško širdyje, kruopščiai prižiūrima ir laistoma, net gi aptverta nuo šernų ar piktavalių žmonių – čia Jean-Pierre Biaussa augina grybus ir mėgina išsiaiškinti, kaip šių gamtos gėrybių galima būtų užsiauginti lyg daržovių.<br> Scanpix nuotr.
 Teritorija centrinėje Prancūzijoje, Perigordo miško širdyje, kruopščiai prižiūrima ir laistoma, net gi aptverta nuo šernų ar piktavalių žmonių – čia Jean-Pierre Biaussa augina grybus ir mėgina išsiaiškinti, kaip šių gamtos gėrybių galima būtų užsiauginti lyg daržovių.<br> Scanpix nuotr.
 Teritorija centrinėje Prancūzijoje, Perigordo miško širdyje, kruopščiai prižiūrima ir laistoma, net gi aptverta nuo šernų ar piktavalių žmonių – čia Jean-Pierre Biaussa augina grybus ir mėgina išsiaiškinti, kaip šių gamtos gėrybių galima būtų užsiauginti lyg daržovių.<br> Scanpix nuotr.
 Teritorija centrinėje Prancūzijoje, Perigordo miško širdyje, kruopščiai prižiūrima ir laistoma, net gi aptverta nuo šernų ar piktavalių žmonių – čia Jean-Pierre Biaussa augina grybus ir mėgina išsiaiškinti, kaip šių gamtos gėrybių galima būtų užsiauginti lyg daržovių.<br> Scanpix nuotr.
 Teritorija centrinėje Prancūzijoje, Perigordo miško širdyje, kruopščiai prižiūrima ir laistoma, net gi aptverta nuo šernų ar piktavalių žmonių – čia Jean-Pierre Biaussa augina grybus ir mėgina išsiaiškinti, kaip šių gamtos gėrybių galima būtų užsiauginti lyg daržovių.<br> Scanpix nuotr.
 Teritorija centrinėje Prancūzijoje, Perigordo miško širdyje, kruopščiai prižiūrima ir laistoma, net gi aptverta nuo šernų ar piktavalių žmonių – čia Jean-Pierre Biaussa augina grybus ir mėgina išsiaiškinti, kaip šių gamtos gėrybių galima būtų užsiauginti lyg daržovių.<br> Scanpix nuotr.
 Teritorija centrinėje Prancūzijoje, Perigordo miško širdyje, kruopščiai prižiūrima ir laistoma, net gi aptverta nuo šernų ar piktavalių žmonių – čia Jean-Pierre Biaussa augina grybus ir mėgina išsiaiškinti, kaip šių gamtos gėrybių galima būtų užsiauginti lyg daržovių.<br> Scanpix nuotr.
 Teritorija centrinėje Prancūzijoje, Perigordo miško širdyje, kruopščiai prižiūrima ir laistoma, net gi aptverta nuo šernų ar piktavalių žmonių – čia Jean-Pierre Biaussa augina grybus ir mėgina išsiaiškinti, kaip šių gamtos gėrybių galima būtų užsiauginti lyg daržovių.<br> Scanpix nuotr.
 Teritorija centrinėje Prancūzijoje, Perigordo miško širdyje, kruopščiai prižiūrima ir laistoma, net gi aptverta nuo šernų ar piktavalių žmonių – čia Jean-Pierre Biaussa augina grybus ir mėgina išsiaiškinti, kaip šių gamtos gėrybių galima būtų užsiauginti lyg daržovių.<br> Scanpix nuotr.
 Teritorija centrinėje Prancūzijoje, Perigordo miško širdyje, kruopščiai prižiūrima ir laistoma, net gi aptverta nuo šernų ar piktavalių žmonių – čia Jean-Pierre Biaussa augina grybus ir mėgina išsiaiškinti, kaip šių gamtos gėrybių galima būtų užsiauginti lyg daržovių.<br> Scanpix nuotr.
 Teritorija centrinėje Prancūzijoje, Perigordo miško širdyje, kruopščiai prižiūrima ir laistoma, net gi aptverta nuo šernų ar piktavalių žmonių – čia Jean-Pierre Biaussa augina grybus ir mėgina išsiaiškinti, kaip šių gamtos gėrybių galima būtų užsiauginti lyg daržovių.<br> Scanpix nuotr.
 Teritorija centrinėje Prancūzijoje, Perigordo miško širdyje, kruopščiai prižiūrima ir laistoma, net gi aptverta nuo šernų ar piktavalių žmonių – čia Jean-Pierre Biaussa augina grybus ir mėgina išsiaiškinti, kaip šių gamtos gėrybių galima būtų užsiauginti lyg daržovių.<br> Scanpix nuotr.
 Teritorija centrinėje Prancūzijoje, Perigordo miško širdyje, kruopščiai prižiūrima ir laistoma, net gi aptverta nuo šernų ar piktavalių žmonių – čia Jean-Pierre Biaussa augina grybus ir mėgina išsiaiškinti, kaip šių gamtos gėrybių galima būtų užsiauginti lyg daržovių.<br> Scanpix nuotr.
 Teritorija centrinėje Prancūzijoje, Perigordo miško širdyje, kruopščiai prižiūrima ir laistoma, net gi aptverta nuo šernų ar piktavalių žmonių – čia Jean-Pierre Biaussa augina grybus ir mėgina išsiaiškinti, kaip šių gamtos gėrybių galima būtų užsiauginti lyg daržovių.<br> Scanpix nuotr.
 Teritorija centrinėje Prancūzijoje, Perigordo miško širdyje, kruopščiai prižiūrima ir laistoma, net gi aptverta nuo šernų ar piktavalių žmonių – čia Jean-Pierre Biaussa augina grybus ir mėgina išsiaiškinti, kaip šių gamtos gėrybių galima būtų užsiauginti lyg daržovių.<br> Scanpix nuotr.
 Teritorija centrinėje Prancūzijoje, Perigordo miško širdyje, kruopščiai prižiūrima ir laistoma, net gi aptverta nuo šernų ar piktavalių žmonių – čia Jean-Pierre Biaussa augina grybus ir mėgina išsiaiškinti, kaip šių gamtos gėrybių galima būtų užsiauginti lyg daržovių.<br> Scanpix nuotr.
 Teritorija centrinėje Prancūzijoje, Perigordo miško širdyje, kruopščiai prižiūrima ir laistoma, net gi aptverta nuo šernų ar piktavalių žmonių – čia Jean-Pierre Biaussa augina grybus ir mėgina išsiaiškinti, kaip šių gamtos gėrybių galima būtų užsiauginti lyg daržovių.<br> Scanpix nuotr.
 Teritorija centrinėje Prancūzijoje, Perigordo miško širdyje, kruopščiai prižiūrima ir laistoma, net gi aptverta nuo šernų ar piktavalių žmonių – čia Jean-Pierre Biaussa augina grybus ir mėgina išsiaiškinti, kaip šių gamtos gėrybių galima būtų užsiauginti lyg daržovių.<br> Scanpix nuotr.
 Teritorija centrinėje Prancūzijoje, Perigordo miško širdyje, kruopščiai prižiūrima ir laistoma, net gi aptverta nuo šernų ar piktavalių žmonių – čia Jean-Pierre Biaussa augina grybus ir mėgina išsiaiškinti, kaip šių gamtos gėrybių galima būtų užsiauginti lyg daržovių.<br> Scanpix nuotr.
 Teritorija centrinėje Prancūzijoje, Perigordo miško širdyje, kruopščiai prižiūrima ir laistoma, net gi aptverta nuo šernų ar piktavalių žmonių – čia Jean-Pierre Biaussa augina grybus ir mėgina išsiaiškinti, kaip šių gamtos gėrybių galima būtų užsiauginti lyg daržovių.<br> Scanpix nuotr.
 Teritorija centrinėje Prancūzijoje, Perigordo miško širdyje, kruopščiai prižiūrima ir laistoma, net gi aptverta nuo šernų ar piktavalių žmonių – čia Jean-Pierre Biaussa augina grybus ir mėgina išsiaiškinti, kaip šių gamtos gėrybių galima būtų užsiauginti lyg daržovių.<br> Scanpix nuotr.
 Teritorija centrinėje Prancūzijoje, Perigordo miško širdyje, kruopščiai prižiūrima ir laistoma, net gi aptverta nuo šernų ar piktavalių žmonių – čia Jean-Pierre Biaussa augina grybus ir mėgina išsiaiškinti, kaip šių gamtos gėrybių galima būtų užsiauginti lyg daržovių.<br> Scanpix nuotr.
 Teritorija centrinėje Prancūzijoje, Perigordo miško širdyje, kruopščiai prižiūrima ir laistoma, net gi aptverta nuo šernų ar piktavalių žmonių – čia Jean-Pierre Biaussa augina grybus ir mėgina išsiaiškinti, kaip šių gamtos gėrybių galima būtų užsiauginti lyg daržovių.<br> Scanpix nuotr.
 Teritorija centrinėje Prancūzijoje, Perigordo miško širdyje, kruopščiai prižiūrima ir laistoma, net gi aptverta nuo šernų ar piktavalių žmonių – čia Jean-Pierre Biaussa augina grybus ir mėgina išsiaiškinti, kaip šių gamtos gėrybių galima būtų užsiauginti lyg daržovių.<br> Scanpix nuotr.
 Teritorija centrinėje Prancūzijoje, Perigordo miško širdyje, kruopščiai prižiūrima ir laistoma, net gi aptverta nuo šernų ar piktavalių žmonių – čia Jean-Pierre Biaussa augina grybus ir mėgina išsiaiškinti, kaip šių gamtos gėrybių galima būtų užsiauginti lyg daržovių.<br> Scanpix nuotr.
 Teritorija centrinėje Prancūzijoje, Perigordo miško širdyje, kruopščiai prižiūrima ir laistoma, net gi aptverta nuo šernų ar piktavalių žmonių – čia Jean-Pierre Biaussa augina grybus ir mėgina išsiaiškinti, kaip šių gamtos gėrybių galima būtų užsiauginti lyg daržovių.<br> Scanpix nuotr.
 Teritorija centrinėje Prancūzijoje, Perigordo miško širdyje, kruopščiai prižiūrima ir laistoma, net gi aptverta nuo šernų ar piktavalių žmonių – čia Jean-Pierre Biaussa augina grybus ir mėgina išsiaiškinti, kaip šių gamtos gėrybių galima būtų užsiauginti lyg daržovių.<br> Scanpix nuotr.
 Teritorija centrinėje Prancūzijoje, Perigordo miško širdyje, kruopščiai prižiūrima ir laistoma, net gi aptverta nuo šernų ar piktavalių žmonių – čia Jean-Pierre Biaussa augina grybus ir mėgina išsiaiškinti, kaip šių gamtos gėrybių galima būtų užsiauginti lyg daržovių.<br> Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (15)

Lrytas.lt

Nov 19, 2018, 5:24 PM, atnaujinta Nov 21, 2018, 4:55 PM

Teritorija centrinėje Prancūzijoje, Perigordo miško širdyje, kruopščiai prižiūrima ir laistoma, net gi aptverta nuo šernų ar piktavalių žmonių – čia vyras augina grybus ir mėgina išsiaiškinti, kaip šių gamtos gėrybių galima būtų užsiauginti lyg daržovių. Ir jam tai puikiai sekasi – jau dvejus metus Jeanas prisirenka pilnus krepšius tikrųjų baravykų.

„Turime medžių, turime žemės, tačiau grybų auginimas vis dar yra mįslė“, – sakė Jean Pierre Biaussa.

Eksperimentiniame miške yra įrengta laistymo sistema, dirvožemio temperatūros matavimo sistema, vėjo greičio matuokliai ir kita įranga. Vyras džiaugiasi, kad vienu kartu laukinių grybų plantacijoje galima surinkTi apie 20-40 kg šių gėrybių.

J. P. Biaussa jau spėjo suprasti, kad prie jaunų medžių užauga didesni grybai. Kai kurie siekia net 1,8 kg, o kepurės skersmuo – 45 cm.

Anot grybų augintojo, šias miško gėrybes vietos prekybos taškuose verslininkai superka po 7-15 eurų už kilogramą, o perparduoda už 15-25 eurus už kg.

Jean-Pierre Biaussa įkurtame miške natūraliai ir be trąšų užauginti grybai prekiaujami pažymėti „Cepes du Perigord“ ženklu. Taip atskiriami grybai, kuriuos neretai bandoma nukonkuruoti pigesne produkcija iš Rytų Europos.

Pasak grybų ūkininko, per metus jo miške užauga nuo 50 iki 300 kg grybų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.