Šeštadienis bus debesuotas

Beveik dvi savaites Lietuvos orus lėmę anticiklonai nusilpo ir pasitraukė tolėliau nuo Baltijos šalių, šį regioną užleisdami aktyviai žemo slėgio sūkurių veiklai.

Savaitgalį orai nelepins.<br>M.Patašiaus nuotr.
Savaitgalį orai nelepins.<br>M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Margarita Kirkliauskaitė („Lietuvos rytas“)

Nov 6, 2015, 6:26 AM, atnaujinta Oct 5, 2017, 2:25 PM

Penktadienį mūsų šalis jau pateks į Atlanto ciklono rytinį pakraštį. Dangus bus apniukęs. Daugelyje rajonų dulksnos ar silpnai lynos. Šiek kiek intensyvesnio lietaus antroje dienos pusėje sulauks pietvakariniai ir centriniai regionai.

Nestiprus vėjas pūs iš pietryčių, vakare vis labiau kryps iš pietų. Temperatūra visoje šalyje skirsis vos keliais laipsniais ir svyruos nuo 6 iki 9 laipsnių šilumos.

Ateinančią naktį nedidelis lietus daugiausia lankysis vakariniuose ir pietiniuose rajonuose. Lietuvos šiaurės rytuose bus palankios sąlygos susidaryti rūkui.

Pietryčių, pietų vėjas sieks vos 2–7 m/sek. Temperatūra pasiskirstys nuo 0–2 laipsnių šilumos rytiniame šalies pakraštyje iki 5–7 laipsnių šilumos Vakarų Žemaitijoje ir pajūryje.

Šeštadienio diena visur prasidės gana debesuotais, bet sausesniais orais. Vakariniuose rajonuose pradės lynoti po pietų, kai prie pajūrio priartės Atlanto ciklono atmosferos frontas. Pietų vėjas taps juntamesnis ir stiprės iki 6–11 m/sek. Termometrai įdienojus rodys 5–10 laipsnių šilumą.

Sekmadienio naktį atmosferos frontas neskubės brautis į Lietuvos gilumą ir ryto valandomis bus ties Žemaitija.

Tačiau nedidelis lietus tamsiuoju paros metu vis dėlto apims didesnę šalies dalį ir nepasieks greičiausiai tik kraštinių rytinių rajonų. Pietvakarių vėjas jau sustiprės iki 8–14 m/sek. Drėgną ir debesuotą naktį temperatūra išliks ganėtinai aukšta – svyruos tarp 3 ir 8 laipsnių šilumos.

Sekmadienio dieną ciklono centras judės per Pietų Suomiją, o jo debesų juosta, sukaupusi nemažas drėgmės atsargas, – per Baltijos šalis.

Lietuvoje šią dieną daugelyje rajonų įkyriai ir gana gausiai palis, šiek tiek mažiau lietaus klius nebent šiauriniam šalies pakraščiui. Vėjas pasisuks iš vakarų, šiaurės vakarų, jo gūsiai šalies vakaruose sieks 15–18 m/sek. Po šiltos nakties temperatūra pakils tiktai 1–2 laipsniais, tad vėl bus 5–10 laipsnių šilumos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.