Būkite atsargūs savaitgalį: vietomis formuosis plikledis

Šiandien didžiosios Europos dalies, taip pat ir Lietuvos, orus jaukia aktyvus ciklonas, kurio centras apsistojęs ties Norvegija. Vakarine jo dalimi iš šiaurinių platumų į pietus veržiasi šaltas oras, todėl Vakarų ir Vidurio Europoje vyrauja šalti, vėjuoti ir su mišriais krituliais orai. Per Lietuvą iš lėto keliauja šio ciklono šaltasis atmosferos frontas, jam praslinkus orai vės ir mūsų šalyje.

Savaitgalio rytais vairuotojai turėtų būti atsargesni.<br>D.Umbraso nuotr.
Savaitgalio rytais vairuotojai turėtų būti atsargesni.<br>D.Umbraso nuotr.
Savaitgalio rytais vairuotojai turėtų būti atsargesni.<br>D.Umbraso nuotr.
Savaitgalio rytais vairuotojai turėtų būti atsargesni.<br>D.Umbraso nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Sinoptikas Tadas Kantautas, „Lietuvos rytas“

2017-12-08 11:42

Šiandien bus debesuoti ir niūrūs orai. Per visą šalį slinks keletą valandų trunkantys krituliai, daugiausia lietus.

Vietomis, didesnė tikimybė – rytiniuose rajonuose, pasirodys ir šlapdriba. Pietrytinėje šalies pusėje rytą kai kur išsilaikys plikledis. Pūs stiprokas, 7–12 m/sek., pietvakarių vėjas. Temperatūra dieną pakils iki 0–5, pajūryje iki 6–8 laipsnių šilumos.

Artimiausią naktį minėtas atmosferos frontas po truputį trauksis. Vyraus debesuoti, vietomis su pragiedruliais orai. Dar daugelyje rajonų pasirodys krituliai, daugiausia nedidelė šlapdriba, lietus.

Veržiantis šaltesnei oro masei temperatūra naktį svyruos apie 0 laipsnių, o pragiedrėjus atšals ir iki 2 laipsnių šalčio, todėl vietomis formuosis plikledis, jis išliks ir ryto valandomis.

Vakariniuose rajonuose kai kur išliks 2–3 laipsnių šiluma. Vėjas pūs iš pietvakarių 7–12 m/sek. greičiu, pajūryje jo gūsiai sustiprės iki 15–20 m/sek.

Rytoj dieną orus lems tas pats po truputį silpstantis žemo slėgio sūkurys. Nors dangumi ir plauks tankūs debesys, kartais pragiedrulių išvysime. Nedideli krituliai numatomi tik vietomis, daugiausia vakariniuose šalies rajonuose. Stiprokas vėjas pūs iš pietvakarių, vakariniuose rajonuose jo gūsiai sieks 15–20 m/sek. Temperatūra dieną pakils tik iki 0–3, pajūryje iki 4–5 laipsnių šilumos.

Sekmadienį šalis išliks žemesnio slėgio lauke. Ir naktį, ir dieną vakariniuose rajonuose praslinks trumpi nedideli krituliai.

Vėjas po truputį rims, tik naktį pietų, pietvakarių vėjo gūsiai dar gali siekti 15–17 m/sek. Naktį temperatūra bus tarp 3 laipsnių šalčio ir 2 laipsnių šilumos, pajūryje išliks 3–4 laipsniai šilumos. Ten, kur pašals ir šeštadienio vėjas nespės išdžiovinti drėgmės, vėl susidarys plikledis. Dieną termometrai rodys nuo 1 laipsnio šalčio iki 4 laipsnių šilumos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.