Kėdainius nuplakė stipri kruša, sinoptikai žada orų pagerėjimą

Portalo lrytas.lt skaitytojas užfiksavo, kaip Kėdainiuose siautėjo stiprūs krituliai – lietus su kruša. Vaizdo įraše matyti, jog ledo gabaliukai stipriai barškina automobilio langus.

 Kėdainiuose siautėjo kruša.<br> Lrytas.lt skaitytojo nuotr.
 Kėdainiuose siautėjo kruša.<br> Lrytas.lt skaitytojo nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 27, 2018, 6:29 PM, atnaujinta Apr 27, 2018, 6:55 PM

Anot Lietuvos hidrometeorologų, krušos artimiausią parą tikimybė bus nedidelė, orai vis labiau gerės.Vakarop lietus trauksis, vėjas rims, dangus giedrės. Artimiausią naktį piečiau mūsų šalies trumpam sustiprės anticiklonas. Debesuotumas sumažės, žymesnio lietaus jau nenumatoma. Vietomis formuosis rūkas. Vėjas nurims ir pamažu suksis iš pietvakarių, pietų. Naktis dėl silpno vėjo ir pragiedrulių bus šaltoka, temperatūra pažemės iki 1–6 laipsnių šilumos, o dirvos paviršiuje vietomis numatomos silpnos šalnos. Paryčiais iš pietvakarių artės atmosferos frontas, todėl debesuotumas didės.

Rytoj dieną per šalį slinks šiltasis atmosferos frontas, jam praslinkus į Lietuvą plūs šiluma. Vyraus debesuoti, antroje dienos pusėje su pragiedruliais orai. Dieną per daugelį rajonų praslinks negausus ištisinio pobūdžio lietus, o vakarop tai vienose, tai kitose vietovėse gali pasirodyti gausesnis, bet trumpas lietus. Pūs nestiprus ir šiltas pietų, pietryčių vėjas. Termometrai antroje dienos pusėje rodys 14–19 laipsnių.

Sekmadienio naktį šalia Lietuvos susiformuos nedidelis anticiklonas. Vyraus nepastoviai debesuoti orai, kai kur iš nespėjusių išsisklaidyti debesų trumpai palis. Dvelks silpnas nepastovios krypties vėjas. Mūsų šalį bus užplūdusi šiluma, bet dėl pragiedrulių naktis nebus labai šilta – paryčiais atvės iki 3–8 laipsnių šilumos, tačiau šalnų nenumatoma.

Sekmadienio dieną minėtas nedidelis anticiklonas sukiosis visai šalia mūsų šalies. Pirmąją dienos dalį vyraus mažai debesuoti orai, vidurdienį ir po pietų debesuotumas padidės. Lietaus neturėtų būti, tik vakarop į Dzūkiją iš pietų gali atslinkti pavieniai trumpo lietaus debesys. Dieną galėsime mėgautis šiluma, temperatūra pakils iki 17–22 laipsnių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.