Pramogos Lietuvos gamtoje: ir pabėgti nuo civilizacijos, ir patirti aštrių pojūčių

Prognozuojama, kad šiemet turizmas Lietuvoje sulauks itin daug dėmesio. Tautiečių planus atostogauti užsienyje vis dar riboja pandemija, todėl jie renkasi planą B – keliones ir pramogas Lietuvoje. Ryškėja ir dar viena tendencija: norėdami stiprinti imunitetą ir vengdami uždarų patalpų žmonės vis mieliau renkasi laiką praleisti gryname ore. Kadangi Lietuva – žalias, gamtos turtais apdovanotas kraštas, veiklos ir įdomių pasiūlymų keliautojams čia tikrai netrūksta. Tik verta žinoti, kur ir ko ieškoti!

Asmeninio albumo nuotr.
Asmeninio albumo nuotr.
Mokymai išgyventi gamtoje su Augustu Žukausku.<br>Asmeninio albumo nuotr.
Mokymai išgyventi gamtoje su Augustu Žukausku.<br>Asmeninio albumo nuotr.
Poilsis kempinge.<br>Asmeninio albumo nuotr.
Poilsis kempinge.<br>Asmeninio albumo nuotr.
Alkas Paltarokas.<br>Asmeninio albumo nuotr.
Alkas Paltarokas.<br>Asmeninio albumo nuotr.
Vandens sportas.<br>Asmeninio albumo nuotr.
Vandens sportas.<br>Asmeninio albumo nuotr.
Ukmergės „Wake“ parkas.<br>Asmeninio albumo nuotr.
Ukmergės „Wake“ parkas.<br>Asmeninio albumo nuotr.
Daugiau nuotraukų (6)

Lrytas.lt

Jun 27, 2021, 11:46 PM

Nuo Vilniaus 70 km nutolęs kempingas „River Camp Lithuania“ įsikūręs vos 10 km nuo Ukmergės, šalia Šventosios upės.

Čia siūloma pabėgti iš miesto išlaikant geriausius civilizacijos aspektus: internetą, jaukią virtuvėlę su visais reikiamais indais, dušą ir tualetus, kavos ir solidesnių gėrimų barą bei kitus dalykus, kurių atsisakyti nesinori net stovyklaujant.

O ką veikti, kiekvienas nuspręs pagal poreikį: yra smėlio paplūdimys, badmintono, tinklinio, futbolo aikštės, galima išsinuomoti irklentes arba plaukti baidarėmis.

Kempingas tinka ir keliaujantiems su vaikais, nes čia yra batutas, vaikų žaidimo aikštelė, teritorija švari ir saugi. Vakarais ji jaukiai apšviesta lemputėmis, tad galima sėdėti prie laužo ir grožėtis žvaigždėtu dangumi klausantis žiogų orkestro.

Tiems, kurie pasiryžę civilizacijos malonumus iškeisti į tikrą autentišką buvimą gamtoje, patiks „Išgyvenimo mokykla“. Daugiau kaip 20 metų išgyvenimo žygiais besidomintis Augustas Žukauskas subūrė profesionalų komandą, kurią sudaro vien Lietuvos kariuomenės elitiniuose daliniuose tarnavę instruktoriai.

Visi jie ėjo vadovaujamas pareigas kariuomenėje, kur rengė karius, vedė lyderystės mokymus. O šiandien, išėję į atsargą, jie pasiruošę savo patirtimi dalytis su aštrių pojūčių ištroškusiais keliautojais.

„Akivaizdu, kad žmonės vis daugiau domisi laisvalaikiu gamtoje. Lietuva turtinga miškų ir mažai žmogaus paliestų vietų. Įkūriau stovyklavietę netoli Rūdninkų girios, prie Šalčios upelio.

Čia kiekvienas gali pasijusti gamtos žmogumi, išmokti įvairiausių išlikimo laukinėje gamtoje gudrybių: kurti kelių tipų laužą, įsirengti būstą miške, dirbti komandoje, išmokti orientuotis ir įgauti kitų naudingų patirčių. Matau, kad tai domina įvairiausių profesijų žmones, kurie nori atitrūkti nuo miesto ir patirti nuotykių“, – sakė A.Žukauskas.

Mūšios tvenkinys Ukmergėje šiemet laukia pramogautojų iš visos Lietuvos ne tik su atnaujintu paplūdimiu, bet ir 310 m ilgio trasa vandenlenčių sporto mėgėjams.

Ukmergės „Wake“ parko įkūrėjas Darius Rinkevičius džiaugėsi, kad norinčių įveikti trasą, kurioje yra 10 vandens figūrų, netrūksta.

„Net vėsus oras ne kliūtis, nuo žvarbos apsaugo specialus hidrokostiumas. O įveikus trasą galima sušilti karštame kubile ar atgauti jėgas čia pat veikiančioje kavinukėje“, – pasakojo D.Rinkevičius.

Vandenlenčių sportui reikalingą įrangą taip pat galima išsinuomoti tiesiog vietoje.

Vandenlenčių sportas – ekstremali vandens sporto šaka, kai žmogus, tempiamas nuo vieno kranto iki kito nutiestu lynu, čiuožia vandens paviršiumi ant specialios lentos.

„Lietuvos gamta nuostabi, o istorija turtinga. Kiekvienas gali įdomiai, turiningai ar sportiškai praleisti laiką neatrastuose šalies kampeliuose ir patirti daug malonių įspūdžių. Visada rekomenduoju daugiau nei kelių valandų intensyvų ėjimą atvykus į lankytiną vietą, stovyklavietę ar kaimo sodybą.

Tokį pasivaikščiojimą jau galima vadinti žygiu, nes daugiau nei dešimties kilometrų ėjimas tampa tarsi sporto treniruote – ir geriau susipažįsti su gamta, ir įgauni naudingos patirties. Susiplanavus savaitgalio išvyką svarbu patyrinėti žemėlapį ir tos vietovės apylinkes, išsiaiškinti, kas šalia yra įdomaus, o žygiui pasiruošti tikra nėra sunku.

Pėsčiomis galima nueiti ten, kur automobiliu neprivažiuosi, tad pamatysi kur kas daugiau. Geriausias laikas ir tikras poilsis gali būti laukinėje gamtoje“, – įsitikinęs užkietėjęs keliautojas ir renginių organizatorius Alkas Paltarokas.

Tai tik keletas idėjų vasaros savaitgaliui Lietuvoje, kurią pažinti geriau dabar pats metas!

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.