Lietuvoje ruošia naują trasą pėstiesiems: tęsis net 650 km

Aktyvų laisvalaikį mėgstantys žmonės Lietuvoje turės dar vieną vaizdingą trasą „Miško takas“. Tai nauja pėsčiųjų trasa, kuri sujungs visas Baltijos valstybes bei įsilies į tarptautinę E11 trasą, einančią nuo Nyderlandų iki Skandinavijos. „Miško takas“ ves ir per Dubysos regioninį parką.

Ruošiama trasa. <br>Dubysos regioninio parko direkcija.
Ruošiama trasa. <br>Dubysos regioninio parko direkcija.
Dubysos slėnis<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Dubysos slėnis<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Dubysos regioninio parko direkcija

Jul 22, 2021, 5:20 PM

Lietuvoje pėsčiųjų trasa tęsis maždaug 650 km ir eis per vaizdingiausias teritorijas, miškus, paupius, pelkes. Atlikus visus parengiamuosius darbus, trasos viešinimui bus naudojamas bendras maršruto pavadinimas – Baltic forest hiking („Miško takas“).

„Miško takas“ vingiuos per Lazdijų rajono, Druskininkų, Alytaus miesto ir rajono, Birštono, Prienų rajono, Kauno rajono, Kauno miesto, Raseinių rajono, Kelmės rajono, Šiaulių rajono, Telšių rajono, Skuodo rajono, Plungės, Mažeikių ir Kretingos rajonų savivaldybes.

Pėsčiųjų trasa padubysiais ves nuo Gėluvos iki Lyduvėnų. Dubysos regioniniame parke „Miško takas“ sutampa su pažintiniu taku „Maironio kelias padubysiu“, beveik sutampa su piligrimų mėgstamu Šv. Jokūbo keliu ir dviračių/pėsčiųjų trasa „Betygala – Ugioniai – Betygala“.

Pernai vyko žvalgomasis važiavimas dviračiais, kurio metu turizmo ekspertas iš Latvijos Juris Smalinskis maršrutą Dubysos regioniniame parke ir nuostabius gamtos vaizdus įvertino labai gerai.

Šiais metais vyksta trasos ženklinimas pačioje trasoje „Miško takas“ Lietuvoje, Latvijoje ir Estijoje žymimas dažais trijų baltos-oranžinės-baltos linijų ženklu, kuriame oranžinė linija visuomet yra tarp baltų. Ženklai dedami ant medžių, jau esamų informacinių stendų, rodyklių ir pan.

Pėsčiųjų žygiai pastaraisiais metais tampa vis patrauklesni Lietuvoje, suteikia galimybę atrasti savo kraštą, pažinti gamtos objektus ir keliauti net tada, kai ribojamas žmonių judėjimas tarp valstybių ar savivaldybių. Trasos ženklinimas ir parengimas suteikia galimybę bendradarbiauti su vietos bendruomenėmis, įtraukti apgyvendinimo, maitinimo bei kitus vietinius paslaugų teikėjus.

„Miško tako“ įrengimą Raseinių krašte vykdo Kauno regiono plėtros agentūra, bendradarbiaujant su VŠĮ „Atrask Raseiniai“ ir Dubysos regioninio parko direkcija.

Daugiau informacijos apie „Miško taką“, apie galimybę keliauti naviguojant mobiliųjų programėlių pagalba, galima rasti projekto svetainėje www.baltictrails.eu ir Dubysos regioninio parko lankytojų centre.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.