Tiem, kas dar planuoja atostogas šalyje: lankytinų vietų pasirinkimas nustebins

Nors žengus rugpjūčiui jau pradedame galvoti apie naujus mokslo metus ir pasiruošimą jiems, atostogų sezonas dar toli gražu nesibaigia. Naujienų portalas lrytas.lt kasdien dalinasi informacija ir patarimais kur verta nuvykti, kokias vietas aplankyti ir ką naujo galima atrasti mūsų šalyje.

Lrytas.lt koliažas
Lrytas.lt koliažas
Safari parkas.<br>Infoanyksciai.lt nuotr.
Safari parkas.<br>Infoanyksciai.lt nuotr.
Medžių lajų takas.<br>Infoanyksciai.lt nuotr.
Medžių lajų takas.<br>Infoanyksciai.lt nuotr.
Kupiškis.
Kupiškis.
Kupiškio (Aukštupėnų) piliakalnis.
Kupiškio (Aukštupėnų) piliakalnis.
Druskininkai.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Druskininkai.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Druskininkų lynų kelias.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Druskininkų lynų kelias.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Karolio Dineikos sveikatingumo centras.
Karolio Dineikos sveikatingumo centras.
Daugiau nuotraukų (8)

Lrytas.lt

Aug 7, 2021, 10:00 AM

Projekte „Vasaros sostinė“ Lietuvos savivaldybės dalijasi aktualia informacija ir straipsniais, pristatydamos savo regionuose pačius populiariausius maršrutus. Bendradarbiaujant su miestų ir rajonų savivaldybėmis bei turizmo informacijos centrais, parengti išsamūs lankytinų objektų sąrašai bei informacija apie vykstančius renginius.

Šiemet savivaldybės intensyviai varžosi dėl naujo „Vasaros sostinės 2021“ vardo. Šiuo metu daugiausia balsų turi Anykščiai. Čia ką aplankyti ras tiek kultūros, tiek gamtos mylėtojai. Pastariesiems siūloma pasivaikščioti įrengtu medžių lajų taku ar aplankyti vaizdingą Mikierių atodangą, nuo kurios atsiveria Šventosios upės vingiai.

Mėgstantiems aktyvesnes pramogas – laukia Safari parkas su daugiau nei 200 gyvūnų, o norintys pasitikrinti orientacinius įgūdžius – Labirintų parkas, vienintelis toks ne tik Lietuvoje, bet ir Baltijos šalyse.

Rinkimuose Anykščius sparčiai vejasi pernai metų vasaros sostine karūnuoti Druskininkai – populiariausias ištisus metus veikiantis sveikatos šaltinių kurortas. Sveikatingumo ir grožio centrų čia apstu. Tai puikus būdas norintiems pasimėgauti mineralinio vandens, purvo ar kitomis sveikatos procedūromis. Tai atstatys organizmą, atpalaiduos, padės pasisemti naujų jėgų ir minčių.

Lyderių trejete puikuojasi ir Kupiškio rajonas. Ar žinojote, kad miestas šiaurės rytų Lietuvoje vadinamas milžinų kraštu? Čia apsilankę rasite vieną didžiausių neogotikinės stilistikos bažnyčią, milžiniškas Kupiškio marias, kurios yra ketvirtas pagal dydį dirbtinis vandens telkinys Lietuvoje bei Kupiškio piliakalnį su iki dabar išlikusiais milžinų pėdsakais.

Įtemptos varžytuvės tarp miestų rodo, kad dar tikrai neaišku kas šiemet turės teisę vadintis naująja Lietuvos vasaros sostine. Už savo miestą arba kitą labiausiai patikusį kviečiame atiduoti savo balsą čia. Balsavimas vyksta iki rugpjūčio 31 d.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.