Įspėjo dėl oro užterštumo – uždraudė mokiniams lauke organizuoti užsiėmimus

Penktadienį oro užterštumui viršijant normas, ikimokyklinio ir priešmokyklinio amžiaus vaikams negali būti organizuojama veikla lauke, taip pat lauke negali vykti mokinių kūno kultūros pamokos, praneša Nacionalinis visuomenės sveikatos centras (NVSC).

 Daugelyje šalies oro kokybės tyrimo stočių jau keletą dienų pastebima padidėjusi kietųjų dalelių koncentracija.<br> lrytas.lt nuotr.
 Daugelyje šalies oro kokybės tyrimo stočių jau keletą dienų pastebima padidėjusi kietųjų dalelių koncentracija.<br> lrytas.lt nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2019-04-26 11:17, atnaujinta 2019-04-26 11:18

Specialistai siūlo ugdymo įstaigoms kasdien stebėti aplinkos oro kokybės informaciją ir pastebėjus, kad oro užterštumas padidėjęs, užtikrinti, kad vaikai į lauką nebūtų vedami.

Daugelyje šalies oro kokybės tyrimo stočių jau keletą dienų pastebima padidėjusi kietųjų dalelių koncentracija.

Anot NVSC, užterštumas kietosiomis dalelėmis padidėjęs dėl nepalankių teršalų išsisklaidymo sąlygų, taip pat įtakos galėjo turėti transporto ir pakeltoji tarša, o dalis teršalų gali būti atnešama iš Baltarusijos ir Ukrainos pasienyje vykstančių miškų gaisrų.

Visuomenės sveikatos specialistai pataria likti namuose, nevesti mažų vaikų į lauką, sandariai uždaryti langus, išjungti vėdinimo sistema, taip pat rekomenduojama saugoti kvėpavimo takus – naudoti marlines kaukes ar respiratorius, vengti aktyvios fizinės veiklos, o blogai pasijutus, nedelsiant kreiptis į gydytojus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
REPORTERIS: G. Nausėda Seimo komisijos reikalauja įrodymų