Keturi daugybę žalos pridarę uraganai išbraukti iš pasaulio meteorologijos organizacijos sąrašo

Atlanto vandenyno uraganų vardai Dorianas, Laura, Eta ir Iota nebus naudojami vadinant uraganus ateityje dėl didžiulės žalos, kurią šie uraganai sukėlė praėjusiais metais, paskelbė Pasaulio meteorologijos organizacija (PMO).

 2020 m. net 30 vardą gavusių Atlanto vandenyno uraganų pražudė mažiausiai 400 žmonių ir padarė 41 mlrd. dolerių žalos.<br> Scanpix/AFP/NOAA/RAMMB nuotr.
 2020 m. net 30 vardą gavusių Atlanto vandenyno uraganų pražudė mažiausiai 400 žmonių ir padarė 41 mlrd. dolerių žalos.<br> Scanpix/AFP/NOAA/RAMMB nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2021-03-18 13:15

Šie keturi vardai buvo išbraukti iš sąrašo po PMO Uraganų komiteto posėdžio, kuriame dalyvauja 28 šalių atstovai iš Šiaurės ir Centrinės Amerikos bei Karibų jūros regiono.

„Atsisakėme kai kurių uraganų vardų dėl jų poveikio gyvybėms ir turtui“, – sakė komiteto pirmininkas, JAV nacionalinio uraganų centro direktorius Kenas Grahamas.

2020 m. net 30 vardą gavusių Atlanto vandenyno uraganų pražudė mažiausiai 400 žmonių ir padarė 41 mlrd. dolerių žalos.

Kasmetinio Atlanto vandenyno uraganų sezono metu nuo birželio 1 iki lapkričio 30 d. uraganai yra pavadinami, taip siekiant padaryti juos lengviau atpažįstamus perspėjimuose gyventojams.

Uraganams abėcėlės tvarka pakaitomis priskiriami moteriški ir vyriški vardai, o jei pritrūksta lotyniškos abėcėlės raidžių – kaip tai nutiko 2005 ir 2020 m. – uraganai pradedami vadinti graikų abėcėlės raidėmis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.