Atogrąžų audra „Elsa“ pasiekė Floridos pakrantę

Atogrąžų audra „Elsa“ trečiadienį pasiekė sausumą Floridoje, nešdama smarkius vėjus ir liūtis į šios pietinės valstijos Meksikos įlankos pakrantę, pranešė JAV Nacionalinis uraganų centras (NHC).

Uraganas Elsa.<br>Scanpix nuotr.
Uraganas Elsa.<br>Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 7, 2021, 11:31 AM, atnaujinta Jul 7, 2021, 8:03 PM

Tarnybos pranešime sakoma, kad audra, kuri naktį buvo sustiprėjusi iki 1-os kategorijos uragano, sausumą pasiekė Floridos šiaurinėje Teiloro apygardoje.

Tuo metu „Elsa“ didžiausias ilgalaikis vėjo greitis siekė 100 km per valandą. Prognozuojama, kad sistema slinks šiaurės kryptimi gilyn į sausumą ir palaipsniui susilpnės.

Tampos oro uostas nuo antradienio iki trečiadienio sustabdė komercinius skrydžius, bet audra Floridos krantus pasiekė toliau į šiaurę nuo trečio pagal dydį valstijos miesto.

„Elsa“ buvo tapusi šių metų Atlanto uraganų sezono pirmuoju uraganu, bet paskui vėl susilpnėjo iki atogrąžų audros.

NHC prognozuoja smarkias liūtis Floridos pusiasalio šiaurėje ir vakaruose, kur gali kilti „nemenkų“ potvynių.

Šiaurės Floridoje, pietryčių Džordžijoje ir Pietų Karolinos rytinėje dalyje taip pat gali susidaryti tornadų, perspėjo tarnyba.

Floridos gubernatorius Ronas DeSantisas ragino gyventojus imtis atsargumo priemonių.

„Dabar ne metas pramogauti, – antradienį vakare per spaudos konferenciją kalbėjo R. DeSantisas. – Sąlygos ten pavojingos.“

Gubernatoriaus pavaduotoja Jeanette Nunez ragino Floridos gyventojus pasiruošti galimiems elektros tiekimo sutrikimams ir pasiruošti pakankamas maisto ir vandens atsargas.

Praeitą savaitgalį „Elsa“ siautė Jamaikoje ir Kuboje. Slinkdama per Karibus audra pareikalavo mažiausiai trijų žmonių gyvybių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.