Pekiną užklupo galinga audra: atšaukti skrydžiai, uždarytos mokyklos, įspėjama dėl „ekstremalių liūčių“

Pekine pirmadienį pliaupiant smarkioms liūtims ir siaučiant galingiems vėjams atšaukta šimtai skrydžių, taip pat buvo uždaryta mokyklų ir turizmo objektų.

Pekine pirmadienį pliaupiant smarkioms liūtims ir siaučiant galingiems vėjams atšaukta šimtai skrydžių.<br>Zumapress/Scanpix nuotr.
Pekine pirmadienį pliaupiant smarkioms liūtims ir siaučiant galingiems vėjams atšaukta šimtai skrydžių.<br>Zumapress/Scanpix nuotr.
Pekine pirmadienį pliaupiant smarkioms liūtims ir siaučiant galingiems vėjams atšaukta šimtai skrydžių.<br>SIPA/Scanpix nuotr.
Pekine pirmadienį pliaupiant smarkioms liūtims ir siaučiant galingiems vėjams atšaukta šimtai skrydžių.<br>SIPA/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Jul 12, 2021, 7:56 AM, atnaujinta Jul 12, 2021, 8:01 AM

Kinijos sostinėje siaučiant smarkiausiai nuo šių metų pradžios audrai miesto valdžia perspėjo gyventojus likti namuose.

Prognozuojama, kad per dieną kai kuriuose rajonuose gali prilyti 100 milimetrų. Tinklalapio „VariFlight“ duomenimis, dviejuose pagrindiniuose Pekino oro uostuose buvo atšaukta apie 700 skrydžių.

Sinoptikai perspėjo dėl „ekstremalių liūčių“ su perkūnija nuo sekmadienio vakaro iki pirmadienio pavakarės Pekine ir jo apylinkėse.

Viename sostinės šiauriniame rajone buvo pranešta apie nusilinkusią žemės nuošliaužą. Valstybinis transliuotojas CCTV parodė nuotraukų, kuriose matyti akmenimis užverstas kelias. Pranešime sakoma, kad pastangas nuvalyti kelią trikdo smarkus lietus.

Pirmadienį buvo uždaryti vaikų darželiai, pradinės ir vidurinės mokyklos, tad vaikai liko namuose.

Taip pat neveikė daug turistų pritraukiančios vietos, įskaitant Didžiąją kinų sieną, o kai kuriuose rajonuose uždaryti kaimo turizmo objektai.

Kai kurie automatiniai Pekino traukiniai bus valdomi žmonių, esant nenumatytų situacijų rizikai, nurodė valstybinė žiniasklaida.

Liūtys taip pat pliaupė kaimyniniame Tiandzino mieste. Valstybinės televizijos reportažuose matyti žmonės, važiuojantys elektriniais motoroleriais užlietomis gatvėmis, aptemusi padangė ir žaibų blyksniai.

Meteorologai perspėjo, kad 14 upių gali išsilieti iš krantų, įskaitant intakus Sičuano ir Šaansi provincijose.

Kinijoje lietinguoju metų laiku potvyniai yra įprastas reiškinys. Pernai rugpjūtį pakilęs vanduo sugadino daug kelių ir privertė tūkstančius gyventojų palikti savo namus.

Padėtis tapo dar rizikingesnė dėl šalyje per kelis pastaruosius dešimtmečius pastatytų užtvankų ir pylimų, nutraukusių ryšį tarp upių ir šalimais esančių ežerų ir užliejamų salpų, į kurias nutekėdavo dalis vasaros kritulių pertekliaus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.