Potvyniui Kinijoje sugriovus tunelį rasti trys kūnai, 11 žmonių tebeieškoma

Pietų Kinijoje gelbėtojai antradienį ištraukė mažiausiai trijų darbuotojų kūnus iš nebaigto kasti apsemto tunelio, o dar 11 ketvirtadienį po žeme įkalintų darbininkų tebeieškoma.

Kariškiai dirba ties užtvindytu tuneliu. <br>AFP/Scanpix nuotr.
Kariškiai dirba ties užtvindytu tuneliu. <br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 20, 2021, 2:37 PM

Komandos taip pat stengiasi išpumpuoti vandenį iš Šidzingšano tunelio, kuris ėjo po vandens saugykla ir buvo dalis autostrados, statomos Džuhajaus mieste Guangdongo provincijoje, esančios netoli Honkongo ir Makao.

Gelbėjimo operaciją, kurioje taip pat dalyvauja narai ir pasitelkiami robotai, sunkina smalkės, besiveržiančios iš technikos, gelbėtojų naudojamos tunelyje.

Griūties priežastys tebesiaiškinamos. Remiantis žiniasklaidos pranešimais, prieš nelaimę buvo pasigirdo neįprastas triukšmas ir dviejų vamzdžių tunelio vienoje pusėje pradėjo byrėti sienų medžiaga. Į vidų tuomet pradėjus veržtis vandeniui buvo liepta evakuoti darbininkus.

Panašu, kad šis statybos projektas jau kurį laiką susidurdavo su saugos problemomis. Kovą kitame tunelio ruože žuvo dar du darbininkai.

Pajūrio miestas Džuhajus yra ties Perlų upės žiotimis, kurios dabar yra intensyviai eksploatuojamos gamybos ir moderniųjų technologijų pramonių.

Džuhajus tapo viena pirmųjų Kinijos ypatingųjų ekonomikos zonų, kai valdančioji Kinijos komunistų partija maždaug prieš 40 metų pradėjo liberalizuoti ekonomiką.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.