Dalį Anglijos nusiaubė kruša: apgadino automobilius, išdaužė langus

Anglijoje golfo kamuoliukų dydžio kruša, lydima perkūnijos, apgadino automobilius ir daužė langus, tačiau atvėsimo nebus – įspėjimai dėl ekstremalaus karščio vis dar išliko, praneša bbc.com.

Kevino Mesengerio automobilis po krušos. <br>Kevin Messenger / SWNS/ Scanpix nuotr.
Kevino Mesengerio automobilis po krušos. <br>Kevin Messenger / SWNS/ Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 21, 2021, 6:09 PM

Katie Jaffar iš Kibvort Bošamo, Lesteršyro sakė, kad abu jų šeimos automobiliai buvo „visiškai sugadinti“ ir „padengti dideliais įlenkimais“.

Anglijos rytuose taip pat patvino dalis kelių , kai 30 laipsnių karštis peraugo į stiprų lietų ir krušą.

„Met Office“ anksčiau paskelbė įspėjimą dėl perkūnijos. Kruša ir audra Lesteršyrą pasiekė antradienį, maždaug 18:15 val.

„Vieną minutę vaikai žaidė su savo draugais baseine ir buvo be galo karšta, o kitą minutę ėmė kristi didžiuliai lietaus lašai, kurie virto kruša – ant žemės su griausmu krito didžiuliai ledo luitai. Viskas prasidėjo labai greitai, buvo gana siaubinga“, – sakė Jaffar.

Kibvorto globos namai turėjo perkelti visus gyventojus į viršutinį aukštą po to, kai lietus užliejo du poilsio kambarius, valgomąjį ir registratūrą.

Globos namų vadybininkė Caroline Harrison sakė: „Stebėjome tai su gyventojais, nes tai buvo masyvūs krušos ledai, ir supratome, kad jie iš tikrųjų artėja prie lauko durų ir staiga jie tiesiog įskriejo tiesiai pro visus langus.

Turėjome priversti gyventojus lipti į viršutinius aukštus ir paskambinti ugniagesių komandai, nes tada patalpoje jau buvo bent 20 cm vandens.“

C.Harrison teigė, kad darbuotojai visą naktį dirbo tvarkydami užlietus namus – darbuotojai buvo gana išsekę, bet dėkingi gyventojams, kurie atskubėjo į pagalbą po pranešimo feisbuke.

„Dauguma darbuotojų atėjo padėti mums masiškai susitvarkyti – mes čia dirbome kiaurą naktį“, – pridūrė ji.

„Netekome visos kiliminės dangos. Tikrai nenorėčiau to išgyventi dar kartą. Sodas yra visiškai nuniokotas, visose pavėsinėse yra skylių, dingo skėčiai.“

Nors kruša vasarą nėra neįprasta, jos dydis Kibvort Bošame ir aplinkinėse vietovėse antradienį yra neįprastas. Krušą lydėjo perkūnija ir liūtys, kurios vietomis taip pat sukėlė staigius potvynius, praneša bbc.com. 

Keli „Twitter“ vartotojai paskelbė lietaus vaizdo įrašus, milžiniškos krušos ir išdaužytų automobilių langų nuotraukas.

Viena Kibvorot Bošamo gyventoja, kuri nenorėjo būti įvardyta, teigė, kad kiekvienas gyvenvietės automobilis būtų apgadintas, jei kai kurie nebūtų buvę garaže ar po kitokia priedanga.

„Tai buvo didžiuliai ledai, krentatys iš dangaus, tai buvo neįtikėtina“, – sakė ji.

„Pažįstu daug žmonių, kuriems buvo apgadinti automobiliai. Mano automobilis ir mano vaikino furgonas buvo apdaužytas, uošvės šiltnamyje yra didžiulės skylės. Atrodė, kad tai truko daugiau nei pusantros valandos, buvo kraupu.“

Kevinas Messengeris taip pat rado po audros apgadintą automobilį.

„Jei atvirai, ši patirtis buvo siurreali. Vieną minutę kaitinomės saulės šviesoje, tada pradėjo truputį lyti ir staiga aplink namą ėmė aidėti triukšmas. Šį rytą atsibudau jausdamasis, kad man pasisekė ir turėčiau būti dėkingas – tikrai yra žmonių, nukentėjusių stipriau, nei aš“, – sakė jis BBC radijui.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.