Bangladeše nuslinkus nuošliaužai žuvo penki vaikai

Pietryčių Bangladešo Koks Bazaro apygardoje po smarkių liūčių nuslinkus nuošliaužai žuvo penki vienos šeimos vaikai, trečiadienį pranešė policija.

Liūties užtvindytos gatvės Bangladaše. <br>ZP/Scanpix nuotr.
Liūties užtvindytos gatvės Bangladaše. <br>ZP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 28, 2021, 11:23 AM

Pareigūnas Hafizuras Rahmanas nurodė, kad gelbėtojai aptiko trijų berniukų ir dviejų mergaičių palaikus. Visi jie buvo vienos šeimos vaikai, vyriausiajam buvo 16 metų, o jauniausiajam – vos penkeri.

Vaikų tėvams pavyko išgyventi nelaimę, jie dėl patirtų sužalojimų buvo išgabenti į vietos ligoninę, teigė pareigūnas, pridurdamas, kad nuošliaužą sukėlė smarkus lietus.

Liūtys šalies pietryčius skalauja jau pastarąsias tris dienas, antradienį kiek kitoje Koks Bazaro vietoje esančioje pabėgėlių stovykloje kilo dar viena nuošliauža, per kurią žuvo penki rohinjai.

Koks Bazare per pastarąsias 48 val. iškrito 250 mm lietaus, teigė Bangladešo meteorologijos departamentas.

Kalnuotose Bangladešo pietryčių vietovėse musonų sezono birželio-rugsėjo mėnesiais metu nuošliaužos yra dažnas reiškinys.

2017 m. birželį per nuošliaužas Čitagonge, Koks Bazare, Rangamatyje ir Bandarbane žuvo mažiausiai 149 žmonės. Tuo metu 2007 m. birželį vien Čitagonge per musoninių liūčių sukeltas nuošliaužas žuvo daugiau kaip 120 žmonių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
REPORTERIS: KT konstatavo, kad R. Žemaitaitis pažeidė Konstituciją