Ugnis toliau Turkijoje ir Graikijoje viską naikina savo kelyje: įsisiautėjus miško gaisrui evakuojama elektrinė

Viena šiluminė elektrinė Turkijos Egėjo jūros pakrantėje trečiadienį buvo evakuojama, prie jos priartėjus dideliam miško gaisrui.

 Ugnis toliau Turkijoje ir Graikijoje viską naikina savo kelyje: plintant dideliam miško gaisrui evakuojama elektrinė.<br> REUTERS/Scanpix nuotr.
 Ugnis toliau Turkijoje ir Graikijoje viską naikina savo kelyje: plintant dideliam miško gaisrui evakuojama elektrinė.<br> REUTERS/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 4, 2021, 10:19 PM

Naujienų agentūros AFP komanda matė sprunkančius ugniagesius, policijos automobilius ir vietos gyventojus, didžiulėms liepsnoms apėmus netoli Milaso miesto esančios jėgainės prieigas.

Vietos pareigūnai anksčiau sakė, kad jėgainės aušinimui naudojamo vandenilio rezervuarai buvo ištuštinti ir dėl visa pikta pripildyti vandens.

Pareigūnai AFP sakė, kad elektrinė kūrenama anglimis ir krosnių kuru.

Milaso mero Muhammeto Tokato paskelbtose nuotraukose matyti smarkus gaisras, siaučiantis prie elektrinės vartų.

„Elektrinė dabar visiškai paliekama“, – per „Twitter“ parašė jis.

Jėgainę pasiekęs gaisras yra vienas iš dešimčių, liepsnojančių šalyje jau antrą savaitę, nusinešusių aštuonias žmonių gyvybes ir išdeginusių daug senų miškų Egėjo ir Viduržemio jūros pakrantėse.

Kai buvo paskelbta žinia apie elektrinės evakuaciją, Turkijos prezidentas Recepas Tayyipas Erdoganas davė tiesioginį interviu vienai televizijos laidai.

„Šiluminei jėgainei iškilo pavojus sudegti, – sakė R. T. Erdoganas. – Siaučia didžiulis vėjas. Priešingu atveju [liepsnas] būtų buvę lengviau suvaldyti.“

Graikijos saloje esantį vienuolyną apsupo gaisras, sudegė 150 namų

Graikijai priklausančioje Eubojos saloje siaučiantis miškų gaisras apsupo vienuolyną, dešimtis gyvenviečių ir sunaikino mažiausiai 150 namų, pranešė ugniagesiai ir vietos pareigūnai.

Šis gaisras yra vienas iš maždaug 40, siaubiančių Graikiją šalį apėmus karščių bangai.

Pasak ugniagesių, Eubojoje esančio Šv. Dovydo vienuolyno trys vienuoliai atsisakė išvykti, tačiau iš aplinkinių gyvenviečių visi žmonės buvo evakuoti.

„Maždaug 30–40 metrų aukštį siekiančios liepsnos apsupo vienuolyną. Mes trokštame nuo dūmų“, – vienas vienuolių telefonu sakė Graikijos naujienų agentūrai ANA.

Netoliese esančios gyvenvietės vicemeras Argyris Liaskas televizijai „Skai“ nurodė, kad gaisro gesinti nebuvo atsiųstas nė vienas lėktuvas.

„Sudegė mažiausiai 150 namų“, – pridūrė jis.

Eubojos sala yra netoli Atikos pusiasalio, kur taip pat yra Graikijos sostinė Atėnai.

Dar vienas gaisras kilo prie Olimpijos, šiuolaikinių olimpinių žaidynių gimtinės, tačiau antikos laikus menančiai vietai pavojus negresia, pranešė ugniagesiai.

Ten su liepsnomis kovoja apie 100 ugniagesių. Jiems padeda trys sraigtasparniai ir du vandenį liejantys lėktuvai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.