Indijoje per liūčių sukeltus potvynius žuvo mažiausiai 35 žmonės

Keralos valstijoje Indijoje per pastarąją savaitę dėl nuošliaužų ir potvynių žuvo mažiausiai 35 žmonės, pirmadienį pranešė nelaimių valdymo pareigūnai.

Potvyniai Indijoje. <br>SI/Scanpix nuotr. 
Potvyniai Indijoje. <br>SI/Scanpix nuotr. 
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 18, 2021, 11:52 AM, atnaujinta Oct 18, 2021, 12:51 PM

„Liūdna, kad po liūčių ir nuošliaužų Keraloje žuvo tiek daug žmonių. Reiškiu užuojauta žuvusiųjų šeimoms“, – sekmadienį socialiniame tinkle „Twitter“ paskelbė Indijos ministras pirmininkas Narendra Modi.

Pasak „Hindustan Times“, dėl ekstremalių oro sąlygų aukų skaičius gali dar išaugti, nes daugelis žmonių laikomi dingusiais. Pranešama, kad tarp žuvusiųjų yra mažiausiai penki vaikai. Pagalba į paveiktus rajonus gabenama karinuomenės sraigtasparniais.

Indijos meteorologijos departamentas pirmadienį paskelbė 11-oje valstijos rajonų „geltonąjį“ pavojaus lygį, reiškiantį, kad orai gali būti pavojingi gyventojams.

Anot Keralos vyriausiojo ministro Pinarayi Vijayano, šimtai žmonių buvo evakuoti, o visoje valstijoje atidaryta per 100 skubios pagalbos stovyklų. Kadangi kai kurie keliai yra iš dalies sunaikinti, gyventojams evakuoti iš pakrantės miestų naudojamos žvejų valtys.

2018 metais Keralą užklupo vienas didžiausių potvynių per valstijos istoriją. Tąsyk žuvo apie 400 žmonių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.