Valstybinei saugomų teritorijų tarnybai vadovaus geografė A. Jasinavičiūtė

Nuo penktadienio Valstybinei saugomų teritorijų tarnybai (VSTT) vadovaus geografė Agnė Jasinavičiūtė, ketvirtadienį pranešė Aplinkos ministerija.

Nuo penktadienio Valstybinei saugomų teritorijų tarnybai (VSTT) vadovaus geografė Agnė Jasinavičiūtė.<br>VSTT nuotr. 
Nuo penktadienio Valstybinei saugomų teritorijų tarnybai (VSTT) vadovaus geografė Agnė Jasinavičiūtė.<br>VSTT nuotr. 
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 12, 2023, 10:15 AM

Ji šiose pareigose pakeis nuo 2014 metų iki šiol dvi kadencijas VSTT vadovavusį miškininką Albertą Stanislovaitį.

Pasak naujosios VSTT vadovės, efektyvus saugomų teritorijų valdymas labai svarbus kraštovaizdžiui ir biologinei įvairovei apsaugoti, ekosistemų pusiausvyrai, vandens ir oro kokybei palaikyti, ekonominėms veikloms skatinti, taip pat saugomos teritorijos atlieka labai svarbų vaidmenį palaikant žmonių sveikatą ir gerovę.

„Kartu su komanda sieksime, kad VSTT būtų moderni įstaiga, efektyviai bei kokybiškai įgyvendinanti valstybės politiką ir tarptautinius įsipareigojimus saugomų teritorijų, kraštovaizdžio ir biologinės įvairovės srityje, o saugomos teritorijos taptų šalies pasididžiavimu. Stiprinsime saugomų teritorijų įvaizdį – plėsime tarpinstitucinį bendradarbiavimą, didinsime informacijos apie saugomas teritorijas pasiekiamumą“, – kalbėjo ji.

A.Jasinavičiūtė Vilniaus Universitete baigė geografijos srities bakalauro studijas, įgijo visuomeninės geografijos magistro laipsnį su teritorijų planavimo specializaciją ir pradėjo dirbti Valstybinėje saugomų teritorijų tarnyboje, Apsaugos ir tvarkymo, vėliau Kraštovaizdžio apsaugos skyriaus vyr. specialiste. Pastaruoju metu ji vadovavo įstaigos Kraštovaizdžio apsaugos skyriui.

„Šiais metais tęsiame saugomų teritorijų pertvarką, antrajame jos etape standartizuosime procesus, numatysime mažiau konfliktų sukeliantį saugomų teritorijų steigimą. Ir čia labai svarbus bus žinomo, išsilavinusio, lyderystės bruožus turinčio Valstybinės saugomų teritorijų tarnybos vadovo vaidmuo“, – pranešime cituojamas aplinkos ministras Simonas Gentvilas.

Valstybinė saugomų teritorijų tarnyba rūpinasi, kad saugomos teritorijos būtų naudojamos racionaliai, kad būtų išlaikytas kraštovaizdžio stabilumas, puoselėjama biologinė įvairovė, o kartu sudarytos sąlygos pažintiniam turizmui.

VSTT pavaldžios valstybinių parkų ir rezervatų direkcijos atsakingos už kraštovaizdžio, gamtos ir kultūros vertybių apsaugą ir tvarkymą, ekologinį švietimą trijuose valstybiniuose rezervatuose, biosferos rezervate, keturiuose nacionaliniuose parkuose, 28 regioniniuose parkuose.

Tarnyba ir saugomų teritorijų direkcijos taip pat vykdo valstybinių draustinių bei potencialių Europos saugomų teritorijų tinklo „Natura 2000“ teritorijų tyrimus, inventorizaciją, organizuoja teritorijų planavimo dokumentų rengimą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.