Ciklonas „Mocha“ Mianmare pražudė mažiausiai 400 žmonių

Ciklonas „Mocha“ Mianmare pareikalavo gerokai daugiau aukų nei iki šiol manyta. Tropinis viesulas Rachinų valstijoje vakarinėje pakrantėje pražudė mažiausiai 400 žmonių, antradienį sakė „Nacionalinės vienybės vyriausybės“ atstovas.

Ciklonas Mianmare. <br>EPA-ELTA nuotr. 
Ciklonas Mianmare. <br>EPA-ELTA nuotr. 
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 16, 2023, 1:05 PM

Žuvusieji esą pirmiausiai yra musulmonų rohinjų mažumos atstovai, kurie daugiausiai budistiškoje šalyje daug dešimtmečių yra persekiojami.

„Nacionalinė vienybės vyriausybė“ yra savotiška demokratinė šešėlinė vyriausybė, kuri po 2021 m. karinio pučo susiformavo kaip alternatyva valdančiajai chuntai. Ji iš anksto mėgino perspėti žmones dėl ciklono ir organizuoti pagalbą aukoms.

Tai buvo smarkiausias ciklonas regione per daugiau kaip dešimtmetį. Jis Mianmarui ir Bangladešui smogė sekmadienį. Tačiau tikrasis žalos mastas aiškėja tik pamažu.

Ir žinių portalas „The Irrawaddy“ pranešė apie mažiausiai 400 žuvusiuosius rohinjų stovyklose aplink Sitvės miestą. Daugelis paskendo arba buvo užmušti virstančių medžių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.