Dėl nėštumo britė susirgo reta vėžio forma

Vėžys formuojasi placentoje, kai ląstelės, kurios buvo sveikos, tampa vėžinėmis ir plinta po visas kūno dalis. Vėžio kilmė kol kas dar nenustatyta, tačiau pastarasis gali vystytis mėnesius ar net metus po gimdymo.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jul 16, 2013, 2:14 PM, atnaujinta Mar 3, 2018, 12:21 AM

H. Conway, dirbančiai banko konsultante, buvo diagnozuotas retos formos vėžys, kuris aptinkamas mažiau nei dvidešimčiai bričių per metus.

Vėžys formuojasi placentoje, kai ląstelės, kurios buvo sveikos, tampa vėžinėmis ir plinta po visas kūno dalis. Vėžio kilmė kol kas dar nenustatyta, tačiau pastarasis gali vystytis mėnesius ar net metus po gimdymo.

„Nemanau, kad bent viena moteris galėtų pagalvoti, jog nėštumas galėtų būti vėžio priežastis, – aiškina 38-erių H. Conway. – Tai buvo siaubinga. Leidau kūdikiui ateiti į šį pasaulį ir bijojau, kas gali nutikti blogiausio, jeigu neįveiksiu vėžio.“ Vėžys moteriai buvo diagnozuotas po devynių mėnesių ištyrus kraują, kai H. Conway pagimdė dukrytę.

Prireikė net keturių chemoterapijos mėnesių, kol moterį pavyko visiškai išgydyti.

Mažoji Amelia, gimusi 2010-aisiais, kuriai dabar dveji, gimė sveika ir laimingai auga su mama ir tėčiu. 2011-aisiais atliktas nėštumo testas parodė, kad H. Conway vėl laukiasi. Ją kamavo ilgalaikis kraujavimas. Nuvykusi pasitikrinti, paaiškėjo, kad moteris nėra pastojusi, o kraujavimas rodė, jog H. Conway patyrė persileidimą.

Moteriai nežinant, vėžio simptomai privertė kūną gaminti HCG hormonus, kurie teigiamai nulėmė nėštumo testą.

Po šešių mėnesių mažametės mama pradėjo kosėti krauju. Jai buvo pasiūlyta su rentgeno spinduliais pasitikrinti krūtinės ląstą. Tyrimai parodė, kad moters plaučiuose yra atsiradusios juodos dėmės.

„Labai bijojau, kad tai nebūtų plaučių vėžys. Labai išgyvenau dėl Amelios. Negalėjau net pagalvoti, kaip mergaitei tektų gyventi be mamos“, – sako moteris.

Vėžys H. Conway buvo diagnozuotas 2011 metais. Jis pasklido po moters kepenis ir plaučius.

„Buvau šokiruota, kai išgirdau tai, kad vėžys atsirado dėl mano nėštumo. Kita vertus, stengiausi pamatyti visos šios problemos šviesiąją pusę“, – tikina mažametės mama.

Šio tipo vėžys gan retos formos, tad gydymas galėjo būti atliktas tik trijose Didžiosios Britanijos ligoninėse.

H. Conway chemoterapijos seansas buvo pabaigtas 2012-ųjų sausio mėnesį. „Dabar suprantu, kad visas pastangas turiu dėti dėl dukros ir nepasiduoti“, – pridūrė H. Conway. Vėžio tyrimų centro D. Britanijoje atstovas teigia, kad daugiau kaip 90 proc. moterų, kurioms diagnozuojamas tokio tipo vėžys, yra išgydomos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.