Mokinių pažeminta klasės auklėtoja laimėjo kovą su nutukimu

Mokytoja dirbanti Jordana Booth jautėsi tokia pažeminta savo mokinių, kad nutarė atsikratyti nelemtų papildomų kilogramų.

Mokinių pažeminta klasės auklėtoja laimėjo kovą su nutukimu.<br>Asmeninio archyvo nuotr.
Mokinių pažeminta klasės auklėtoja laimėjo kovą su nutukimu.<br>Asmeninio archyvo nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Oct 19, 2013, 7:37 PM, atnaujinta Feb 21, 2018, 12:41 AM

Pradinukus auklėjanti J.Booth svėrė kone 120 kilogramų, kai vienas iš jos 8-mečių mokinių bendraklasiui pašnabždėjo ne itin malonią frazę apie mokytojos kūno svorį. Jordanos nelaimei, frazę išgirdę ir kiti bendraklasiai netrukus prapliupo juokais.

„Vaikai ėmė juoktis išgirdę komentarą apie mano svorį. Žinau, kad turėjau sudrausminti berniuką, bet tuo metu jaučiausi tokia pažeminta, kad negalėjau ištarti nė žodžio. Suvokiau, kad esu tokia stora, jog net vaikai iš manęs juokiasi – tai buvo tiesiog siaubinga“, – nusivylimo neslepia J.Booth.

Tačiau didžiausiu spyriu tapo 2011 metų pasitikimo vakaras – pamačiusi savo nuotraukas, darytas per Naujųjų metų šventę, Jordana tiesiog nustėro, mat niekaip negalėjo patikėti, kad yra tokia nutukusi.

Po šio incidento Jordana pasiryžo 18 mėn. intensyvaus sporto iššūkiui ir drastiškam mitybos raciono keitimui – iš jos valgiaraščio dingo visi riebūs ir kaloringi patiekalai, juos pakeitė kur kas sveikesnis maistas ir gėrimai. Jordanai progresuoti padėjo jos vaikinas, 28-erių Samas Bullowsas, dirbantis asmeniniu treneriu.

„Samas visuomet sakė, kad dydis – nesvarbu ir jis myli mane tokią, kokia esu. Tačiau širdyje jaučiausi šlykšti ir tokia masyvi. Visuomet graužiausi dėl savo svorio, tačiau kaip įmanydama stengiausi ignoruoti šias mintis. Tik įsivaizduokite, mažiausiai 3 kartus per savaitę užsukdavau į greitojo maisto restoranus – nenuostabu, kad storėjau diena iš dienos“, – teigia Jordana.

Pasiryžusi pakeisti savo gyvenimą, Jordana ėmė vakarus leisti plaukiodama baseine ar mėgaudamasi ilgais pasivaikščiojimais su savo vaikinu. 2012 metų vasarą moteris pasitiko sverdama vos 58 kilogramus!

„Nukritus visam tam nereikalingam svoriui ėmiau jaustis kaip visai kitas žmogus“, – teigia J.Booth. Jordana tikina atsisakiusi bandelių, šokolado, pyragų, riebių sumuštinių, greitojo maisto ir itin kaloringų patiekalų. Ji ėmė maitintis kur kas sveikesniais produktais – dabar pagrindiniu moters patiekalu tapo daržovių salotos, o tarp valgių ji renkasi nebe traškučius, o vaisius.

„Kai kurie žmonės iki šiol netiki, kad aš – tas pats asmuo, kurį jie kadaise pažinojo. Aš išties atrodau visai kitaip ir didžiuojuosi savo pasiekimais“, – džiaugsmo neslepia J.Booth.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: kodėl darbo imigrantai svarbūs Lietuvos ekonomikai?
Gyvai
Gyvai: Silvester Belt išlydėjimas į „Euroviziją“