26 kilogramus svėrusią anoreksikę išgelbėjo darbas „McDonald's“ restorane

Į mirtinai pavojingos anoreksijos gniaužtus papuolusią merginą išgelbėjo darbas „McDonald's“ restorane ir meilė savo viršininkui. Būdama vos 11-os, Jo Thompson balansavo ties gyvybės ir mirties riba – ligoninėje mergina atsidūrė sverdama vos 26 kilogramus. 48 valandos – anot gydytojų, tiek buvo likę gyventi valgymo sutrikimų turinčiai merginai.

26 kilogramus svėrusią anoreksikę išgelbėjo darbas „McDonald's“ restorane.<br>Asmeninio archyvo nuotr.
26 kilogramus svėrusią anoreksikę išgelbėjo darbas „McDonald's“ restorane.<br>Asmeninio archyvo nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Dec 2, 2013, 4:41 PM, atnaujinta Feb 20, 2018, 12:55 AM

Laimei, tragiškos gyvenimo baigties jai pavyko išvengti. Ištrūkusi iš ligoninės Jo pamažu sveiko, tačiau dar 6 metus gyva buvo vien vaisiais ir vandeniu. Neįtikėtina tai, kad net ir šonkauliams kyšant, mergina stengėsi intensyviai sportuoti, mat sau atrodė per stora.

Lemtingo gyvenimo posūkio Jo sulaukė būdama 17-os. Tuomet anoreksija serganti mergina suvokė, kad vienintelis būdas nugalėti klastingą ligą – nuolat matyti, kaip valgo kiti žmonės. J.Thompson kaip mat suskubo darbintis į populiariausią greitojo maisto restoraną pasaulyje. Tačiau pasirašydama darbo sutartį mergina nė nemanė, kad sėdi priešais jos gyvenimą netrukus pakeisiantį vyrą.

25-erių Zohebas Khanas ir J.Thompson nuolat kartu pietaudavo. Vaikinas puikiai žinojo, kaip įkalbėti Jo valgyti.

„Jis man sakydavo, kad nevalgys savo pietų tol, kol nesuvalgysiu savųjų. Jis išties padėjo man kovoti su liga, netrukus ir vėl pasijutau laiminga. Žmonės buvo šokiruoti, kai ėmiausi šio darbo, bet „McDonald's“ padėjo man nugalėti savo vidinius demonus“, – teigia J.Thompson.

Jau po 7 mėnesių porelė apsigyveno kartu. Gydytojai tuomet sakė, kad anoreksijos padaryta žala tokia didelė, kad Jo, veikiausiai, niekuomet netaps mama. Laimei, jie klydo, o dabar Jo ir Zohebas turi du sveikus mažylius.

„Nėštumas – geriausias dalykas, nutikęs mano gyvenime. Pirmą kartą buvo visiškai normalu priaugti svorio! Anoreksija nebevaldo mano gyvenimo – turiu du nuostabius vaikus, kuriais privalau rūpintis, tad niekuomet nebeleisiu sau susirgti“, – teigia Jo.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.