Meilė iš pirmo žvilgsnio: ar taip būna?

„Mergina, kuri sugriovė Johnny Deppo ir Vanessos Paradis partnerystę.“ Kas kartą, apie save perskaičiusi šią frazę, Amber Heard įsiunta. Ūmiu būdu garsėjanti Holivudo aktorė puikiai žino, kad ne ji išardė svajonių porą – Johnny ir Vanessos duetą. Dviejų garsenybių jausmai jau kurį laiką buvo išblėsę. O dabar, atrodo, abu laimingi – J.Deppas ruošiasi vesti Amber, o Vanessa su savo mylimuoju prancūzų kompozitoriumi dainuoja meilės dainas.

„Amber – moteris, apie kurią visada slapta svajojau, bet niekam neprisipažinau“, – taip apie savo sužadėtinę kalbėjo J.Deppas.<br>AOP nuotr.
„Amber – moteris, apie kurią visada slapta svajojau, bet niekam neprisipažinau“, – taip apie savo sužadėtinę kalbėjo J.Deppas.<br>AOP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jul 29, 2014, 7:32 PM, atnaujinta Feb 11, 2018, 3:57 PM

Holivudo žvaigždė J.Deppas (51 m.) Amber (28 m.) pirmąkart pamatė 2009-aisiais, atvykęs į „Romo dienoraščio“ filmavimo aikštelę. Darbai turėjo vykti tvankią vasarą San Chuane (Puerto Rikas) plieskiant 34 laipsnių karščiui.

Išėjęs iš viešbučio Johnny su asistentu patraukė siauromis miesto gatvelėmis. Jų veidu tekėjo prakaitas, akis svilino deginantis vėjas.

Priartėję prie pakrantės, prie didelių kruizinių laivų dokų, jie pagaliau galėjo įkvėpti bent mažumėlę vėsaus oro. Būtent ten ant kranto Johnny pamatė stulbinamo grožio šviesiaplaukę, kuri sėdėjo ant sulankstomos kėdės ir nervingai supo koją, ant galvos iš butelio pylė vandenį.

O, štai ir Amber. Ei, Amber, susipažink su Johnny Deppu. Kaip žinai, jis taip pat vaidina naujajame filme“, – šūktelėjo aktoriaus asistentas.

„Ne oras, o velniai žino kas. Siaubinga!“ – atsakydama burbtelėjo mergina, net nepasukusi galvos į jų pusę.

Pažintis filmavimo aikštelėje

Po poros valandų Johnny sutiko Amber jau filmavimo aikštelėje. Pertraukose tarp kuriamų scenų ji duodavo velnių režisieriui Bruce’ui Robinsonui dėl to, kad jos poilsio namelyje nėra kondicionieriaus, o nepatogiai surišto scenarijaus lapeliai nuolat krinta. A.Heard nuolat barėsi, rūkė ir elgėsi itin įžūliai.

Aktorė tik probėgšmais pažvelgdavo į Johnny, o jo partneriui Giovanni Ribisi rodė išskirtinio dėmesio ženklus. Bet gana keistai Amber elgėsi ir su savo asistente-stiliste: glostė koją, kai ji darė jai šukuoseną, kartą, griebusi už rankos, pabučiavo jos pirštus, kažką pašnibždėjo į ausį ir įkišo raštelį į užpakalinę jos džinsų kišenę.

Kai Johnny atsargiai paklausė režisieriaus, iš kur jis atkapstė tą keistą mergiotę, jis atsakė: „Žinai, ji atgrasi, man gerokai gadina nervus. Bet ji – puiki aktorė, pamatysi. Ir labai graži.“

Su pastaruoju teiginiu ginčytis buvo beprasmiška. Iš tiesų, Amber buvo stulbinamai nuostabi.

Kiek vėliau, duodamas interviu įžymiajai pokalbių laidų vedėjai Oprah Winfrey, Holivudo žvaigždė J.Deppas prisiminė: „Žiūrėjau į ją kaip vaikystėje į kino ekraną, kur spindėjo Lauren Bacall ar Rita Hayworth. Amber apdovanota senuoju Holivudo grožiu – pasakišku, persmelktu sentimentų. Žiūrėdamas į ją, nuolat sau tvirtinau: „Kodėl į ją spoksai? Ji – ne tau. Tokia graži, tokia neįtikėtina!“

Patrakusi nuo vaikystės

Amber ir Johnny apsikeisdavo nereikšmingomis frazėmis ir kavinėje, ir epizodų filmavimų metu, kol rūkė. Tuomet jis ir sužinojo, kad Amber yra kilusi iš Teksaso, rangovo ir valstybės tarnautojos šeimos. Ją auklėjo dvi močiutės, kurios vertė gerai mokytis ir kalbėti katalikiškas maldas.

Būdama su jomis, Amber elgėsi pakenčiamai, bet mokykloje nuolat mušėsi su berniukais, lupo mergaites, rūkė, bandė rūkyti „žolę“, o kartą pasidarė tatuiruotę, dėl kurios atsidūrė ligoninėje.

Mokyklos direktorius nuolat kvietė chuliganės tėvus, bet mergaitė net neketino keistis: jai nepatiko mokytis, ji nuobodžiavo su bendraamžiais ir svajojo apie kitą gyvenimą.

Jokių konkrečių planų neturėjo, bet jos didžiausia svajonė buvo pabėgti iš tėvų namų: atsisėsti ant savo geriausios draugės motociklo galinės sėdynės ir abiem lėkti kur akys veda. Bet ši svajonė taip ir neišsipildė, nes likus metams iki mokyklos baigimo draugė žuvo lėkdama pašėlusiu greičiu.

Bičiulės mirtis sukrėtė Amber: dar tą pačią dieną ji pareiškė močiutėms, kad niekada neis į bažnyčią. Keletą dienų ji taip stipriai verkė, kad net pakilo temperatūra.

Tėvai paliko dukterį namuose. Bet kol jie buvo darbe, Amber persipjovė venas ir, sėdusi į karštą vonią, pasirengė mirti. Laimė, ją laiku surado aukštu žemiau gyvenanti kaimynė, užėjusi pasiskųsti dėl lubų, nuo kurių varvėjo vanduo.

Išėjusi iš ligoninės, Amber nutarė negrįžti į mokyklą. Ji iš tėvų pasiskolino šiek tiek pinigų ir išvyko į Holivudą. A.Heard norėjo tapti modeliu ar aktore: ji nuolat girdėjo komplimentus dėl savo išvaizdos, tad manė, jog jai tikrai pavyks.

Vartydama žurnalą „Variety“ ir radusi skelbimą dėl aktorių atrankos nedelsdama nuskuodė į Holivudą. Ir A.Heard pasisekė: ji iškart gavo nedidelius vaidmenis keliuose filmuose, serialuose ir reklaminiuose televizijos filmukuose. Ji pasisamdė agentą, o jis – stilistą, asistentą ir grimuotoją.

Agentas vedžiojo A.Heard po aukštuomenės vakarėlius, uždarus renginius, supažindino su prodiuseriais ir režisieriais, o jie kvietė ją į savo projektus.

Holivude pajuto laisvės skonį

Amber pradėjo daug filmuotis net nemedžiodama vaidmenų – režisieriai rasdavo ją patys. Jos agentas džiaugėsi, kad merginos grožis atveria jai visas duris, ir ji esanti jo lengviausias projektas.

Holivude aktorė pajuto laisvės skonį: atsirado pinigų, nuosavas butas, automobilis, garsių dizainerių drabužiai ir turtingi meilužiai.

Pastarieji dovanojo Amber briliantus, kvietė į restoranus, siūlė savo ranką ir širdį. Bet jiems gražuolė parodydavo jų vietą.

„Tu mane blogai pažįsti. Man patinka pusę dienos su šunimi vaikščioti po parką, rūkyti, gulint ant žolės krapštyti nosį ir mėtyti kramtomosios gumos rutulėlius praeinantiems mažyliams į plaukus. Na, ir kam tau visa tai?“ – taip A.Heard atsakė į prodiuserio Eli Rotho pasiūlymą tekėti už jo.

Ji labai vertino laisvę, nepripažino kontrolės ir naudojosi visomis galimybėmis, kurias jai suteikė didžiuliai honorarai. Amber labiau patiko bendrauti su moterimis nei su vyrais. Moterys nekūrė toli siekiančių planų ir jų neerzino jos įpročiai: iki pietų voliotis lovoje, čia pat žiūrėti vaizdo juostas ir kramsnoti traškučius.

Kino kritikai akylai stebėjo aktorės A.Heard kopimą karjeros laiptais, gyrė ją už puikiai atliktus vaidmenis filmuose „Šiaurės šalis“, „Alfa gauja“, „Visiems vaikinams patinka Mandy Lane“, „Palata“.

Tačiau visi vienu balsu tvirtino: „Už nuostabaus fizinio Amber grožio slypi smarkus būdas, stiprus charakteris ir protas. Ji – asmenybė, todėl visos jos herojės patraukia.“

Viešumoje ji dažnai elgėsi nederamai, kaip kažkada mokykloje: dėl niekų barėsi su padavėjais, pykosi su aktorėmis, laistėsi vynu, kartais ir į veidus.

Gražiausių pasaulio moterų šimtuke

Tuo pačiu metu Amber patekdavo į 100 gražiausių pasaulio moterų sąrašus.

Asmeninis aktorės gyvenimas atsidūrė po didinamuoju stiklu, bet, išskyrus trumpas intrigėles (pavyzdžiui, su aktoriumi Crispinu Gloveriu kino juostos „Velniškai seksuali“ filmavimo aikštelėje), ilgai niekas nieko rimto nepastebėjo.

Amber alyvos į ugnį įpildavo savo miglotais pasvarstymais apie savo lytinę orientaciją.

„Nenoriu žaisti jokių žaidimų, noriu tiesiog gyventi, įsiklausyti į savo jausmus.

Esu laisva moteris, savo kūno, savo likimo šeimininkė ir man patinka priimti sprendimus, kuriuos diktuoja mano širdis. Noriu mylėti tuos, kuriuos myliu. Ir man nusispjauti. Džiaugiuosi, kad galiu nebijoti ir gyventi taip, kaip, manau, reikalinga“, – yra sakiusi ji.

Netrukus į viešumą iškilo faktas, kad Amber įsimylėjo moterį – fotografę menininkę Tasyą van Ree, ir jos net gyvena po vienu stogu.

Bet Amber neslėpė ir savo romantiškų santykių su vyrais: su jais gražuolę matė restoranuose, paplūdimiuose. Duodama interviu populiariam žurnalui „Showbiz Spy“, aktorė buvo itin atvira: „Žinau, jog norite viską išsiaiškinti. Kol kas esu biseksuali ir man patinka keisti partnerius, nelygu nuotaika ir poreikis. Nežinau, ko noriu konkrečiai, – tikriausiai parodys laikas. Taip, vis dar ieškau. Atlieku eksperimentus su savimi ir savo libido.“

Kada įsimylėjo J.Deppas?

Kada šią patrakėlę įsimylėjo J.Deppas? Tą dieną, kai pamatė ją uoste, pilančią vandenį sau ant galvos? O gal kiek vėliau?

Johnny įsimylėdavo Amber kiekvieną dieną, kai susitikdavo kavinėje, girdėdamas, kaip ji bet kokia proga tarsteldavo mėgstamą žodį „šlamštas“, kaip, kalbėdama telefonu, keikia drauges, vis pataikančias ne laiku paskambinti.

O gal Johnny įsimylėjo tą dieną, kai buvo filmuojama jų sekso scena po dušu „Romo dienoraščio“ filmavimo aikštelėje?

Tuomet J.Deppas nesugebėjo nuslopinti jį užliejusio jaunatviško sumišimo: kvailai kosčiojo sakydamas tekstą, nudelbdavo akis, jo keliai virpėjo. Jis fiziškai jautė, jog įsimylėjo šią daugiau nei dvidešimt metų jaunesnę merginą.

Johnny atrodė, kad prieš filmavimo sceną po dušu jis su drabužiais krapštėsi kone valandą. Amber elgėsi visiškai ramiai, nusirengė kone per akimirką, lengvai šmurkštelėjo po dušu ir apvijo Johnny kaklą savo švelniomis rankomis, stipriai prisiglaudusi prie jo visu savo kūnu.

Tą akimirką J.Deppas tikrai neteko paskutinių jėgų, jam svaigo galva, kojos buvo nevaldomos. Jis norėjo sugriebti Amber visos filmavimo grupės akivaizdoje, paguldyti ant šlapių keraminių plytelių ir įsiskverbti į jos vidų.

Štai tuomet aktorius prisiminė, kad su savo gyvenimo drauge V.Paradis mylėjosi prieš du mėnesius, o su mergiote iš baro, kurios ir vardo nebeprisimena, – prieš tris savaites.

„Tu – tiesiog idiotas. Visi vyrai tokie. Parodyk pirštą, ir viskas. Pakyla viskas, kas tik gali pakilti, net šeriai ant veido. Fu!“ – sušnabždėjo Johnny į ausį Amber.

Bet tą naktį jie tapo meilužiais. Tylėdami, net nesitarę jie išėjo iš studijos, susistabdė taksi ir sustojo prie pirmo pasitaikiusio viešbučio.

Kai apie Johnny ir Amber ryšį pradėjo rašyti žiniasklaida, pasklido gandai apie jo neištikimybę. Prancūzijos žurnalistai puolė prie V.Paradis, mėgindami iš jos išgauti smulkmenas.

Bet ji apsiribojo paprastomis frazėmis: „Viskas gerai. Kaip ir anksčiau, mes esame šeima. Esame kartu, ir nieko lemtinga neįvyko.“

Bet Vanessa niekas netikėjo. Netrukus į viešumą iškilo tai, jog J.Deppo ir V.Paradis gyvenimas tapo nebe toks sklandus. Johnny ne kartą buvo pastebėtas girtutėlis, dažniausiai tada, kai būdavo Amerikoje, ir tokių pat įkaušusių mergužėlių draugijoje, su kuriomis linksmybes ir šėliojimus pratęsdavo viešbučiuose.

Visi prisiminė J.Deppo bučinius ir pasimatymus su jo atstove spaudai Robin Baum, trumpą ir nepavykusią meilės intrigėlę su Marion Cotillard dramos „Visuomenės priešai“ filmavimo aikštelėje, simpatijas Evai Green, su kuria vaidino „Nakties šešėliuose“, ir naktis, praleistas aktorės Ashley Olsen bute (J.Deppas buvo įamžintas rytą išeinantis iš jos namų).

Vadinasi, pastaruosius metus J.Deppas buvo neištikimas savo partnerei. Bet kodėl V.Paradis, su kuria jis susilaukė dukters Lily Rose ir sūnaus Jacko, tikino, kad visos tos istorijos jos neskaudina?

J.Deppą pasiekė gandai, kad ji neva užmezgusi meilės romaną su dainininku ir kompozitoriumi Benjaminu Biolay. Tiesa, Vanessa tik piktai prunkštelėdavo, kai Johnny paklausdavo, kodėl sklinda toks gandas: „Mes viso labo kartu dirbame!“

B.Biolay nuolat siūlė parašyti V.Paradis dainų ciklą, tapti jos naujojo muzikinio albumo aranžuotoju ir ne kartą kvietė duetu dainuoti per savo koncertus Paryžiuje ir mažuose Prancūzijos miesteliuose.

Ir Vanessa prisijungdavo prie B.Biolay tai Nicoje, tai Lione, o vietos paparacai sąžiningai fiksuodavo jų apsilankymus naktiniuose restoranuose po koncertų. Keista, bet Vanessa apsistodavo tuose pačiuose viešbučiuose, kuriuose gyveno B.Biolay.

Žinoma, J.Deppas žinojo apie šią savo gyvenimo draugės „kūrybinę sąjungą“, beje, kaip ir apie daugelį kitų. Vanessai nuolat skambino ir Johnas Turturro, specialiai jai rašęs scenarijų.

Nemalonius to meto pojūčius J.Deppas prisiminė po to, kai galutinai išsiskyręs su V.Paradis sužinojo, kad ji su B.Biolay įrašė kompaktinę plokštelę „Love Song“ ir, išvykę į bendrą koncertų turnė, niekaip nekomentuoja netylančių gandų apie jų meilės romaną.

14 metų praleidę drauge J.Deppas su Vanessa išsiskyrė ramiai ir taikiai. „Company Magazine“ duomenimis, Holivudo žvaigždė buvusiai partnerei paklojo 170 milijonų dolerių.

J.Deppas išvyko iš Prancūzijos ir įsikūrė Amerikoje.

Amber siutino faktas, kad ji laikoma kalta dėl J.Deppo ir V.Paradis skyrybų. Jai nepatiko, kad visi straipsniai apie ją prasidėdavo žodžiais: „Mergina, kuri sugriovė J.Deppo partnerystę.“

Ir nors Johnny bandė ją užstoti, ne kartą oficialiai pareiškė, jog ilgamečiai santykiai su Vanessa nutrūko ne dėl Amber, o dėl „abipusio nuovargio“, to niekas nenorėjo girdėti.

Faktas, kad tarp žvaigždžių seniai brendo konfliktas, šmėžavo B.Biolay, o kažkada vienas kitą mylėję Vanessa ir Johnny vis dažniau nesimatė mėnesių mėnesius, nieko nedomino.

50-ojo gimtadienio J.Deppas nusprendė nešvęsti, o likti namuose, užsisakyti picą ir pasikviesti vieną vienintelį svečią ekscentriškąjį Marilyn Mansoną.

Likus valandai iki sutarto laiko į duris kažkas paskambino. J.Deppas pamanė, jog išsiblaškęs Marilyn Mansonas, kuris amžinai viską painioja ir pamiršta, atėjo anksčiau.

Bet ant slenksčio stovėjo Amber. Jos Johnny nelaukė ir iš pradžių net nepažino. Ji nebebuvo platininė blondinė – netvarkingai užmauta slidininko stiliaus kepuraitė neuždengė jos ilgų rusvų plaukų.

Ant peties kabėjo sunki sportinė rankinė su suplyšusiu užtrauktuku, o iš jos kyšojo bet kaip į vidų sugrūsti megztiniai, džinsai, sportiniai bateliai ir mados žurnalai.

Amber lūpų kamputyje smilko cigaretė, rankoje ji laikė „Coca-Cola“ skardinę, kuria, sveikindamasi su J.Deppu taip mostelėjo, kad jį nuo galvos iki kojų apliejo lipniu gazuotu gėrimu.

„Nežinojau, ką padovanoti, tad nusprendžiau pasidovanoti save. Viskas, sutinku, aš lieku“, – tokią sceną aprašė amerikiečių interneto portalas TMZ.

Ir taip jie apsigyveno kartu. J.Deppas nedelsdamas pasiūlė mylimajai savo ranką ir širdį, padovanojo jai senovinį žiedą su briliantu. Bet dėl dydžio pramovė pro šalį.

Unikalaus papuošalo nebuvo galima į ką nors pakeisti, tad žiedą J.Deppas nusprendė iki vestuvių nešioti pats, o Amber nupirko kitą.

Visi laimingi?

Šių metų kovo 14-ąją Johnny ir Amber surengė šventę labai artimiems savo draugams jų oficialių sužadėtuvių proga.

Tarp pakviestųjų buvo ištikimieji Stevenas Tyleris ir Marilyn Mansonas, taip pat „Karibų piratų“ tėvas, prodiuseris Jerry Bruckheimeris.

Duodamas interviu televizijos laidai „Today Show“ Holivudo žvaigždė J.Deppas prisipažino: „Metams bėgant, viską pradedi vertinti kitaip. Anksčiau santuoka man atrodė senovinis, negyvas atributas, o kalbos šia tema juokingos ir nereikalingos. Bet dabar tapau senas, romantiškas ir visko užsimaniau! Užsigeidžiau ir gražių vestuvių, ir ištikimybės priesaikos, ir kostiumo tokiam iškilmingam įvykiui! Amber – moteris, apie kurią visada slapta svajojau, bet niekam neprisipažinau.“

V.Paradis palinkėjo buvusiam gyvenimo draugui laimės, o jų vaikai greitai susidraugavo su tėvo mylimąja.

Į žurnalistų klausimą, kaip jaučiasi būdama sužadėtinė, A.Heard tiesiai šviesiai atsakė: „Iš esmės jis – puikus draugas, normalus vaikinas ir kepa tokį skanų omletą, kad vien dėl to esu pasirengusi jam pasakyti „taip“.

Bet jį iš karto perspėjau: „Įkyrėsi, bambėsi ar dar kokia nors velniava, iškart išeisiu.“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.