JAV tragiškai žuvę lietuviai artimiesiems paliko dvigubą skausmą

Ištarus Dariaus Borvaino pavardę, „Rondo“ lyderio Aleksandro Ivanausko balsas sudreba. Atlikėjas puikiai pažinojo tą jauną vyrą, kuris šeštadienį tragiškai žuvo JAV, Palm Springse, automobiliui įsirėžus į palmę. 38 metų D.Borvainas kartu su uošviu Ričardu Černiausku, gyvendami Los Andžele, padėdavo lietuvių atlikėjams rengti koncertus JAV.

Daugiau nuotraukų (1)

Jurgita Noreikienė

Sep 9, 2014, 2:57 PM, atnaujinta Feb 9, 2018, 5:02 PM

Tuo pačiu užsiėmė ir kartu su Dariumi žuvęs 23 metų Vilius Pečiukevičius. Vilius, pasak A.Ivanausko, R.Černiauskui buvo tarsi sūnus. Sukrėstas netekties R.Černiauskas „Facebook“ parašė: „Šiandien mūsų šeimoje tragedija. Praradau du vaikus - Dariuką ir Viliuką!“

Vilius visada būdavo šalia, nuolat padėdavo atliekant įvairius darbus, buvo tapęs lyg šeimos nariu, tad gedulas jiems dabar yra dvigubas.

Šeimai tai milžiniška netektis – taip teigia ir grupės „Biplan“ lyderis Maksas Melmanas, kuriam taip pat yra tekę, tiesa, neartimai, bendrauti su Dariumi.

Be tėvo liko du maži vaikai – Benas ir Emilija, - ir gražuolė žmona Gintarė, R.Černiausko duktė. Be jos, jis dar turi  sūnų.

„Sužinojau praėjus kelioms valandoms po avarijos. Man tai buvo šokas, - prisipažįsta A.Ivanauskas. - Jauni žmonės, pats jėgų žydėjimas, džiaugėsi gyvenimu. Ir vaikai puikūs, ir šeima gera. Atrodė, jau gyvenimas susitvarkęs, ir staiga – tokia nelaimė. Labai gaila...“

Pasak policijos, avarija prie Palm Springso įvyko šeštadienį apie pusę vienuoliktos vakaro. Sidabrinės spalvos 1999 m. „Mercedes“ automobilis lėkė dideliu greičiu, ir prie vairo sėdintis Vilius staiga prarado kontrolę.

Automobilis kirto abi apsaugines juostas ir rėžėsi į palmę. Ir vairuotojas, ir ant priekinės keleivio sėdynės sėdėjęs Darius žuvo iš karto. Automobilis buvo taip sumaitotas, kad vairuotojo kūną pavyko ištraukti tik supjausčius mašiną.

„Kiek žinau, jie Palm Springse ilsėjosi su visa šeima, vaikais“, - sako A.Ivanauskas. Tačiau kur vyrai tąkart važiavo, jis nežino.

„Rondo“ lyderis paskutinį kartą matė Darių ir Vilių balandžio mėnesį, kai lankėsi Kalifornijoje. „Su Dariumi ir Viliumi praleidome daug dienų, kartu atšventėme Velykas. Puikūs, šilti žmonės...“ - susigraudina atlikėjas.

Jis tąkart lankėsi JAV ne koncertuoti, o ilsėtis – vieną nediduką koncertą, tiesa, surengė.

Dariaus žūtis, pasak A.Ivanausko, yra didelė netektis Lietuvos muzikiniame pasaulyje. „Jis visąlaik vaikščiodavo su šypsena“, - prisimena jis. Tai buvo labai veiklus ir profesionalus žmogus, trykštantis jaunatviškumu, geranoriškumu, energija.

„Darius buvo labai draugiškas, labai gerai suprato visą mūsų muzikinę sferą, - pasakoja „Rondo“ vadovas. - Jis pats buvo ir didžėjus. Labai daug suprato apie šou verslą, ir lietuvišką, ir amerikietišką. Su juo būdavo lengva kalbėti – jis viską suprasdavo iš pusės žodžio.“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.