Grožio konkurso pirmajai vicemis sėkmę išpranašavo šokių trenerė

Ilgos garbanos ir plati šypsena – tarsi jų abiejų vizitinė kortelė.

Garbanes P.Belousovą (kairėje) ir E.Daniūtę-Vasiliauskienę sieja aistra šokiui ir pergalėms.<br>M.Patašiaus nuotr.
Garbanes P.Belousovą (kairėje) ir E.Daniūtę-Vasiliauskienę sieja aistra šokiui ir pergalėms.<br>M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Iveta Skliutaitė

Sep 22, 2014, 1:06 PM, atnaujinta Jan 30, 2018, 3:30 AM

 Tačiau konkurso „Mis Lietuva 2014“ pirmoji vicemis,       daugkartinė Lietuvos sportinių šokių vicečempionė bei pasaulio čempionatų finalininkė Patricija Belousova (19 m.) į savo šokių mokytoją – vieną garsiausių Lietuvos sportinių šokių atstovių Editą Daniūtę-Vasiliauskienę (35 m.) nori būti panaši labiau ne dėl dailios išvaizdos. Merginą žavi jos trenerės, pasaulio ir Europos čempionės, ant parketo pasiekti titulai ir draugiškas būdas, rašo „Lietuvos ryto" priedas „Gyvenimo būdas".

Patricija nesutinka su Editai dažnai klijuojama kietos ir griežtos moters etikete. Jauna šokėja tikino spėjusi pažinti trenerę kaip puikų žmogų.

E.Daniūtė-Vasiliauskienė Patriciją, kuri vyks į konkursą "Mis Visata 2014", su jos vienmečiu šokių partneriu bei mylimuoju Tomu Fainšilu treniruoja jau penkerius metus.

Praėjusią vasarą pora su E.Daniūte-Vasiliauskiene praleido ypač daug laiko. Kaip trenerės pagalbininkai Tomas ir Patricija vyko į mažiesiems šokėjams suorganizuotą stovyklą.

„Daugeliui iš televizijos ekrano susidarė įspūdis, kad Edita pernelyg griežta, išpuikusi, gal net nesukalbamo būdo. Tačiau šokėjai ir kiti jos aplinkos žmonės žino, koks tai nuoširdus, sąžiningas, visada gero linkintis ir padėti pasirengęs žmogus“, – apie trenerę kalbėjo P.Belousova.

– Edita žavitės nuo mažens?

Patricija: Visi šokėjai ja ne tik žavisi, bet ir trokšta pasiekti tiek, kiek ji pasiekė. Sakykite, kuris iš mūsų nenorėtų tapti pasaulio čempionu? Aš nesu jokia išimtis.

Kai mus pradėjo treniruoti Edita, pamačiau, kad iš jos galima išmokti ne tik atkakliai siekti užsibrėžto tikslo, bet ir būti labai moteriškai, išlikti jaunatviškai, veržliai ir kartu mylinčiai šeimą.

Išduosiu visų Editos mokinių paslaptį, nors gal ji ir kiek savanaudiška: norime, kad ji baigtų šokėjos karjerą ir visą save atiduotų mums.

– Ar, nepaisant mokytojos ir mokinės statuso, tapote bičiulėmis, galinčiomis kalbėtis ne vien apie šokius? Gal prašote patarimų meilės, mados ir kitais gyvenimo klausimais?

Patricija: Su Edita kol kas nesišnekučiuojame lyg senos geros bičiulės. Jos patarimo kiekvienu ne su šokiais susijusiu klausimu dar nesiryžtu klausti. Tačiau manau, kad ateityje ši draugystė tvirtės.

Norėčiau, kad mes su Edita visada išliktume draugės.

Edita: Stengiuosi susibičiuliauti su visais savo mokiniais. Manau, man tai puikiai sekasi.

Savo pirmaklasei dukrelei Evitai taip pat stengiuosi būti ne tik mama, bet ir gera draugė.

Man atrodo, kad su Patricija mes kalbamės daug ir apie viską. Patarimų dėl meilės reikalų ji manęs neprašo, nes, manau, jų su Tomu santykiai yra puikūs.

Nesu pastebėjusi tarp jų nesutarimų ar pykčių. Ši mergina turi nuo mažens išugdytą grožio ir skonio pojūtį, todėl apie madą su ja labai įdomu pasikalbėti.

Vienas dalykas, kurį dažnai primenu Patricijai, – jai būtina daugiau valgyti. Jos kūno linijos yra nepriekaištingos, tačiau kad galėtum kiekvieną dieną po kelias valandas treniruotis ir dažnai dalyvauti varžybose, reikia labai daug jėgų ir energijos.

– Kaip trenerė reagavo į jūsų norą varžytis konkurse „Mis Lietuva“? O gal ji pastūmėjo dalyvauti atrankoje?

Patricija: Dalyvauti konkurse „Mis Lietuva“ nutariau radusi anketą, kurią užpildžiau su niekuo nepasitarusi. Nežinojau, ar pateksiu į konkurso finalą, todėl iš anksto niekam per daug nesigyriau.

Pirmasis žmogus, kuriam pranešiau šią žinią, buvo Tomas, vėliau pasakiau ir savo broliui Edvinui.

Žinia apie mano norą varžytis dėl gražiausios šalies merginos titulo Tomą nustebino.

Vos išgirdęs, kad dalyvausiu atrankoje, jis sunerimo: „Jeigu pateksi į konkursą, ar liks laiko treniruotėms?“

Draugą nuraminau, tikindama, kad net labai intensyviai ruošdamasi konkursui rasiu laiko ir treniruotėms, ir mokslams universitete.

Pasigirti trenerei apie tai, kad ketinu dalyvauti konkurso „Mis Lietuva“ atrankoje, nesiryžau ne vien dėl to, kad baiminausi, jog ji neapsidžiaugs dėl praleistų šokių treniruočių.

Maniau, kad užbėgti įvykiams už akių neverta. Galvoje šmėkščiojo mintis: jeigu nepateksiu į finalą, be draugo ir brolio, apie dalyvavimą atrankoje daugiau niekas nesužinos.

Tačiau vos tik žiniasklaidoje pasirodė konkurso dalyvių dvyliktukas, netrukus sulaukiau Editos skambučio. Trenerė nuoširdžiai pasveikino ir pasakė, kad mane palaikys viso konkurso metu. Ji skatino kuo geriau pasirodyti ir nugalėti.

Edita: Patricija yra išskirtinės išvaizdos mergina, muzikali, plastiška, lanksti. Kai sužinojau, kad ji varžosi dėl gražiausios Lietuvos merginos vardo, pasidžiaugiau ir palinkėjau sėkmės. Jeigu mergina pasiryžo eiti į šį konkursą, turi laimėti karūną arba bent jau gauti kokį nors titulą.

Antraip bus sunku pateisinti praleistas treniruotes ir niekams iššvaistytą laiką. (Juokiasi.)

– Ar Tomas nekėlė pavydo scenų? O gal mėgino drausti dalyvauti grožio konkurse?

Patricija: Nemanau, kad Tomas pamanė, kad į konkursą einu dėl to, kad susirasčiau turtingą pagyvenusį vyrą. Tokia nuostata galbūt kas nors vadovaujasi, tačiau man to nereikia. Juk jau suradau gyvenimo meilę. Pykčio ar pavydo scenų nebuvo, draudimų dalyvauti konkurse taip pat.

Tomas kartu su mano broliu mane nuvežė į atranką. Vaikinai laikė kumščius, kad patekčiau į finalą.

Dabar jie – vieni tų, kurie mane labiausiai palaiko varžytuvėse dėl grožio karūnos.

– Šokėjams būti pora ne tik šokių salėje, bet ir gyvenime – privalumas ar trūkumas?

Patricija: Manau, kad tai yra didelis privalumas. Džiaugiuosi, kad su Tomu nuolat esame kartu. Su savo šokių partneriu ir mylimuoju treniruotis galiu nors ir visą parą. Dėl to niekam nereikia aiškintis ar teisintis.

Edita: Tai yra idealu. Kai šokėjai yra pora ne tik ant parketo, bet ir gyvenime, lengviau pasiekti rezultatų, nes juos sieja bendri tikslai.

Patricija: Retkarčiais, kai susikivirčijame šokių aikštelėje, būna sunku atsikratyti pykčio ir grįžus į namus. Tačiau kol kas dėl to santykiams bėdų nekyla.

Mūsų pažintis prasidėjo gerokai iki pradedant kartu šokti. Vaikystėje šokome su kitais partneriais, todėl buvome varžovai.

Prieš penkerius metus stoję į porą vienas kitu susižavėjome, pamilome vienas kitą.

Tomas yra prisipažinęs, kad mane buvo įsižiūrėjęs dar iki mums pradedant kartu šokti.

Ir man jis patrauklus, protingas, su juo bendraudama jaučiuosi saugi.

Nuo šio rudens mes žengiame naują žingsnį – pradėjau studijuoti Lietuvos sporto universitete trenerio specialybę ir iš gimtojo Vilniaus persikėliau į Kauną, kur gyvena Tomas. Mūsų nebeskiria net tas 100 kilometrų atstumas.

Edita: Patricija su Tomu įsimylėję ne tik vienas kitą, bet ir šokį. Jie – viena gražiausių sportinių šokių porų ne tik Lietuvoje, bet ir už jos sienų, o tai varžybose padeda. Tačiau tuo nė vienas nesinaudoja. Jie daug ir intensyviai treniruojasi, nes trokšta triūsdami iškopti į šokių sporto aukštumas.

– Ar nesibaiminate, kad jums su Tomu gali nutikti taip, kaip Editai ir jos buvusiam šokių partneriui bei širdies draugui Arūnui Bižokui, kurie pirmiausia išsiskyrė gyvenime, o po to ir kaip šokėjų pora?

Patricija: Kol kas taip nemanau ir nelinkiu, kad mums taip nutiktų. Kelti vestuvių ir susilaukti vaikų artimiausiu metu neplanuojame, tačiau apie bendrą ateitį kalbame dažnai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.