93 metų amerikietis senolis pagaliau pabaigė vidurinę mokyklą

Senas posakis, kad mokytis niekada nevėlu, gali būti teisingas. Tai įrodė 93 metų amerikietis J.D.Sextonas.
Senas posakis, kad mokytis niekada nevėlu, gali būti teisingas. Tai įrodė 93 metų amerikietis J.D.Sextonas.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

May 28, 2015, 10:39 AM, atnaujinta Nov 26, 2017, 5:32 AM

93 metų amžiaus senolis pagaliau pabaigė vidurinę mokyklą

Senas posakis, kad mokytis niekada nevėlu, gali būti teisingas. Tai įrodė 93 metų amerikietis J.D.Sextonas.

Šis Antrojo pasaulinio karo veteranas pagaliau gavo vidurinės mokyklos baigimo atestatą, nes oficialiai baigė Alabamos (JAV) Highland Home vidurinę mokyklą.

Paauglystėje jį, vidurinės mokyklos moksleivį, jį pašaukė atlikti karinę tarnybą. Tai buvo 1943 metai, kai vyko Antrasis pasaulinis karas. Dėl šios priežasties jis prarado galimybę baigti mokslus. Nors prieš 40 metų jis ir išlaikė vidurinės mokyklos baigimo egzaminus, jis taip ir negavo vidurinės mokyklos baigimo diplomo. Turėti jį – buvo jo didžiulė svajonė.

2014 metais Alabamos valstija priėmė įstatymą, leidžiantį veteranams, kurių mokslai buvo nutraukti ir kurie dėl to negavo mokyklos baigimo diplomų, juos pagaliau gauti.

J.D.Sextono žmona suorganizavo senoliui galimybę baigti mokslus kartu su šiais metais mokslus baigiančiais dvyliktokais ir jis tai padarė.

Kaip rašo interneto naujienų portalas „Mashable“, per mokyklos baigimo ceremoniją J.D.Sextonas, kaip ir likę moksleiviai, vilkėjo specialiai tai progai skirtą mėlyną absolvento mantiją ir kepurę. Pasiimti diplomo jis ėjo pasiramsčiuodamas lazdele.

Televizijos „Wish TV“ laidai atsiėmęs diplomą senolis džiaugėsi: „Būti čia ir gauti vidurinės mokyklos baigimo diplomą – nuostabus jausmas. Esu labai dėkingas viešpačiui Jėzui, kad šis man leido išgyventi iki 93 metų“.

Anot Sherry Spot, kuri vadovaujanti „Crenshow Co.“ mokslo tarybai, tai, kad J.D.Sextonas baigė mokslus, yra ne tik jo asmeninis pasiekimas, bet kartu ir gera pamoka visiems likusiems moksleiviams.

„Jauniems žmonėms taip buvo pasiųsta didelė žinia, kad reikia vertinti vidurinės mokyklos diplomą ir tai, ką jis reiškia“, – teigė Sh.Spot.

Parengė Giedrė Balčiūtė

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.