Britė susilaukė vaiko su vyru tapusia geriausia drauge

Britės Toni Harper (22) ir Sian Horton (26), gyvenančios Bristolyje, susituokė po to, kai S.Horton atliko lyties keitimo operaciją ir vardą pasikeitė į Seanas Hortonas. Dabar ši šeima sėkmingai augina sūnų.

Pora nusprendė kurti šeimą ir su spermos donoro pagalba susilaukti vaikų. Savo santykius kovo mėnesį pora užtvirtino santuoka.<br>Asmeninio albumo nuotr.
Pora nusprendė kurti šeimą ir su spermos donoro pagalba susilaukti vaikų. Savo santykius kovo mėnesį pora užtvirtino santuoka.<br>Asmeninio albumo nuotr.
Seanas Hortonas, kai jam buvo 10 metų ir visi jį vadino Sian Horton.<br>Asmeninio albumo nuotr.
Seanas Hortonas, kai jam buvo 10 metų ir visi jį vadino Sian Horton.<br>Asmeninio albumo nuotr.
Toni pagimdė žavų sūnų Romany Martiną, ir dabar pora sako, kad jų šeima yra pilna.<br>Asmeninio albumo nuotr.
Toni pagimdė žavų sūnų Romany Martiną, ir dabar pora sako, kad jų šeima yra pilna.<br>Asmeninio albumo nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

lrytas.lt

May 28, 2015, 12:20 PM, atnaujinta Nov 26, 2017, 3:59 AM

T.Harper ir S.Hortonas pirmą kartą susitiko, kai buvo paauglės. Tada merginos tapo geriausiomis draugėmis.

Pora tapo neišskiriama, kai S.Horton savo draugei prabilo apie patiriamas kančias, susijusias su lytimi. O dabar jie švenčia savo sūnaus, Romany Martino, gimimą, kuris gimė po 4 nesėkmingų bandymų apvaisinti.

Pirmieji pokyčiai

Kai Seanas pradėjo hormoninį gydymą, ant veido jam pradėjo augti plaukai ir jo balso tembras tapo gilesnis. Tada Toni jį pamilo.

Jie nusprendė kurti šeimą ir su spermos donoro pagalba susilaukti vaikų. Savo santykius kovo mėnesį pora sutvirtino santuoka.

Toni pagimdė žavų sūnų Romany Martiną, ir dabar pora sako, kad jų šeima yra visiškai pilna. „Tai yra viskas, ko mes visada norėjome. Man patinka būti mama, nors iš pradžių tai buvo labai sunku“, – prisiminė T.Harper.

„Mes visada to norėjome, bet niekada nemanėme, kad tai kada nors iš tiesų įvyks“, – išdidžiai sakė S.Hortonas.

Tėvai palaikė sprendimą

Pora mokėsi skirtingose mokyklose ir susitiko atsitiktinai būdami tame pačiame draugų rate.

Jie tapo artimesni, kai kiekvieną dieną pradėjo bendrauti per „MSN Messenger“.

Pora tapo geriausiais draugais ir T.Harper buvo pirmasis žmogus, kuriam S.Hortonas prisipažino norintis tapti vyru. Savo mamai, 51 metų Heather, šią žinią pranešė kiek vėliau.

„Aš jį apkabinau, ir jis man pasakė, kad aš jo nesuprantu, kad jis jau yra vyras, – prisiminė Heather. – Vėliau Seanas atėjo ir pasakė, kad nori pasikeisti savo lytį. Aš atsakiau, kad mes jį palaikysime, kad ir ko jis norėtų.“

Seano šeima kreipėsi į bendrosios praktikos gydytoją, ir jis buvo nusiųstas į Londono lyties keitimo kliniką.

Po kelių mėnesių lankymosi pas psichiatrą, kuris tikrino, ar šis vaikino sprendimas yra teisingas, ar jis yra tam pasiruošęs, 20 metų Seanas pradėjo gerti hormoninius vaistus.

Santykiai sutvirtėjo

Po poros mėnesių išsiskyrimo Seanas vėl sutiko Toni ir suprato, kad jų jausmai vienas kitam yra dar stipresni nei buvo iki šiol.

„Iš pradžių tai buvo keista, bet vėliau mes pradėjome susitikinėti vis dažniau ir dažniau, ir po truputį tapdavome vis artimesni, – prisiminė Toni. – Kada Seanas man pirmą kartą pasakė apie savo ketinimus, aš jo paklausiau, kaip tai iš viso yra įmanoma. Tai buvo sunku suprasti, tačiau aš žinojau, kas vyksta giliai viduje.“

Seanui buvo atlikta pilna mastektomija ir po metų pradėta 4 serijų genitalijų operacija.

Vestuves teko atidėti

Toni buvo dirbtinai apvaisinta su donoro sperma. Dėl nesėkmingų bandymų privačiose klinikose pora išleido apie 11 300 eurų.

Jie planavo vestuves šiek tiek anksčiau, tačiau sužinojo, kad Seano tėvui Martinui diagnozuotas vėžys. Dėl šios priežasties pora vestuves nusprendė atidėti.

Tą pačią dieną, kai mirė Seano tėtis, pora sužinojo, kad jie gali tęsti dirbtinį apvaisinimą. Ir pagaliau viskas pavyko.

„Kitą rytą mes atlikome nėštumo testą ir palikome jį ant virtuvės spintelės, nes, akivaizdu, mes visada sulaukdavome tik neigiamo atsakymo, – prisiminė Toni. – Po 5 minučių grįžome ir radome teigiamą atsakymą. Mes negalėjome tuo patikėti.“

Laimėjo loteriją

Jie susituokė kovo 28 dieną po to, kai laimėjo vietinio laikraščio „The Bristol Post“ skelbiamą loteriją. Pora laimėjo apie 17 000 eurų, skirtų vestuvėms.

Jie įveikė 182 konkurse dalyvaujančias poras ir žengė „Double Tree by Hilton Cadbury House“, esančio Somersete, viešbučio taku.

Į laimėjimą buvo įtraukti visi reikalingi dalykai: trijų dalių pietūs, prabangus vestuvinis kostiumas ir suknelė, vestuvinis tortas, fotografas, transportas ir gėlės.

Romany Martin, kuris yra pavadintas Seano tėvo garbei, gimė kovo 3 dieną ir svėrė apie 4 kilogramus.

„Aš tikiu, kad tai likimas. Tėvas norėjo pamatyti savo anūką dar tada, kai buvo gyvas, tačiau tuo metu mums tris kartus nepasisekė. O kai jis išėjo, mes pastojome iš pirmo bandymo, – susijaudinęs kalbėjo Seanas. – Mes nemanėme, kad tai kada nors įvyks.“

„Kiekvieną kartą, kai jį kas pamato, sako, kad jis nuostabus berniukas“, – sakė Toni.

„Jis traukia dėmesį“ – pridėjo Seanas.

Parengė Dovilė Odinaitė

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.