Solistės gyvenimą pasaka pavertė užsienietis deimantų pardavėjas

Marta Lukošiūtė-Matalon (36 m.) daugiau laiko praleidžia užsienyje negu gimtojoje Lietuvoje, nes jos gyvenimą iš esmės pakeitė prieš 11 mėnesių užklupusi meilė. Operos solistė pastaruoju metu daugiau keliauja negu pasirodo scenoje. „Dabar tiesiog atėjo toks metas, kai mėgaujuosi gyvenimu“, – pasakojo neseniai iš Maldyvų grįžusi M.Lukošiūtė-Matalon.

Iki tol Marta nebuvo atostogavusi Maldyvuose.<br>Asmeninio archyvo nuotr.
Iki tol Marta nebuvo atostogavusi Maldyvuose.<br>Asmeninio archyvo nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 21, 2016, 7:00 PM, atnaujinta May 10, 2017, 10:40 AM

Antverpenas Belgijoje tapo antraisiais M.Lukošiūtės-Matalon namais, kuriuose ji pusketvirto mėnesio šeimos židinį kursto su žydų kilmės verslininku Niru Matalonu.

„Žinau, kad Antverpene įsikūriau laikinai. Visur galima pritapti, bet širdžiai mielesnė Lietuva. Šiaip sau Antverpeno gyventi nebūčiau pasirinkusi, jeigu ne vyro darbas. Šiame mieste daug kalbančių olandiškai, šiek tiek – prancūziškai.

Kadangi nemoku olandų kalbos, o mano prancūzų kalbos žinios menkos, sudėtinga bendrauti. Be to, trūksta saulės, žmonių būdas šaltesnis nei tėvynėje. Lietuvoje šilčiau, draugiškesni žmonės“, – palygino Marta.

Ištekėjo Graikijoje

Tačiau jau dabar pora svarsto, kad po pusantrų metų persikels į vyro tėvynę Izraelį. Niras norėtų būti arčiau savo artimųjų, gyventi šiltesnio klimato šalyje nei dabar.

Paskui sutuoktinį keliautų ir žmona, juolab jie prieš 11 mėnesių susipažino ne kur nors kitur, o Tel Avive. Ir nuo to laiko prasidėjo Martos kelionės aplink pasaulį!

Pora susitikinėjo įvairiuose Europos miestuose, atostogavo Azijoje. Prieš akis jų laukia dar daug kitų kraštų.

Vaikystę Vilniaus rajone, Nemenčinėje, praleidusi Marta net nesapnavo, kad suaugus jos gyvenimas klostysis kaip princesės, žinoma, sutikus savąjį princą.

Nors deimantų logistikos įmonės Antverpene vadovas N.Matalonas šiek tiek užtruko ieškodamas mylimosios, dabar jo ir operos solistės, išgarsėjusios televizijos projekte „Triumfo arka“, M.Lukošiūtės-Matalon gyvenimas – pasakiškas.

Vasarą Graikijai priklausančioje Idros saloje už pasiturinčio užsieniečio ištekėjusi lietuvė retai užsuka į gimtąjį kraštą.

Po vestuvių gimtinėje ji su vyru viešėjo vos porą savaičių, nes jo laukė darbai Belgijoje, o vėliau – poros medaus mėnuo Maldyvuose.

Nors per pastarąjį pusmetį operos solistė Lietuvoje surengė vos kelis koncertus, didelio noro veržtis į sceną neturėjo.

„Nenorėčiau, kad žmonės manytų, jog ištekėjau ir aptingau.

Tikrai ruošiuosi savo balsu pradžiuginti rimtosios muzikos mėgėjus, nors nemažai laiko ilsėjausi nuo scenos.

Šių metų pradžioje aš savo kruvinu darbu patekau į operos „Don Karlas“ pastatymą ir netrukus patyriau nokautą, kai mane pastūmė šalin.

Nebeturėjau net noro dainuoti. Tuomet atrodė, kad visas gyvenimas griuvo. Dabar pailsėjau, atsigavau ir galiu tęsti savo kelią“, – apie patirtą karjeros nesėkmę užsiminė sopranas M.Lukošiūtė-Matalon.

Medaus mėnuo – Maldyvuose

Nesėkmės kartėlis netrukus nublanko prieš meilės jėgą, kuri Martą bloškė į Niro glėbį. Vasarą atšokę vestuves jaunavedžiai spalio pradžioje grįžo pasimėgavę medaus mėnesiu Maldyvuose.

Iki tol Marta nebuvo atostogavusi Maldyvuose, todėl sutuoktinio parinkta povestuvinė kelionė į Indijos vandenyno skalaujamą salų valstybę lietuvei atvėrė reto grožio pasaulį.

„Nuostabi vieta – dangus atrodė taip žemai, kad, regis, jį galėtum rankomis pasiekti. O vandens žydrumas – užburiantis“, – įspūdžiais dalijosi M.Lukošiūtė-Matalon.

Jaunavedžiai aštuonias dienas buvo įsikūrę viloje ant vandenyno kranto, tad gyveno gamtos ritmu.

Vaikštinėdami balto smėlio paplūdimiu Marta ir Niras grožėjosi vėžliais, o po vandeniu – įvairiaspalvėmis žuvimis, koralais.

***

Visą straipsnį skaitykite šeštadienio „Lietuvos ryto“ priede „Gyvenimo būdas“. 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.