Julijai Žižei motiną atstojusi giminaitė naktimis nemiega dėl jos žodžių

Drabužių dizainerę ir verslininkę Juliją Žižę auginusi klaipėdietė Zita, ilgą laiką gyvenusi Šiauliuose, negali rasti ramybės ir be vaistų neužmiega. 

J.Žižė.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
J.Žižė.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
J.Žižė.<br>T.Bauro nuotr.
J.Žižė.<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Danutė Jonušienė

2016-11-22 20:53, atnaujinta 2017-04-17 08:11

Moteris tikino, kad pastaruosius devynerius metus kenčia dėl Julijos viešų pareiškimų, nors kažkada Julija klausdavo jos: „Mamyt, ar jūs man atleidžiate?“

Nuosavo prekės ženklo „Wear Mad by July“ įkūrėja trisdešimtmetė J.Žižė savo vaikystės nuoskaudas neseniai atskleidė vienoje televizijos laidoje.

Net svarbiausioje Julijos gyvenimo šventėje, vestuvėse, esą „... nebuvo kam net iki altoriaus palydėti“.

Dizainerė aiškino, kad jos tėvams ėmus gerti turėjo palikti namus ir kartu su broliu apsigyventi vaikų globos namuose. Dizainerės mama mirė, kai jai tebuvo septyneri, o tėtis – likus savaitei iki Julijos pirmagimės gimimo.

Galėjo sukurti gražią pasaką apie save

Į portalą lrytas.lt paskambinusi moteris, kurią su dizainere sieja giminystės ryšys, neslėpė, kad po šios televizijos laidos jautėsi pažeminta.

„Po kiekvienos laidos, kurioje dalyvauja dizainerė Žižė, man skambina giminaičiai ir klausia, kodėl tyliu ir nesakau tiesos“, – telefonu kalbėjo Zita.

Moteris, kurią Julija vadina mamyte, nėra jos biologinė motina, o teta. Zita yra Julijos tėvo Vlado sesuo, ji augino Juliją nuo 3 iki 15 metų. Ji buvo įteisinusi mergaitės globą.

Zita tikino, kad Julija sukūrė gražią pasaką apie savo vaikystę, ir apgailestavo, kad Lietuvoje išplito mada būti našlaite: „Julija nemeluoja tik tada, kai sako esanti Žižė ir kad turi vyrą, o visa kita ji pati sugalvojo.“

Globos namuose atsidūrė tik sulaukusi paauglystės

Zita tikino, kad Julija nuo mažumės nebuvo vaikų namuose, ji ten atsidūrė sulaukusi tik 15 metų. Atėjus paauglystei, ji taip pasikeitė, kad šiaulietė negalėjo su ja susitvarkyti.

„Buvo taip, kad nuo 14 metų Julija ėmė nebegrįžti namo, mes su auklėtoja jos ieškodavome per visus pažįstamus. Jos paauglystė buvo sunki“, – tikino Julijos teta.

Atsidūrusi Klaipėdos globos namuose Julija dar kurį laiką skambindavo telefonu į Šiaulius Zitai. Ši moteris neskubėjo atsisakyti teisės ją globoti, nes vis tikėjosi, kad paauglė grįš namo.

Ji siekė, kad Julija praregėtų ir suprastų, koks gyvenimas valdiškoje institucijoje. Tačiau taip neatsitiko.

Zita neslėpė, kad tuo metu sulaukdavo nerimą keliančių įtarimų, esą Julija blogai elgiasi.

Lankė ir Vilniaus mergaičių kolonijoje

Kai Julijai sukako 16 metų, ji buvo perkelta į Vilniaus mergaičių koloniją, kur sulaukė pilnametystės.

Zita atvykdavo į Vilnių jos aplankyti. Kai Julija gavo atestatą, moteris dalyvavo abiturientų baliuje, vėliau parsivežė ją iš kolonijos namo.

„Pasibardavome su Julija kaip kiekvienoje šeimoje, nebuvau jai griežtesnė nei savo dukteriai. Turiu daug nuotraukų, kurios rodo, kad neskriaudžiau jos. Iš mano draugų daug kas nežinojo, kad Julija yra ne mano duktė“, – kalbėjo susijaudinusi moteris.

Prisidėjo prie vestuvinių žiedų pirkimo

Nenorinti viešinti savo pavardės moteris prisipažino, kad jos šeimos artimieji taip pat nenori būti siejami su Žiže.

Labiausiai Zitai skaudėjo širdį, kai ji išgirdo, kaip vienoje televizijos laidoje Julija skundėsi, esą jos niekas nelydėjo per vestuves. Zitos ryšiai su globotine nutrūko 2014-ųjų liepą, kai Julija ištekėjo.

Zita taip pat dalyvavo Julijos vestuvėse: „Pažiūrėkite nuotraukas, kartu stoviu bažnyčioje su Julijos išrinktojo Lauryno mama, tiesiu ranką laimindama jaunuosius.“

Moteris pasakojo, kad prisidėjo prie Julijos vestuvinių žiedų pirkimo.

Ji neabejojo, kad Julijos charakteris ėmė keistis, kai jai buvo pasiūlyta dalyvauti grožio konkurse. Toks konkursas įvyko 2007 metais. Tada pirmą kartą buvo paskelbtas straipsnis ir apie tai, kad Julija yra našlaitė.

Dizainerę globojusi moteris įsitikinusi, kad nuo tų metų kuriamas mitas, esą Julija yra skriaudžiama.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.