Tautiečių poelgis su tragedijos ištikta šeima pranoko lūkesčius

Sausio 8-oji Kauno rajone gyvenančios Vaidos Galiauskaitės (27) šeimoje paženklinta tragedija. Sekmadienio rytą namuose įvyko gaisras, kurio metu vos sveiki ir gyvi liko Vaidos mama ir du vaikai – septynmetė Emilija ir balandį antrąjį gimtadienį švęsiantis neįgalumą turintis Karolis.

27-erių Vaidos Galiauskaitės, jos vyro ir dviejų vaikučių namas supleškėjo iki pamatų.<br>D.Umbraso ir asmeninio archyvo nuotr.
27-erių Vaidos Galiauskaitės, jos vyro ir dviejų vaikučių namas supleškėjo iki pamatų.<br>D.Umbraso ir asmeninio archyvo nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 14, 2017, 4:34 PM, atnaujinta Apr 12, 2017, 5:00 AM

Namas ir parduotuvė supleškėjo iki pamatų

Sudegė viskas – vaikų drabužėliai, avalynė, lovelės, žaislai, patalynė. Be pastogės liko keturių asmenų šeima. Visa laimė, liko sveiki vaikai ir Vaidos mama, kuri tą rytą globojo vaikučius, kol tėvai buvo išvykę.

Apie nelaimę pasakojusi Vaida prisipažino iki šiol negalinti atsigauti po gaisro ir dėl to, kad nebeliko namų bei parduotuvės, kurie buvo įkurti po vienu stogu.

„Mūsų namas – didelis. Vienoje pusėje įkurta parduotuvė, kurioje su vyru dirbame, o kitoje – mūsų namai. Parduotuvės savininkas – mano vyras. Tai buvo pagrindinis mūsų šeimos pajamų šaltinis. Šiuo metu ji yra aprūkusi, praradusi prekinę išvaizdą. Patyrėme didžiulius nuostolius.

Visas namas – tiek parduotuvė, tiek gyvenamoji dalis, – buvo nuomojami. Nors namas ir buvo apdraustas, vis dėlto nuostoliai – milžiniški.

Turėsime padengti visas išlaidas už prekes, parduotuvės įrangą bei namo dalį, kurią nuomojomės. Kol kas dar baisu apie tai galvoti“, – guodėsi Vaida ir pridūrė, jog ugniagesiai vis dar neįvardijo gaisro priežasties.

Parėmė daiktais ir pinigais

Ši publikacija nepaliko abejingų. Naujienų portalo Lrytas.lt skaitytojai vos per kelias dienas V.Galiauskaitės šeimai paaukojo daugiau nei 1000 eurų. Žmonės suskubo nelaimės ištiktai šeimai padėti drabužiais, avalyne, namų apyvokos daiktais.

Įvykus nelaimei buvo skelbiama, jog rinktis daiktus padės Ežerėlio pagrindinės mokyklos bendruomenė. Tiesa, po pasirodžiusios publikacijos bendruomenės nariai naujienų portalui Lrytas.lt sakė, kad žmonių noras padėti pranoko lūkesčius. Jie tikino nesitikėję iš tautiečių tokio didelio noro padėti.

„Gavome daug drabužėlių. Vaikams pakanka ir avalynės. Mums padovanojo dujinę viryklę, vežimėlį, indų, patalynės, lovelę. Esame labai dėkingi ir už pinigus, kuriuos gavome. Šiuo metu – daugiau nei 1000 eurų“, – kalbėjo moteris.

Paklausta, ar jau žino, kokioms reikmėms panaudos gautą pinigų sumą, Vaida patikino taupysianti, nes išlaidų artimiausiu metu bus labai daug.

Pasak jos, draudimas nenori apmokėti nuostolių, mat namo savininkas, iš kurio pastatą nuomojosi nukentėjusi šeima, nemokėdavo laiku įmokų už draudimą.

Jei nutiks taip, kad šeimai pačiai reikės padengti nuostolius, suma bus didžiulė.

„Taupome kiekvieną gautą eurą, nes žinome, kad išlaidų tikrai bus. Kol kas tebegyvename pas vyro brolį, tačiau labai tikimės, kad artimiausiu metu bus išspręstas socialinio būsto klausimas.

Šiuo metu esame daugiau nei 50 kilometrų nuo namų, kuriuose gyvename, todėl dukrytė negali lankyti mokyklos“, – kalbėjo dviejų vaikų mama.

Dėkodama skaitytojams už neabejingumą, ji užsiminė, jog šiuo metu jų šeimai itin reikalinga skalbimo mašina. Ta, kurią turėjo, supleškėjo gaisre.

***

Norėdami prisidėti prie Vaidos ir jos šeimos gerovės, tai padaryti galite pervesdami norimą pinigų sumą į asmeninę Vaidos sąskaitą.

AB Swedbank LT95 7300 0100 9741 6125

Vaida Galiauskaitė

HABALT22

Paskirtyje nurodykite: parama

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.