Suluošintas gyvenimas: merginos vaikystės prisiminimai atima žadą

„Jis buvo mano geriausias draugas dieną ir mano prievartautojas naktį“, – kalbėjo mergina, kurią seksualiai išnaudojo jos patėvis. Tik pateikusi jam kaltinimus policijoje mergina sužinojo, kad ją užauginęs žmogus nėra biologinis jos tėvas.

Patėvis mergaitę išprievartavo, kai jai buvo 9-eri. Bet ji buvo tiek išsigandusi, kad nedrįso niekam apie tai prasitarti.<br>123rf asociatyvi nuotr.
Patėvis mergaitę išprievartavo, kai jai buvo 9-eri. Bet ji buvo tiek išsigandusi, kad nedrįso niekam apie tai prasitarti.<br>123rf asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 22, 2017, 12:23 PM, atnaujinta Apr 11, 2017, 5:20 PM

Dabar 24-erių Natasha Fennemore atskleidė, kad ją vaiką seksualiai išnaudojo vyras, kurį ji visada laikė savo tėvu. Galiausiai būdama 22-ejų apie prievartą išdrįsusi papasakoti ne tik savo motinai, bet ir teisėsaugai, mergina sužinojo visą gyvenimą šeimos nuo jos slėptą tiesą – šis vyras yra jos patėvis, o ne tikras biologinis tėvas.

Beryje (Anglija) gyvenanti jauna moteris pasakojo, kad patėvis Stevenas Greenas ją išnaudoti pradėjo tuomet, kai jai tebuvo 7-eri, o visa tai tęsėsi, kol jai suėjo 18 metų.

Prievartaudavo namuose, miegamajame

46 metų vyras mergaitę išnaudodavo namuose, šeimos miegamajame, kol jos mama Tracey Green (48 m.) miegodavo šalia net neįtardama, kas tuo metu vyksta su jos dukrele.

Patėvis mergaitę išprievartavo, kai jai buvo 9-eri. Bet ji buvo tiek išsigandusi, kad nedrįso niekam apie tai prasitarti. Tylą ji nutraukė tik prieš 2 metus.

2013-ųjų gruodį ji galiausiai atvyko į policijos nuovadą ir patėviui pateikė kaltinimus. 2016-aisiais S.Greenas buvo nuteistas 23 metams kalėjimo nustačius, kad jis kaltas dėl vaiko seksualinio išnaudojimo, įskaičiuojant penkis išprievartavimo atvejus.

Dabar Natasha, kuri turi šunų vedžiojimo verslą, nusprendė mesti šalin anonimiškumą ir drąsiai papasakojo apie savo išgyvenimus norėdama padėti kitoms seksualinės prievartos aukoms.

Sakydavo, kad jis – mergaitės vaikinas

Mergina pasakojo, kokia laiminga mokinė ji buvo, kol patėvis jos neužpuolė . Prievarta jai buvo itin skaudi dar ir dėl to, kad iki tol ji su patėviu puikiai sutarė ir vadino jį geriausiu savo draugu. Mergaitės motina už S.Greeno ištekėjo, kai Natashai buvo dveji metukai.

Jiedu dažnai žaisdavo komandinius žaidimus ir smagiai išdykaudavo. Jis vesdavosi podukrą į parką ir kartu dalyvaudavo mokyklos renginiuose.

Jų santykiai pradėjo byrėti, kai 7-erių mergaitei ant šlaunies vyras uždėjo ranką, kol jiedu automobilyje laukė ateinančios Natashos motinos.

„Tai įvyko ant priekinės sėdynės. Vilkėjau baltus naktinius marškinius su braškėmis, o jis uždėjo savo ranką man ant šlaunies, virš kelio. Nieko neįprasto nepagalvojau, tačiau tai – vienas anksčiausių mano prisiminimų“, – pasakojo mergina.

Kol jos motina būdavo darbe, S.Greenas mergaitei sakydavo, kad jis bus jos vaikinas ir per prievartą ją bučiuodavo.

„Tai būdavo gilus prancūziškas bučinys, jis liepdavo man prasižioti. Nesupratau, kas tai. Tada jis man pasakė: „Būsiu tavo vaikinas“. Nesupratau, ką tai reiškia“, – prisiminė Natasha.

Išnaudodavo po kelis kartus per dieną

Nuo tada patėvis prarado gėdos jausmą. Kai Natasha buvo 8-erių, jis leido sau ateiti į jos miegamąjį naktį.

„Jis pavertė mane ant šono ir pradėjo liesti apačioje“, – kalbėjo Natasha.

9-erių Natasha jau buvo prievartaujama oraliniu būdu kas naktį, kol jos motina miegodavo.

Su prievarta britė gyveno metai iš metų bijodama, kad jos prisipažinimas gali išardyti šeimą. Kartą, būdama 14-os, ji susvyravo ir vos neišdavė patėvio. Tačiau jo atsakas buvo žiaurus: mergaitę jis pradėjo išnaudoti net po kelis kartus per dieną. Jos susidomėjimas mokslais, nors buvo neprasta mokinė, pradėjo dingti.

„Dieną jausdavausi norinti miego, norėdavau pabėgti į saugų savo širdies pasaulį. Pasaulis mano galvoje buvo toks, kur niekas man nedaro blogų dalykų.

Steve‘as buvo labai žavus, jis save laikė Dievo dovana, tarsi jį pažinoti buvo didžiausia garbė. Visose situacijose jis manipuliuodavo ir visada laimėdavo“, – kalbėjo mergina.

Gudravo, kad mergaitė tylėtų

Nepaisydama prievartos, mergaitė tuomet laikė patėvį, manydama, kad jis – jos tikras tėtis, geriausiu savo draugu. Iš pradžių ji manė, kad dėl savo veiksmų jis pats jaučiasi blogai, tačiau dabar supranta, kad tokia buvo vyro gudrybė – vaidyba, kad mergaitė niekam neprasitartų.

Tik teismuose mergina suprato, koks žiaurus ir blogas žmogus iš tiesų buvo jos patėvis. Mat norėdamas išvengti kalėjimo jis nuolat melavo.

„Man S.Greenas – tarsi du skirtingi žmonės. Jis buvo mano geriausias draugas dieną ir baisus prievartautojas naktį. Nebijojau jo, buvau laiminga leisdama su juo laiką, kai šalia būdavo dar kas nors. Jis padarė, kad viskas man atrodytų normalu, o prievarta vyko taip ilgai, kad prie jos pripratau.

Jis buvo nuostabiausias žmogus pasaulyje, kai nepriekabiaudavo prie manęs. Net negalėtumėte įsivaizduoti jo tamsiosios pusės“, – sakė Natasha.

Papasakojo koledžo mokytojui ir motinai

Patėvis išnaudojo podukrą paskutinį kartą, kai jai suėjo 18 metų. Tuo metu jam buvo 40 metų. Netrukus po to, 2010-ųjų lapkritį, savo koledžo mokytojui mergina papasakojo apie patirtą prievartą.

„Man tiesiog išsprūdo. Nebegalėjau daugiau tylėti. Paskui paskambinau savo mamai ir papasakojai jai apie Steve‘ą. Kai grįžau namo, ji verkė ir sakė, kad patėvis pakuojasi savo daiktus. Paprašiau jos paklausti to vyro, kodėl jis taip elgėsi.

„Jis sakė, kad taip tiesiog nutiko“, – tuomet atsakė man motina“, – tiesos dieną prisiminė Natasha.

Po to, kai jos tėvai išsiskyrė, Natasha bandė pamiršti savo praeitį, bet mintis, kad patėvis gyvena laisvas ir gali kibti prie kitų mergaičių, jai nedavė ramybės. Todėl 2013-aisiais ji rado jėgų pateikti jam kaltinimus.

Palengvėjo sužinojus, kad prievartautojas – ne tėvas

Netrukus po to motina jai pasakė, kad S.Greenas nebuvo jos tikrasis tėvas. Motinai taip pasielgti patarė teismo pareigūnai, mat nagrinėjant bylą ši yla vis tiek būtų išlindusi iš maišo.

„Man taip palengvėjo! Juk tai nebuvo incestas. Bet man buvo sunku, nes supratau, kad visiškai svetimas žmogus žiauriu būdu atėjo į mano gyvenimą ir mane išnaudojo.

Jaučiausi, kad jis ir mano mamą išnaudojo tam, kad būtų arti manęs. Viskas buvo melas“, – kalbėjo mergina.

Kalbėti apie prievartą – ne gėda

Bandydama pabėgti nuo savo praeities, 2013-aisiais Natasha susipažino su 29-erių Holly, kuri tapo jos žmona. 2016-ųjų balandį S.Greenas buvo nuteistas už vaiko prievartą. Be to, teisme paaiškėjo, kad jis prievartavo tris mergaites.

Kalėjime vyras turės atsėdėti mažiausiai du trečdalius jam paskiro bausmės laiko. Tačiau anksčiau jis bus paleistas tik tuomet, kai bus nuspręsta, kad jis nebekelia grėsmės vaikams.

Jis taip pat bus įtrauktas į vaikų prievartautojų sąrašą ir čia liks visą gyvenimą.

Teisme sutikusi S.Greeną akis į akį, Natasha sakė: „Turėjau pažiūrėti jam į akis, kad galėčiau toliau gyventi. Norėjau, kad jis pamatytų, kad aš jo daugiau nebijau.

Po teismo jaučiausi keistai. Juk tai vyko beveik visą mano gyvenimą, nuo 7-erių.

Noriu parašyti knygą apie seksualinę prievartą. Iš kitų aukų girdėjau, kad tai neturėtų būti dalykas, apie kurį gėdijamasi kalbėti. Turėjau gerus santykius su savo prievartautoju, tai buvo žmogus, kuriuo aš pasitikėjau“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.