Operos solistę Justiną Gringytę užgriuvo būsimos motinystės rūpesčiai

„Dabar tiesiog džiaugiuosi tuo, kas duota likimo. Koncertai ir spektakliai niekur nepabėgs“, – kalbėjo garsiuose pasaulio teatruose dainuojanti tarptautinių apdovanojimų laureatė, operos solistė Justina Gringytė (30 m.). Po kelių mėnesių ji taps mama.

J.Gringytė.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
J.Gringytė.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

„Lietuvos rytas“

Mar 17, 2017, 9:25 PM, atnaujinta Apr 7, 2017, 7:29 PM

Svetur gyvenanti ir dirbanti lietuvių artistė J.Gringytė prieš metus Maskvoje sumainė žiedus su talentingu rusų smuikininku ir dirigentu Michailu Simonianu (31 m.). Birželio pabaigoje pora susilauks atžalos.

Tiesa, sutuoktinio šiuo metu nėra šalia artistės – ji nenori kalbėti nei apie jį, nei apie juodu. Kalbama, kad pernai vasario 26-ąją vestuves iškėlusi pora galimai pasuko skirtingais keliais.

Permaina verčia aukštyn kojomis Justinos gyvenimą. Dar neseniai ji atliko savo mėgstamiausios herojės Karmen vaidmenį Italijoje ir Lietuvoje, o būsimų spektaklių Anglijoje ir Amerikoje turėjo atsisakyti.

„Aš negaliu rizikuoti. Operoje „Karmen“ reikia daug šokti, lakstyti, griūti – tai gali pakenkti kūdikiui“, – teigė dainininkė.

J.Gringytės Karmen – geidulinga, seksuali ir pavojinga kaip sužeista pantera. Solistė puikiai perteikia nepažabojamą aistringos čigonės charakterį – karaliauja šiuo vaidmeniu scenoje. Taip lietuvę vertina kritikai.

Tačiau Justina atsisakė ir ilgai lauktų koncertų JAV su vienu žymiausių šių dienų dirigentų Gustavo Dudameliu bei jo vadovaujamu Los Andželo filharmonijos orkestru.

„Neduok Dieve, pagimdyčiau už Atlanto“, – juokavo menininkė, nors priimti šį sprendimą jai buvo labai sunku.

Netikėtos aplinkybės jau ketvirtą kartą sužlugdo lietuvės pasirodymus su šiais iškiliais atlikėjais. Tautiečiai Los Andžele net buvo nusipirkę bilietus į šiuos J.Gringytės koncertus.

Tačiau Justina džiaugiasi turėdama laisvo laiko seniems sumanymams įgyvendinti.

Jie ir atvedė artistę į Lietuvą, į mamos namus.

„Aš šiuo metu Vilniuje intensyviai mokausi vairuoti. Atliekamo laiko neturėjau ir iki šiol, o kai bus kūdikis, jo liks dar mažiau. Be automobilio neišsiversiu“, – neabejojo solistė.

***

Visą straipsnį skaitykite šeštadienio „Lietuvos ryto“ priede „Gyvenimo būdas“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.