Savo veiksmais senelis suluošino anūkės gyvenimą

Jauna moteris pagaliau išdrįso prabilti apie vaikystėje senelio patirtą prievartą, už kurią jai net buvo siūlyta pinigų.

 Bianca atsisakė būti išnaudojama ir prieš 4 metus, sukaupusi visą turimą drąsą, apie Tony papasakojo policijai.<br> Facebook nuotr.
 Bianca atsisakė būti išnaudojama ir prieš 4 metus, sukaupusi visą turimą drąsą, apie Tony papasakojo policijai.<br> Facebook nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 17, 2017, 5:33 PM

Bianca Landridge (24 m.) pasakojo, kaip ištvirkęs Tony Griggsas (59 m.) pradėjo ją prievartauti, kai mergaitei tebuvo 10 metų. Be to, jis prašydavo Biancos prižadėti, kad ji niekam apie tai nepasakos. 

Moteris prisiminė, kaip sulaukusi 13-kos ji nustojo lankytis pas senelį, o šis, norėdamas ir toliau išnaudoti anūkę, ją bandydavo net papirkti pinigais. Bianca atsisakė būti taip išnaudojama ir prieš 4 metus, sukaupusi visą turimą drąsą, apie Tony papasakojo policijai.

Šių metų sausio mėnesį jis apkaltintas trimis lytinio smurto atvejais ir vieną kartą lytiškai santykiavęs su vaiku.

Midlsekse, Jungtinėje Karalystėje gyvenanti Bianca atsisakė likti anonime ir tikisi, jog atvirai papasakodama savo istoriją padrąsins prabilti ir kitus nuo seksualinės prievartos nukentėjusius asmenis. 

„Vaikystėje labai artimai bendraudavau su močiute ir jos buvusiu partneriu Tony. Nors jie man dar mažai esant išsiskyrė, Tony laikiau savo seneliu ir dažnai lankydavau. Valandų valandas praleisdavau jo kieme žaisdama ir niekada negalvojau, kad jis pasinaudos manimi pačiais šlykščiausiais būdais. Jis pavogė mano tyrumą“, – prisiminė Bianca.

Nuo tada, kai mergaitei suėjo 9 metai, ji Tony namuose leisdavo savaitgalius ir su seneliu žaisdavo vaizdo žaidimus arba mokydavosi taisyklingai mėtyti į smiginį. 

„Man patiko kartu leisti laiką. Jis dažnai duodavo kišenpinigių saldainiams“, – apie vaikystę pasakojo Bianca.

Tačiau vieną dieną viskas pasikeitė. Važiuodama pas senelį, autobuse mergaitė susiplėšė kelnes. Namuose Tony pasisiūlė skylę užsiūti.

„Nieko blogo negalvodama, greitai nusimoviau kelnes, tačiau jis pradėjo man glostyti koją, – teigė moteris. – Nors ir elgėsi keistai, juo pasitikėjau ir apie įvykį greitai pamiršau.“

Po savaitės, kito apsilankymo metu, Tony nenormalūs veiksmai tapo dar gašlesni.

„Jis pradėjo čiupinėti mano krūtis ir jas komentuoti. Bijojau, o po tos dienos jaučiau jam didžiulę neapykantą. Nebenorėjau lankytis jo namuose, tačiau tuo pat metu nenorėjau į save atkreipti dėmesio, tad vaidinau, jog viskas gerai“, – sakė ji.

Net trejus metus Bianca buvo asmeniniu Tony žaisliuku. Jis netgi liepė mergaitei prižadėti, kad niekam apie tai neprasitars. Bijodama likti nesuprasta, ji tylėjo. 

„Kaskart, jį pamačius, man sustingdavo kraujas. Galiausiai, sulaukusi 13-kos metų, nusprendžiau su tuo nebesitaikstyti, bet vietoje to jis apsilakė mūsų namuose. Atidariusi duris ir jose pamačiusi Tony, sustingau. Jis išsitraukė piniginę ir, prašydamas sugrįžti, man į rankas įgrūdo 5 svarų kupiūrą. Likau šokiruota ir pinigus numetusi jam prie kojų trinktelėjau durimis“, – pasakojo Bianca.

Po šio įvykio mergaitė daugiau niekada nebesimatė su Tony, tačiau išlikę prisiminimai nuolat ją gąsdino. Gyvenimas tęsėsi, bet pasitikėti žmonėmis, net pačiais artimiausiais, Biancai buvo sunku.

Iki kol suėjo 18-ka, Bianca retai kada išeidavo iš namų, o kurti santykius su draugais ir vaikinais jai taip pat buvo nelengva.

„Supratau, kad ši prievarta darė didelę įtaką mano kasdieniam gyvenimui, tad nusprendžiau nebetylėti“, – teigė moteris.

Būdama 20-ies, Bianca apie patirtą prievartą papasakojo mamai. 2012-iais ji, sukaupusi visą savyje turėtą drąsą, Tony įdavė policijai, o po savaitės jis jau buvo suimtas. 

2017-ųjų sausį Tony Griggsas pripažintas kaltu trijose lytinio smurto veikose bei kartą santykiavęs su vaiku. Jam taip pat teko pripažinti kaltę lytiškai smurtavus prieš dar vieną auką. Net keletą veikų vyras kartojo ne vieną kartą. Jam skirta 8-ių metų trukmės bausmė kalėjime, prailginta dar 12 mėnesių. Tony taip pat privalėjo pasirašyti seksualinių prievartautojų registre, kuriame jo vardas liks visą likusį gyvenimą. 

„Duoti parodymus buvo siaubinga. Būtent dėl to, ką man teko patirti, jo nekenčiu dar labiau. Vis dėlto jaučiu palengvėjimą žinodama, kad šis monstras dabar už grotų. Apie tai sužinojusi močiutė negalėjo patikėti jo veiksmais, tačiau užtikrinau, jog ji dėl to nekalta. Šiuo metu bendraujame daug artimiau nei anksčiau, – sakė Bianca. – Gailiuosi, kad apie tai neprabilau anksčiau, o kitiems patariu nebijoti ir kam nors apie tai papasakoti. Nors nelengva, pagalba visuomet atsiras.“

Parengė Edita Maračinskaitė

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.