Nevystančių gėlių karalienė visus vyrus paverčia princais

Justė Šoblinskaitė (30 m.) stebisi moterimis, kurios giria užsieniečių dėmesingumą, o Lietuvos vyrus peikia. Nevystančių gėlių kompozicijas kurianti verslininkė tvirtino – nustebinti mylimąsias norinčių lietuvių yra daugybė ne tik prieš Valentino dieną.

 R.Danisevičiaus nuotr.
 R.Danisevičiaus nuotr.
Nuotr. iš asmeninio albumo.
Nuotr. iš asmeninio albumo.
 Nuotr. iš asmeninio albumo.
 Nuotr. iš asmeninio albumo.
 R.Danisevičiaus nuotr.
 R.Danisevičiaus nuotr.
Išskirtines gyvų gėlių puokštes kurianti J.Šoblinskaitė novatoriškomis idėjomis garsėjo ir anksčiau – sukūrė batų kulnų apsaugas vairuotojams, siuvo permatomus lietpalčius.<br> Nuotr. iš asmeninio albumo.
Išskirtines gyvų gėlių puokštes kurianti J.Šoblinskaitė novatoriškomis idėjomis garsėjo ir anksčiau – sukūrė batų kulnų apsaugas vairuotojams, siuvo permatomus lietpalčius.<br> Nuotr. iš asmeninio albumo.
 R.Danisevičiaus nuotr.
 R.Danisevičiaus nuotr.
 Nuotr. iš asmeninio albumo.
 Nuotr. iš asmeninio albumo.
Daugiau nuotraukų (7)

„Lietuvos rytas“

2018-02-14 09:47

Vilnietė J.Šoblinskaitė kasdien iš vyrų sulaukia pageidavimų sukurti asmenišką dovaną jų antrosioms pusėms.

Gyvų gėlių kompozicijas, kurios gali išsilaikyti net iki kelerių metų, kurianti prekės ženklo „Crystal Bloom Box“ įkūrėja Justė tiek gražių žodžių prisiklauso apie moteris, kad jau galėtų ir komplimentų knygą išleisti.

– Dauguma jūsų klientų, matyt, įsimylėję vyrai.

– Pastaruoju metu populiari kompozicija po gaubtu „Gražuolė ir pabaisa“. Ko gero, nesuklysiu klientus pavadindama princais iš pasakos. Tikrai dauguma – vyrai. Ir labai įsimylėję.

Kai paklausiu vardo, kam kurjeris turėtų perduoti gėles, tenka net kelis kartus pasitikslinti, kokį moters vardą įrašyti.

Mat kartais vyrai atsiunčia tiesiog nuotrauką su jų telefone išsaugotais kontaktais, kurioje žodžiai – mano mažutė, meilė, kiškutis, saulytė, širdutė.

Vyrai – įvairaus amžiaus. Jauniausi klientai – vos 16–17, kurie gėlių pasiimti atvyksta ir autobusu.

O yra tokių, kurie atvyksta prabangiais automobiliais net iš Klaipėdos. Žinoma, gėles sau perka ir moterys, norėdamos pasipuošti namus.

– Jūsų kūrinius vyrai dažniau siunčia per kurjerius ar patys nori įteikti savo mylimajai?

– Dalis klientų gyvena užsienyje, kituose Lietuvos miestuose, tad nori, kad už juos įteiktų kitas žmogus. Bet per kurjerius tik neseniai pradėjome siųsti. Iki tol ir aš, ir patys vyrai susigalvodavo, kaip gėles iš manęs paimti.

Atsiųsdavo savo draugus, pusbrolius, kaimynus. Kartais gėlės keliaudavo per 3–4 žmones, kol pasiekdavo adresatą. Pavyzdžiui, iš Vilniaus į Kauną per draugą, po to iš Kauno į Klaipėdą per sesę, o ten siuntinį paima dar kitas draugas ir perduoda moteriai, kuriai gėlės skirtos.

Ir į užsienį esu siuntusi. Taip pat esu laukusi oro uoste iki vidurnakčio, kad perduočiau vyrui gėles, kurias jis nori padovanoti savo mylimajai.

Kai kurios kompozicijos ir dabar per kurjerius nesiunčiamos, mat jos gali būti sugadintos, tad tenka ieškoti kitokių būdų.

– Kaip žmonės dažniausiai jus susiranda?

– Daugiausia per „Facebook“ paskyrą, o tuomet jau iš lūpų į lūpas. Anksčiau maniau, kad vyrai apie tokius dalykus vieni su kitais nekalba.

Tačiau pastaruoju metu sulaukiu ir tokių skambučių: „Mano draugas gėlę pas jus pirko...“

– Kompoziciją parenkate jūs pati ar tai darote kartu su vyriškiais?

– Vieni išsirenka iš nuotraukų, tačiau didelė dalis vyrų ir patys parenka gėlių spalvą, raištelius, dėžutę, pasako, kaip turėtų atrodyti kompozicija.

Prideda auskarų, žiedų. Kartais rožės žiede suslepiame papuošalus. Esu dėjusi ir sužadėtuvių žiedą, deimantus. Patys padaro įspūdingas korteles, kurias perduoda man, kad įdėčiau į kompoziciją arba kartu dėliojame.

Būna, kad vyrai patys atsiunčia man kompozicijų pavyzdžių, surastų internete, ir paprašo, kad padaryčiau pagal jas. Nemažai vyrų šalia gėlių nori įdėti atviruką su meilės žodžiais, net eilėraščiais, kuriuos kartais net ir patys parašo.

– Norint įtikti įvairiam skoniui reikia išmanyti meną. Kur jūs to mokėtės?

– Mano mokslai su menu visai nesusiję. Esu anglų kalba baigusi ekonomikos bakalauro studijas ISM universitete, taip pat turiu VGTU investicijų valdymo magistro diplomą.

Neseniai buvau dar įsidarbinusi Jaunimo linijoje, nes pradėjau mokytis psichologiją Vilniaus universitete. Jaučiu poreikį nuolat tobulėti. Kai nesimokau universitetuose, mokausi kalbų.

Be anglų ir rusų, mokiausi ispanų bei arabų kalbų.

Tiesa, dar baigiau vizažo mokslus. Taip pat esu išradėja – sukūriau ir užpatentavau batų kulnų apsaugas vairuotojams.

Siuvau permatomus lietpalčius, pardavinėjau specialius oru aktyvinamus šildiklius.

Mane traukia viskas, kas susiję su inovatoriškomis idėjomis.

Šiaip man patinka gražūs, estetiški dalykai. Visuomet domėjausi interjeru. Jau pabodo tos paprastos gėlių puokštės, tad labai norėjau šioje srityje pasiūlyti ką nors nauja.

– Kaip kilo mintis prekiauti gėlių kompozicijomis?

– Pirmiausia man pačiai visuomet būdavo malonu iš vyrų gauti gėlių. Jos ne tik džiugina širdį, bet ir puošia namus. Pritaikydavau šalia pagalvėlių pagal spalvą, kitų detalių.

Tačiau gyvos gėlės kartu kelia ir daug rūpesčių – reikia jas vis pakirpti, keisti vandenį, jei žiedas nulinko – guldyti į vonią, žiūrėti, kad nenušaltų ar neperkaistų saulėje.

Ir taip kasdien. O galiausiai po keleto dienų su jomis vis tiek reikia atsisveikinti.

Kartą netyčia užsienio interneto puslapyje pamačiau informaciją apie ilgai išliekančias, amžinas, miegančias rožes. Iš pradžių pamaniau, kad jos dirbtinės.

Tačiau pasigilinusi išsiaiškinau – ne tik rožės, bet ir hortenzijos, orchidėjos, saulėgrąžos gali išstovėti iki trejų metų.

Ši technologija užsienyje jau taikoma daugiau nei 20 metų.

Iš pradžių užsisakiau šių gėlių dėl savęs ir stebėjau kelis mėnesius. Jos iš tikrųjų nenuvyto! Lietuvoje apie tai nebuvau girdėjusi. Tad pamaniau, kodėl jų nepabandyti pasiūlyti kitiems.

O kad gėlės dar ilgiau išliktų, nesubyrėtų, neapdulkėtų, sugalvojau jas apgyvendinti dėžutėse. Gėlių neauginu, jas užsisakau. Ir tada darau kompozicijas.

– Kas čia per paslaptis – kodėl gėlės taip ilgai nevysta?

– Šios gėlės užauginamos paprastai, kaip ir visos. Bet kai jos nuskinamos, iš gėlių ištraukiami skysčiai, o vietoj jų gėlės prisotinamos specialaus konservavimo skysčio, pagaminto glicerino pagrindu.

Dėl to gėlės iki kelerių metų gali išlaikyti savo spalvą, tekstūrą. Joms nereikia nei vandens, nei šviesos. Galima laikyti net tamsiame vonios kambaryje.

Daug kas iki šiol nežino apie tai, o dalis iš pradžių nepatiki, kad tikrai gėlės taip ilgai gali išlikti. Sako: ar po keturių dienų dar spėsiu padovanoti nenuvytusias gėles?

Ir prašo, kad dėl viso pikto įdėčiau papildomą gėlę. Man pačiai tai – irgi kaip koks stebuklas!

– Paprastomis gėlėmis jus jau sunku nestebinti?

– Tai tiesa. Dabar mano namai pilni nevystančių žiedų. Tad kitiems sakau, kad man nebedovanotų gyvų gėlių.

Žinoma, draugas dėl to nesidžiaugia, nes renkant man dovanas jam reikia ilgiau pasukti galvą. (Juokiasi.)

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.