Palūžusias sielas gelbstintys stebukladariai kviečia nelikti abejingiems

Vilniaus Arkivyskupijos Caritas Priklausomų asmenų bendruomenė „Aš esu” jau beveik 10 metų rūpinasi priklausomų nuo alkoholio, narkotikų, azartinių lošimų likimais. Palūžusio žmogaus atsitiesimas ir sugrįžimas į gyvenimą prilygsta tikram stebuklui. Vis dėlto kartais ir stebukladariams prireikia pagalbos.

 Palūžusio žmogaus atsitiesimas ir sugrįžimas į gyvenimą prilygsta tikram stebuklui.<br> 123rf nuotr.
 Palūžusio žmogaus atsitiesimas ir sugrįžimas į gyvenimą prilygsta tikram stebuklui.<br> 123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Mar 26, 2018, 6:09 PM

„Aš esu” pirmininkas kunigas Kęstutis Dvareckas atskleidė, kad šiuo metu bendruomenei trūksta lėšų net visiškai asketiškam gyvenimui, ir ragina neabejingus žmones prisijungti prie velykinės akcijos „Aš esu, nes esi tu“.

„Kartu mes galime kur kas daugiau nei po vieną. Kai pavyksta galimybių natas sujungti į melodiją, kai dalinamės vieni su kitais tuo, ką gebame daryti geriausio – vyksta tikri stebuklai.

Ką mes darome ir kuo tikime? Bendruomenė „Aš esu” susikūrė prieš beveik dešimt metų ir per tą laiką tapome šimtų nuostabių grįžimo į visavertį gyvenimą istorijų liudininkai. Į mus pagalbos kreipiasi šimtai priklausomų žmonių ir jų artimųjų.

Siekiame ilgalaikių rezultatų, todėl vykdome reabilitacijos ir reintegracijos programas, su priklausomybės ligų paliestomis šeimomis dirba patyrusi sielovadininkų, psichologų, socialinių darbuotojų, gyd. psichiatrų ir kitų specialistų komanda.

Stengiamės plačiai skleisti kitokio gyvenimo viltį ir nuosekliai dirbame svarbų švietėjišką darbą – leidžiame knygas, rengiame susitikimus-diskusijas apie priklausomybes visoje Lietuvoje.

Puikiai suprantame, kad absoliuti dauguma priklausomų asmenų ar jų artimieji yra ne tik fiziškai, dvasiškai, bet ir finansiškai išsekinti šios ligos. Todėl stengiamės, kad sveikimo kelionė mūsų bendruomenėje jiems būtų dovana, avansas, kurį vėliau galės savanoriškai atiduoti, padėdami kitiems.

Deja, šiemet mums patiems teko pripažinti, kad bendruomenei nepakanka lėšų net įprastam asketiškam gyvenimui. Tikime, kad yra mūsų darbui neabejingų žmonių ir kartu galime kurti sveikesnę ir saugesnę visuomenę.

Tad nuo dabar iki Šv. Velykų mes skelbiame iniciatyvą „AŠ ESU, NES ESI TU“. Jos metu kviečiame visus, kas tik turi tokią galimybę, finansiškai prisidėti prie pagalbos priklausomybės ligų paliestoms šeimoms.

Svajojame šios iniciatyvos metu surinkti dvidešimt tūkstančių eurų, kurie būtini „Aš esu” bendruomenei pilnavertiškai veikti 2018 metais. Jei pavyktų surinkti daugiau lėšų – jos būtų skirtos intensyvesnei pagalbai priklausomų asmenų artimiesiems visoje Lietuvoje“, – teigė K. Dvareckas.

Prisidėti prie iniciatyvos „AŠ ESU, NES ESI TU“ galite pervesdami auką į bendruomenės banko sąskaitą LT13 7044 0600 0764 9090 (AB SEB Bankas).

Gavėnios ir Velykų laikotarpiu (iki balandžio 30 d.) galite aukoti ir telefonu 1454 (skambučio kaina 2 eurai).

Padėti bendruomenei galite ir dalyvaudami paramos koncerte „AŠ ESU, NES ESI TU“, kuris vyks šių metų balandžio 2 d. 19.30 val. Vilniaus Vaidilos teatre.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.