Garsi žurnalistė prisipažino, po kokį purvą braidė

Gėrimas nuo 14, dvigubas gyvenimas ir keturi buteliai vyno per naktį skamba kaip ištrauka iš kriminalinio filmo. Tačiau tai buvo jaunos moters realybė.

 Talitha - žymi žiniasklaidos atstovė.<br> Feisbuko nuotr.
 Talitha - žymi žiniasklaidos atstovė.<br> Feisbuko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 21, 2018, 4:49 PM

Talitha Cummins (38 m.) papasakojo apie savo dvidešimt metų trukusią priklausomybę. Portalui „DailyMail“ moteris teigė nė dienos negalėjusi ištverti be alkoholio.

Pirmą kartą jo paragavo būdama 14. Jausmas, pasak jos, buvo toks, lyg pasaulis būtų nušvitęs kitomis spalvomis. Netrukus praėjo ir ją kankindavęs nerimas.

„Jaučiausi tokia savimi pasitikinti. Nuo tada be alkoholio nebegalėjau tverti. Gerdavau kiekviename vakarėlyje, kiekvienoje šventėje ir per vakarienę“, – pasakojo Talitha. Taip prasidėjo jos 20 metų trukusi kova su alkoholizmu.

Daug išgeri? Valio!

Suaugusi Talitha tapo žinių pranešėja. Kas vakarą ji išgerdavo 4 butelius vyno, o tada keldavosi ir skaitydavo 5 val. ryto žinias.

„Buvau nervinga mergina, vaizduojanti, jog esu ekstravertė“, – sakė Talitha apie dvigubą savo gyvenimą.

Moteris papasakojo ir apie savo pirmąją pažintį su alkoholiu. 14 metų ji prieš mokyklos renginį paragavo degtinės kokteilių. Tada pirmą sykį pajuto laisvę, mat atsipalaidavo ją kankinęs nerimas ir įtampa.

„Štai, pasirodė Talitha, – aiškino ji. – Mergina, kuria tapdavau išgėrusi, aš ir norėjau būti. Visada save smerkiau, laikiau drovia, nieko verta. Bet kai išgėrusi tapau tuo kitu žmogumi, pasijutau vertinga.“

Ilgai netruko, kol moteris pradėjo alkoholį vartoti kaip pagrindinį gyvenimo variklį. Užaugusi ji gėrimu naudojosi tam, jog išgyventų darbe.

Darbą žiniasklaidoje Talitha apibūdino kaip palankią vietą alkoholizmui – pasak jos, žiniasklaida buvo persmelkta gėrimo kultūros. Moters gebėjimas išgerti daugiau už kitus buvo vertinamas teigiamai.

„Darbe atrodžiau narsi, apsimetinėjau pasitikinčia savimi. Nepaisant to, jog asmenybė viduje dužo“, – neslėpė ji.

Gyveno dvigubą gyvenimą

Nors vidinis nerimas kasdien augo, moters karjera taip pat kilo aukštyn. Šios priešpriešos pasekmė – sunkėjanti priklausomybė.

Ji prisiminė laukdavusi darbo pabaigos, jog galėtų eiti tiesiai į alkoholio parduotuvę ir atsipalaiduoti nuo patiriamos įtampos.

„Gėrimo dienomis buvo dvi Talithos. Dieninė, kuri nuolat apsimetinėdavo, ir naktinė, kuri tapdavo vakarėlių mergaite“, – sakė moteris.

Talitha netgi strategiškai rinkosi alkoholio parduotuves. Stengdavosi eiti vis į kitą, kad parduotuvės darbuotojai nepradėtų įtarinėti. Taip pat pradėjo itin daug sportuoti. Dažnai po visą naktį trukusio gėrimo, 5 val. ryto, ji išgerdavo kavos ir vis dar girta išsiruošdavo bėgti 10 km.

Tikroji aš

Savo gėrimo dugną ji pasiekė 2010-aisiais, kuomet pateko į ligoninę, kur moteriai buvo išplautas skrandis. Tačiau apie savo skausmingą priklausomybę ir teigiamus pokyčius sveikstant ji atsivėrė tik 2012-aisiais.

Reporterė turėjo tinklaraštį, kurį skaitė tūkstančiai gerbėjų. Į jį moteris ir patalpino atvirą įrašą.

„Dabar eidama į darbą nebejaučiu įtampos. Labiau savimi pasitikiu. Banko sąskaitoje turiu santaupų. Ir nuo tada, kai mečiau gerti, nesu nė karto atsibudusi padengta kebabo likučiais“, – rašė Talitha tinklaraštyje.

Dabar moteris jau 6 metus blaivi, ištekėjusi už fitneso trenerio ir turi sūnų. Talitha teigė, pagaliau pradedanti pažinti tikrąją save.

Parengė Joana Gimberytė-Juronė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
Speciali „Nauja diena“ G. Kirkilui atminti