Ši medžiaga yra skirta vyresniems nei 18 metų skaitytojams.
Ar jums jau yra 18 metų?
Ne

Motinos seksualiai išnaudota duktė prabilo apie baisias traumas

Motinos seksualiai išnaudota moteris atvirai papasakojo apie savo vaikystę. Patirtos traumos vėliau ją pavertė priklausoma nuo sekso.

 Moteris savo išgyvenimus aprašė knygoje.<br> "Instagram" nuotr.
 Moteris savo išgyvenimus aprašė knygoje.<br> "Instagram" nuotr.
 Motinai mirus, Nikki metė modelio darbą ir tapo aktyviste prieš vaikų seksualinį išnaudojimą.<br> "Instagram" nuotr.
 Motinai mirus, Nikki metė modelio darbą ir tapo aktyviste prieš vaikų seksualinį išnaudojimą.<br> "Instagram" nuotr.
 Apie motiną galvoja be pykčio - teigia jai atleidusi.<br> "Instagram" nuotr.
 Apie motiną galvoja be pykčio - teigia jai atleidusi.<br> "Instagram" nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Jul 6, 2018, 11:42 PM

Nikki DuBose (33 m.) gali džiaugtis puikia sėkmingo modelio karjera ir darbo kelionėmis. Nepaisant to, didžiąją gyvenimo dalį ji bandė susitaikyti su faktu, kad buvo išnaudota moters, turėjusios ją saugoti ir ginti. Sukrečianti istorija papasakota portale „The Sun“.

Augo viena su motina

Nikki užaugo Pietų Kalifornijoje. Kaip sakė pati, santykiai su mama Sandy buvo „artimi, bet labai komplikuoti“.

Sandy užaugo mylinčioje įtėvių šeimoje. Pastojo ir Nikki pagimdė anksti, vos 17-os. Dar būdama nepilnametė susituokė su dukters tėvu. Tačiau kai Nikki buvo dveji, jis pateko į kalėjimą ir tėvai išssiskyrė.

Visą moters vaikystę jos motina kankinosi dėl daugelio psichinių sutrikimų. Bipolinis sutrikimas ir bulimija aršiai pasireikšdavo drauge su priklausomybe nuo alkoholio. Tačiau blogiausia buvo erotinis Sandy elgesys su dukra.

„Mano motina pradėjo prie manęs priekabiauti matuodama temperatūrą per išeinamąją angą“, – pasakojo Nikki.

Ši procedūra neleistina taikyti vaikams jau nuo trejų metų amžiaus. Pati Nikki tuo metu nežinojo, kad gali būti kitaip.

Bet merginai augant, motiniškas Sandy susirūpinimas virto kasdieniu kabinėjimusi. Užpakalio lietimas, žnaibymas, krūtų lytėjimas tapo norma.

Tuo laiku devynmetė Nikki nežinojo, jog toks elgesys nederamas.

„Maniau, kad mama tiesiog elgiasi kaip mama. Aš nežinojau, kad viskas turėtų vykti kažkaip kitaip“, – sakė moteris.

Tačiau kai Nikki prasidėjo brendimas, jos motinos rūpestis mergaitės kūnu tik padidėjo.

Paauglės išnaudojimas – be ribų

„Buvau 13-os ir motina versdavo mane stebėti seksualinį jos elgesį. Kai miegamajame būdavome vienos, ji priešais mane masturbuodavosi, – atviravo Nikki. – Kvietė prisijungti ir mane. Kutendavo nederamose vietose, lietė mano krūtis ir pliaukšteldavo per užpakalį, tačiau apsimesdavo, jog iš dalies taip tik juokauja.“

Nors mergina jau suprato, kad motinos elgesyje slypi kažkas nederamo, ji niekada niekam nepasipasakojo. Tuo metu tiesiog negalėjo iki galo suvokti, kas iš tiesų vyko.

Tačiau seksualinis priekabiavimas persikėlė ir už miegamojo ribų.

„Mama vertė mane flirtuoti internetu su suaugusiais vyrais. Sukurdavo netikrą internetinę anketą ir palikdavo mane vieną su jais kalbėti nešvankybes“, – prisipažino Nikki.

Pasibaigus virtualiems susirašinėjimams, Sandy vesdavosi savo trylikametę dukrą į vietinius barus kaip gėrimo draugužę. Ji įtraukė merginą į sekso ir alkoholio pasaulį, kurio ši dar nepajėgė suprasti.

Vemdavau, bėgiodavau, vemdavau...

Nors seksualinis išnaudojimas liovėsi merginai vis dar esant 13-os, pasekmes ji jautė ilgai. Nikki pasakojo pasaulį ėmusi matyti tamsiomis spalvomis. Jai išsivystė ir valgymo sutrikimas.

„Visą dieną vemdavau savo miegamajame. Bėgiodavau po 4 valandas. Stengiausi netekti svorio“, – sakė ji.

Abu tėvai žinojo apie šią bėdą. Tačiau tėvas tik rėkdavo ir nesuprasdavo, iš ko tai kyla, o motina nė karto nepasiteiravo, kaip mergina jautėsi.

Padėtis dar pablogėjo, kai mergina persikraustė į Niujorką ir pradėjo dirbti modeliu. Jos teigimu, valgymo sutrikimas padėjo pasijusti galinga.

„Pagaliau žmonės kreipė į mane dėmesį. Tai buvo lyg patvirtinimas, jog esu vertinga. Niekuomet nesijaučiau vertinga, būdama maža“, – neslėpė Nikki.

Mergina greitai išvis bijojo valgyti, o į fotosesijas kasdien pėsčia nueidavo 16-24 km. Pačiame ligos apogėjuje jos Kūno Masės Indeksas buvo 13,4 (normalus KMI yra nuo 18,5 iki 24,9. – Red.).

Priklausomybė nuo sekso

Deja, valgymo sutrikimas – ne vienintelis dalykas, kuriuo pasireiškė Nikki vaikystės traumos. Būdama jauna moteris ir gyvendama Niujorke ji teigė šokinėjusi nuo santykių prie santykių. Taip pat jai išsivystė priklausomybė nuo sekso.

„Kai esi vaikas, patirtys suformuoja vėlesnį tavo seksualinį suvokimą. Taigi mano supratimu, seksas buvo ydingas ir žeidžiantis.

Man atrodė normalu bendrauti su daugeliu vyru, o save matyti daugiausia per seksualinę prizmę.

Taip, maniau, kad permiegoti su daugybe vaikinų – normalu. Tai išmokstamas elgesys, kurį mačiau dar vaikystėje.

Jaučiau, kad ne viskas čia gerai, bet nieko negalėjau padaryti. Išsišokimai bei seksas man visada buvo tarsi pabėgimas nuo savęs“, – neslėpė moteris.

Be pykčio

Kol Nikki kilo karjeros laiptais ir fotografavosi „Vogue“ žurnalui, namuose likusios motinos psichinė būklė blogėjo. Pasirodo, be kitų turėtų problemų ji kentėjo ir nuo disociacinio asmenybės sutrikimo. Mama dažnai skambindavo Nikki ir sakydavo net nežinanti, kur pati yra.

Nors duktė sumokėjo už 90-ies dienų reabilitacijos programą, motina iš jos netikėtai pasišalino prabėgus vos dviem mėnesiams. Ji pradingo drauge su savo tuometiniu mylimuoju. Neilgai trukus pora žuvo autoavarijoje, mat vairavo girti.

Po motinos netekties Nikki sakė: „Nejaučiu jokio pykčio. Ji darė viską taip, kaip suprato.“

Nors jodvi niekuomet nesikalbėjo apie vaikystės traumas, likus kelioms savaitėms iki Sandy mirites dukra jai pasakė atleidžianti už traumuojančius vaikystės įvykius.

„Jei seksualiai išnaudoji vaiką, tiesiog negali būti psichiškai sveikas“, – pridūrė ji.

Nuo tada, kai būdama 45 m. mirė mama, Nikki metė modelio darbą ir dabar dirba seksualiai išnaudojamų vaikų gynėja-aktyviste.

Apie savo vaikystę bei modelio karjerą ji parašė atsiminimų knygą „Whashed Away: From Darkness to Light“.

„Kai pasakau žmonėms, jog mama seksualiai mane išnaudojo, jie netiki. Pasąmoningai mes trokštame tikėti, kad moterys yra rūpestingos, motiniškos, rūpinasi vaikais. Todėl nedaugelis nori kalbėti apie moters išnaudojamą mergaitę“, – sakė Nikki.

Parengė Joana Gimberytė-Juronė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: Lietuvos narystės NATO metinės – ar iššūkių daugiau?