Mokytoja Daiva Zaveckienė: „Stasio Brunzos šeima iširo tikrai ne dėl manęs“

Praeityje garsaus lenktynininko Stasio Brundzos (71 m.) pašonėje – nauja gyvenimo moteris. Tai – Vilniaus Baltupių progimnazijos technologijų mokytoja Daiva Zaveckienė, kuri už savo mylimąjį jaunesnė trimis dešimtmečiais. „Stasio šeima iširo tikrai ne dėl manęs, galiu tvirtai tai pasakyti“, – prisipažino pedagogė, iš pirmos santuokos auginanti tris vaikus.

Nuotraukoje – S.Brundza su žmona Audrone. Naujos savo mylimosios jis nenori pristatyti visuomenei.<br> P.Lileikio nuotr.
Nuotraukoje – S.Brundza su žmona Audrone. Naujos savo mylimosios jis nenori pristatyti visuomenei.<br> P.Lileikio nuotr.
Nuotraukoje – S.Brundza su žmona Audrone. Naujos savo mylimosios jis nenori pristatyti visuomenei.<br> P.Lileikio nuotr.
Nuotraukoje – S.Brundza su žmona Audrone. Naujos savo mylimosios jis nenori pristatyti visuomenei.<br> P.Lileikio nuotr.
Nuotraukoje – S.Brundza su žmona Audrone. Naujos savo mylimosios jis nenori pristatyti visuomenei.<br> J.Stacevičiaus nuotr.
Nuotraukoje – S.Brundza su žmona Audrone. Naujos savo mylimosios jis nenori pristatyti visuomenei.<br> J.Stacevičiaus nuotr.
 Po nepriklausomybės atkūrimo S.Brundza su žmona Audrone vertėsi automobilių prekyba.<br> V.Ščiavinsko nuotr.
 Po nepriklausomybės atkūrimo S.Brundza su žmona Audrone vertėsi automobilių prekyba.<br> V.Ščiavinsko nuotr.
 Prieš trejus metus S.Brundza atsisveikino su ilgai kaupta senovinių automobilių kolekcija.<br>  J.Stacevičiaus nuotr.
 Prieš trejus metus S.Brundza atsisveikino su ilgai kaupta senovinių automobilių kolekcija.<br>  J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (5)

Lrytas.lt

2018-08-12 22:20

Šią vasarą po Lenkiją keliavusius S.Brundzą ir D.Zaveckienę atpažino keli Lietuvos turistai, atkreipę dėmesį į nuolat besišypsančią porą.

Buvęs Seimo narys S.Brundza ir jo žmona Audronė Brundzienė (65 m.) daugelį metų atrodė ideali šeima, kurioje vyrauja meilė ir pagarba vieno kitam.

Ir S.Brundzai, ir A.Brundzienei jųdviejų santuoka – ne pirmoji. Iš ankstesnių santuokų jie turėjo po du vaikus.

Sutuoktiniai drauge praleido daugiau nei 25 metus.

Tačiau A.Brundzienė prieš kelias savaites kreipėsi į teismą dėl skyrybų. Būtent Audronė nusprendė, kad metas skirtis su milijonieriumi, buvusiu Seimo nariu, saugaus eismo ir automobilių ekspertu S.Brundza, ir apsisprendė tai įtvirtinti teisiškai.

Kalbėdama tokia ne itin malonia tema kaip skyrybos A.Brundzienė neatskleidė priežasčių, kodėl nutarė skirtis, dėl kieno kaltės subyrėjo šeima.

Ar tiesa, kad ėjimas į politiką ir darbas Seime gali šeimoje išprovokuoti tokią krizę kaip skyrybos? Išgirdusi šį klausimą buvusio politiko sutuoktinė patarė kreiptis būtent į jį.

„Nesu viešas asmuo, mano asmeninis gyvenimas yra mano. Aš jau kaip nors susitvarkysiu“, – tikino A.Brundzienė.

Moteris taip pat neatsakė į klausimą ir apie viešumo kainą, kurią dažnai tenka sumokėti parlamentarų žmonoms, kai jų sutuoktiniai stoja prie įstatymų leidimo vairo.

Juk sutuoktinių nepasitenkinimą ir nusivylimą vieno kitu gali išprovokuoti net tai, kad jie vienas kitą retai mato, retai kartu valgo pusryčius ar vakarienę.

Ar tuo metu, kai S.Brundza buvo išrinktas į Seimą, ji jautėsi vieniša?

„Neatsakinėsiu į jokius klausimus, supraskite mane“, – užsispyrė A.Brundzienė.

Kalbama, kad Brundzai jau keletą metų gyvena atskirai, todėl ir skyrybos yra tik formalumas.

Buvęs Seimo narys S.Brundza tikino, kad skyrybos nėra tragedija, nes gyvenime visko būna.

Paklaustas, ar prasidėjęs skyrybų procesas nesukėlė jam liūdesio ar vienatvės jausmo, jis tikino, kad gali kalbėti apie viską, tik ne apie asmeninį gyvenimą.

Užsiminus, kad kelionėje po Lenkiją buvo kartu su nauja drauge, S.Brundza atsakė: „Nežinau, visko galėjo būti.“

Lenktynių trasą iškeitė į verslą

Praeityje garsaus lenktynininko gyvenime buvo ne vienas lemtingas lūžis – Lietuvos amžiaus lenktynininku nekart išrinktas S.Brundza 2000-ųjų birželį nesėkmingai startavo Vokietijoje vykusiose „Nurburgring“ 24 valandų lenktynėse.

„Tai – paskutinės mano lenktynės, – tuomet sakė lenktynininkas. – Pasitraukti iš sporto turiu dėl amžiaus ir didelio užimtumo. Dėl amžiaus lenktyniauti dar galima, tačiau tam reikia skirti daug laiko ir nuolat treniruotis.“

Nuolatinė nervinė įtampa nualino vyro širdį.

Įspėjimo, kad būtinas poilsis, lenktynininkas sulaukė būdamas užsienyje.

2000-ųjų rugpjūtį tuometinis „Eva Auto“ bendrovės, prekiaujančios „Audi“ ir „Volkswagen“ automobiliais, direktorius S.Brundza iš Vokietijos į Vilnių buvo parvežtas reanimobiliu.

Tąkart verslo reikalais į Volfsburgo miestą užsukusį S.Brundzą ištiko širdies priepuolis – kelioms akimirkoms buvo nustojusi plakti širdis. Tuo metu jam buvo 53-eji.

Iškviesta greitoji pagalba verslininką nugabeno į ligoninę. Vokietijos gydytojai jam diagnozavo asistolinę pauzę, kurią sukėlė netikėta širdies nervo reakcija.

Lenktynių trasą iškeitęs į verslą S.Brundza lengvai pakilo karjeros laiptais.

Pradėjęs nuo kuklaus sportinių automobilių paruošimo baro jis tapo žinomiausios SSRS teritorijoje sportinių automobilių gamyklos direktoriumi.

Jį automobiliai ir technika domino nuo mažens. S.Brundza pradėjo lenktyniauti sulaukęs vos šešiolikos metų tėvų „Volga“, o būdamas 20 metų jau gavo tuometės TSRS sporto meistro vardą.

25-erių jis buvo pripažintas tarptautinės klasės sporto meistru. Lenktynininkas 1964 metais baigė tuometį Kauno politechnikos institutą, o 1976-aisiais – tuometį Vilniaus inžinerinį statybos institutą ir įgijo inžinieriaus-mechaniko specialybę.

Vėliau, 2005-aisiais, Belgijoje, Europos informatizacijos akademijoje, S.Brundza įgijo filosofijos daktaro laipsnį, o 2007-aisiais Rusijoje – technikos mokslų daktaro laipsnį.

Išgarsinęs sportinius „Lada“ S.Brundza ralio trasose pasižymėjo ne tik kaip lenktynininkas, bet ir kaip talentingas inžinierius. Jo perdarytų „Lada“ galimybės stebindavo ir užsienio lenktynininkus.

Po nepriklausomybės atkūrimo S.Brundza su antrąja žmona Audrone vertėsi automobilių prekyba. Jis įsteigė Lietuvoje „Volkswagen“ ir „Audi“ automobilių atstovybes.

Milijonieriumi tapęs verslininkas mėgsta ne tik lenktynes, bet ir senovinius automobilius.

Tiesa, prieš trejus metus jam vis dėlto teko atsisveikinti su tris dešimtmečius kaupta automobilių kolekcija. Išpardavęs senovinius automobilius jis jautėsi tarsi praradęs kūdikį.

Kolekcininko automobiliai buvo išparduoti Mastrichte, Nyderlanduose, vykusiame „Coys“ aukcione. Iš pasiūlytų 89 automobilių neparduoti liko tik keliolika, nes pirkėjai nepasiūlė vilnietį tenkinančios sumos.

„Parduoti pusdykiai nesinori – jei pats pirkau automobilį brangiau, bet siūlo per pusę mažiau, kam man parduoti“, – tada svarstė garsus lenktynininkas.

Nors buvo parduota dauguma automobilių, S.Brundza nesidžiaugė.

„Ko čia džiaugtis, kai atplėšė lyg kūdikį nuo širdies. Rinkau kolekciją, kad būtų išsami, kad būtų įdomu žmonėms pažiūrėti.

Su kai kuriais automobiliais tikrai nenorėjau skirtis“, – nutęsė S.Brundza primindamas daugelį metų trukusius bandymus atidaryti automobilių muziejų.

Buvęs parlamentaras mėgsta šiltuosius kraštus. Daugiau kaip prieš dešimtmetį jis yra pasakojęs, kad žiemas leidžia Ispanijos kurorte Marbeljoje. Čia sutuoktiniai prie pat jūros buvo įsigiję prabangų būstą.

„Ilgai ir daug dirbome – pagaliau nusprendėme, kad laikas pradėti gyventi savo malonumui“, – yra prisipažinęs S.Brundza.

Buvo metas, kai A.Brundzienė Marbeljoje praleisdavo beveik pusę metų, o į Lietuvą grįždavo tik šiltuoju metų laiku.

Moteris Ispanijoje sunešiodavo nemažai porų sportinių batų, nes kasdien nužingsniuodavo pajūriu po 5–8 kilometrus.

„Dabar labiausiai rūpinamės savo sveikata ir neskaičiuojame pinigų maistui bei pramogoms“, – „Lietuvos ryto“ korespondentei Ispanijoje rodydama savo namus tuomet pasakojo A.Brundzienė.

Jos vyras neretai tvarkydavo verslo reikalus keliaudamas tarp Lietuvos ir Ispanijos.

Vėliau sutuoktiniai atsisakė savo žiemos rezidencijos.

Pernai S.Brundza šventė 70-mečio jubiliejų.

Į jo gimtadienį susirinko artimiausi draugai ir ilgamečiai kolegos iš Lietuvos automobilių klubo, Lietuvos automobilių sporto federacijos, taip pat ankstesnių ralio laikų.

S.Brundza, dėkodamas už sveikinimus, tvirtino, kad bėgant metams jaukus pasisėdėjimas dalijantis įdomiais prisiminimais yra smagiau už triukšmingą vakarėlį. Nuotraukose iš šios šventės jo žmonos Audronės nematyti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.