Jautrus trijų vaikų tėvo laiškas: šeimos gyvenimą sugriovė žmonos paslaptis

Neretai pagalbos ir atsakymų į neraminančius klausimus žmonės ieško internete, socialiniuose tinkluose. Visgi, žmonės turi suprasti, kad ten gali sulaukti įvairių reakcijų ir nuomonių. Tačiau kartais tai būna paskutinė arba vienintelė žmonių viltis rasti atsakymą ir nusiraminti.

Skyrybos.<br>123rf nuotr.
Skyrybos.<br>123rf nuotr.
Skyrybos.<br>123rf nuotr.
Skyrybos.<br>123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

2018-08-18 21:46, atnaujinta 2018-08-20 08:04

„Mano buvusi žmona ką tik man pasakė, kad prieš aštuonerius metus ją išprievartavo ir jaunėlis sūnus gali būti ne mano vaikas“, – laišką pradėjo vyras.

Laiškas neliko nepastebėtas, į jį sureagavo šimtai žmonių, o vėliau vyro istorija pasidomėjo ir naujienų portalas TheSun.com, pateikę patarimą panašias situacijas patyrusioms poroms.

Atsiųstame laiške vyras papasakojo savo istoriją. „Turime tris vaikus – dvi mergaites 12 ir 9 metų bei septynmetį sūnų. Man ir mano buvusiai žmonai – 38. Ji dirba slaugytoja.

Ji pasikeitė vos gimus antrai mūsų dukrai. Iš laimingo ir mielo žmogaus, ji pasikeitė tiesiog neatpažįstamai – atšalo, nutolo ir tada namuose prasidėjo netvarka“, – pasakojo vyras. Pasak jo, žmonai buvo depresija, kuri vėliau lyg ir praėjo.

Tačiau gimus sūnui, jai pablogėjo. Ir vyras nusprendė skirtis bei išsikraustyti pas savo mamą.

Likusiai su vaikais moteriai nesisekė toliau pačiai tvarkytis: ja susidomėjo visos socialinės tarnybos, nes ji ėmė gerti ir nesirūpino vaikais.

„Kaimynas iškart paskambino man, kai rado mano buvusią žmoną girtą miegančią ant sofos, o sūnus buvo susižalojęs kieme. Iškart po to, teismas man paskyrė visų vaikų globą. Aš mečiau darbą, kad galėčiau jais rūpintis. Žinoma, iš buvusios žmonos jokių alimentų tikėtis negalėjau, todėl gyvenome iš pašalpų.

Laikui bėgant, ėmiau ir aš stotis ant kojų, sužinojau, kad ir buvusi žmona sukūrė kitą šeimą, nors mūsų vaikus ir lankė retai. Tačiau viską pakeitė vienas vakaras“, – pasakoja vyras.

Paėmusi mergaites iš mokyklos ir atvežusi pas buvusį vyrą, moteris ryžosi atskleisti savo paslaptį.

„Kai ji atvedė mergaites į mano namus, atsisėdo virtuvėje ir pasakė, kad prieš aštuonerius metus ją išprievartavo kolegės vyras, einančią namo po naktinio budėjimo. Ji niekada man apie tai net nebuvo užsiminusi. Neva, nežinojo, ką daryti. Ji pasakė, kad mūsų sūnus gali būti ne mano, o prievartautojo. Dar blogiau tai, kad ji apie tai pasakė mūsų vyresnei dukteriai.

Tikiu, kad jai turėjo būti be galo sunku, bet kodėl ji man nesakė tiek metų ir leido sugriūti mūsų šeimai? Ir iš vis, kodėl ji tai pasakė mūsų dukrai?“, – baigdamas laišką svarstė vyras, prašydamas patarimų, kaip tai išgyventi ir ką galvoti.

Vyras sulaukė daugybės patarimų, bet vienas buvo itin vertingas. „Išprievartavimas moteriai yra tokia siaubinga trauma, kad dauguma aukų jaučiasi sutryptos, negalinčios niekuo daugiau pasitikėti, kartais net praranda norą gyventi. Gali būti, kad žmona jumis per mažai pasitikėjo, todėl tiek metų nepasakojo apie savo siaubingą patirtį.

Visgi, sutinku, kad šios istorijos atskleidimas dukrai – bloga mintis, tikrai nereikėjo tuo apkrauti vaiko ir taip paskatinti blogas mintis. Be to, jūsų sūnus yra jūsų, visais atžvilgiais. Neskubėkite daryti DNR testų, kol neapgalvojote visų galimų padarinių. Ar tikrai to norite?

Jeigu su žmona tuo metu irgi turėjote lytinių santykių, tai vaikas tikrai gali būti jūsų. Bet kokiu atveju siūlau nebijoti prašyti specialistų pagalbos, konsultacijų, jie padės ištverti šį sunkų laiką“, – patarimu dalijasi komentatorė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.