Šeima neleido kaimynės anūkui šokinėti ant batuto – jų gyvenimas virto košmaru

Esame įpratę prie lietuviškų istorijų apie nesibaigiančius kaimynų barnius, muštynes ir dešimtmečiais nesibaigiančius teismų procesus. Tačiau taip vyksta ne tik Lietuvoje.

 Kaimynė ėmė persekioti šeimą.
 Kaimynė ėmė persekioti šeimą.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2018-09-20 10:01

Ką reiškia taisyklė, jog geriau nesipykti su kaimynais, suprato Sarah ir Markas Duckworthai (39 ir 42 m.), gyvenantys Lidse Anglijoje.

Duckworthai teigia, kad kaimynė Loretta Diplacido (54 m.) pradėjo juos pulti, kai prieš dvejus metus jie „mandagiai atsisakė leisti“ ant savo batuto šokinėti jos anūkui.

Duckworthai sako, kad nuo tada Diplacido pro sodo tvorą filmuoja jų vaikus ir grasina, kad praneš vaiko teisių tarnybai.

Ponia Diplacido tikina, kad ji nieko nenorinti, tik taikiai sugyventi su kaimynais. Nors mobiliuoju telefonu nufilmuota, kaip ji pila karštą arbatą ant Sahrah motinos Azadehos Kent (63 m.) ir „spjaudosi“ ant Duckworthų šeimos.

Tačiau kaimynė kartoja, kad „nori gyventi taikiai“, ir teigia, kad „du nedidelius išpuolius įvykdė tik labai stipriai išprovokuota“.

Sahrah sako priešingai – nei ji, nei kiti jos šeimos nariai niekaip neprovokavo kaimynės.

Gyvena nuolat bijodami

Nors 54 m. močiutei už praėjusį mėnesį įvykdytą išpuolį paskirta 12 mėnesių laisvės apribojimo bausmė, tačiau Sahrah TV laidai „This Morning“ skundėsi, kad kaimynė ir toliau priekabiauja prie jos šeimos.

Sahrah pasakojo: „Ji ir toliau gyvena šalia. Mes nuolat bijome, kad ji bet kurią akimirką mums gali ką nors padaryti, žodžiais ar veiksmais mus užpulti. Be abejo, namai – tvirtovė, ir šiuo momentu kol kas nieko neįvyko“.

Duckworthų šeima nori, kad už daugiau nei 70 įvykdytų neteisėtų išpuolių siaubinga kaimynė būtų iškeldinta iš socialinio būsto.

Paklausta, kaip vyksta kasdienis gyvenimas, Sahrah atsakė: „Labai įtemptai. Išeidami iš namų visuomet patikriname, ar gerai veikia stebėjimo kamera. Kai esu pakeliui namo ir žinau, kad tuo metu vyras jau grįžęs, skambinu jam ir prašau palikti atviras duris bei laukti ištempus ausis. Raginame vaikus, kad kuo skubiau išliptų iš automobilio ar į jį įsėstų. Tai emociškai labai sekina“.

Moteris aštriai kritikavo vietos valdžią – Lidso miesto tarybą ir Vakarų Jorkšyro policiją – už tai, kaip jie reagavo į asocialų Diplacido elgesį. Kaimynei buvo paskirta 12 mėnesių laisvės apribojimo bausmė ir 20 dienų viešųjų darbų. „Ir tai viskas, – piktinosi Sahrah. – Ir ji toliau gyvena kaip niekur nieko šalimais“.

Laidos vedėjams Sahrah sakė: „Lidso miesto taryba visai nepadėjo. Pirmuosius 12 mėnesių nuo pirmojo incidento tarybą informavome apie viską, ką kaimynė padarydavo – nuo mūsų automobilio blokavimo bei mūsų filmavimo ir iki grasinimų bei keikimo užsirėmus ant vartelių. Suskaičiavome apie 70 atvejų. Taryboje sakydavo „Mes tarpininkausime“, tačiau jie nieko nesiėmė. O Vakarų Jorkšyro policija... Sutikome keletą šaunių policininkų, kurie mus puikiai suprato. Bet sutikome ir tokių, kurie visai nesuprato ir netgi mus pačius ėmė kaltinti sakydami, ar mes negalėtume statyti automobilio toliau nuo kaimynės namo, ant kelio. Atsakydama jiems siekiau ištaisyti netiesą: „Aš nieko blogo nepadariau. Tai vieša gatvė. Užsiimkite asmeniu, kuris blogai elgiasi su manimi““.

Priekaištavo dėl automobilio

Prieš tai laidoje kalbėjęs Sahrah vyras Markas teigė: „Ji pavertė mūsų gyvenimą pragaru. Mes bijome išeiti pro duris. Ji privedė mano žmoną iki to, kad ji norėjo išsikelti. Kiekvieną kartą, kai išeiname iš namų ar į juos grįžtame – kiekvieną kartą! – išgyvename nerimą. Tokia padėtis nuolat blogai veikė mūsų savijautą“.

Ponas ir ponia Duckworthai į savo namą su dviem miegamaisiais įsikėlė prieš 13 metų. Maždaug tuo pačiu metu į gretimą namą įsikėlė ir ponia Diplacido.

Markas teigė, kad jie vengdavo Diplacido. Tačiau 2016 m. kilęs triukšmas dėl batuto paskatino dvejus metus trunkantį priekabiavimą.

Vyras pasakojo: „Pasakėme „ne“, kadangi žinojome, kad ta šeima nejaučia ribų. Pasakėme mandagiai. Praėjus dviems savaitėms atėjo kažkas iš miesto tarybos, pasakė, kad gavo skundą dėl to, kad ant gatvės žaliosios vejos statome automobilį, ir nuėjo“.

Ponia Diplacido teigia, kad „aiškinimas, jog nesutarimo su kaimynais priežastis yra neleidimas jos anūkui šokinėti ant batuto, yra visiška nesąmonė. Iš tikrųjų nesutarimai prasidėjo dėl automobilio statymo“.

Markas sakė: „Gyvename tankiai automobiliais užstatomoje gatvėje. Todėl kartais savąjį statome priešais jos namus. Atrodo, tai ją piktino. Ji užstatė savuoju automobiliu mūsiškį, šaukė ant mūsų mums beeinant į namus, rėkė net ant mūsų vaikų. Savo šiukšlinėje radome sauskelnes ir supratome, kad tai jos. Ji stovėdavo priešais mūsų automobilį sukryžiavusi rankas ir grasinančiai žiūrėdavo. Ji šaukdavo ant žmonos, kad ji esanti suknista ***, ir netgi grasindavo mus nužudyti, „suknežinti mano galvą“.

Duckworthai pakartotinai kreipėsi į policiją. Policijoje patarė nusipirkti stebėjimo kamerą. Jai jie išleido 260 svarų (apie 293 eurus).

Ėmė persekioti uošvę

Duckworthai teigia, kad po to kaimynė savo dėmesį nukreipė į ponią Kent (63 m.), kuri persikėlė pas dukrą ir žentą ir padeda prižiūrėti vaikaičius. Pasakodamas apie stebėjimo kameros nufilmuotą išpuolį Markas nurodė: „Loretta užblokavo mano uošvę dviem automobiliais 2017 m. rugsėjį. Uošvei filmuojant, Loretta nusimetė savo chalatą ir puolė ją. Kaimynė buvo agresyvi ir labai arti. Čiupo už uošvės piršto, pasuko jį ir sužeidė“.

Išpuolio vaizdo įrašą šeima pateikė policijai.

2018 m. gegužę Diplacido vėl užpuolė: buvo nufilmuota, kaip ji šliūkštelėjo and ponios Kent karštos arbatos puodelį, o po to tyčiojosi ir vijosi iki namų.

Šokiruojančiame vaizdo įraše girdisi, kaip Diplacido tyčiojasi iš ponios Kent, šiai skubiai traukiantis šalin: „O, brangioji, labai atsiprašau, aš išpyliau savo arbatą. Labai atsiprašau, mieloji“. O vietoj ponios Kent atsakymo girdisi, kaip ji uždususi bėga namo.

Šeima iškvietė policiją. Diplacido buvo sulaikyta parai. Jai uždrausta 6 savaites artintis prie savo namų, iki kol įvyks bylos nagrinėjimas.

Už tai, kad gegužės 8 d. užpuolė ponią Kent, rugpjūtį teismas Diplacidai paskyrė 12 mėnesių laisvės apribojimo bausmę.

Kol vykdo tyrimą, Lidso miesto taryba nuo komentarų susilaikė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.