Dizainerę egzotiškoje saloje apgaubė karšti prancūzo verslininko jausmai

Rankinių ir aksesuarų kūrėja Aušra Haglund (53 m.) jaučiasi laiminga kaip niekada anksčiau – Šv.Bartolomėjaus saloje įsikūrusi lietuvė džiaugiasi meile ir ruošiasi vestuvėms.

Į Šv.Bartolomėjaus salą nuvykusią A.Haglund netrukus užkariavo linksmas prancūzas verslininkas Aime.<br>Nuotr. iš asmeninio albumo
Į Šv.Bartolomėjaus salą nuvykusią A.Haglund netrukus užkariavo linksmas prancūzas verslininkas Aime.<br>Nuotr. iš asmeninio albumo
 Aušra Haglund (53 m.) jaučiasi laiminga kaip niekada anksčiau.
 Aušra Haglund (53 m.) jaučiasi laiminga kaip niekada anksčiau.
Vaizdas į jachtų uostą salos sostinėje Gustavijoje gniaužia kvapą.<br>„123rf.com“ nuotr.
Vaizdas į jachtų uostą salos sostinėje Gustavijoje gniaužia kvapą.<br>„123rf.com“ nuotr.
Mylimieji vienas kitam iš pradžių užrišo „žiedus“ iš blizgančių juostelių.<br>Nuotr. iš asmeninio albumo
Mylimieji vienas kitam iš pradžių užrišo „žiedus“ iš blizgančių juostelių.<br>Nuotr. iš asmeninio albumo
Daugiau nuotraukų (5)

Lrytas.lt

Sep 24, 2018, 9:24 PM

Karibų jūros regiono egzotiškoje saloje romantiški jausmai tarsi sklando ore, tad ką nors įsimylėti aplinka labai palanki.

Ten atostogų nuvykusi dizainerė A.Haglund iškart pajuto šiltą prancūzo Aime Delvalio (60 m.) žvilgsnį.

Pakeitusi atgalinio skrydžio bilietą Aušra kaipmat buvo apgaubta apželdinimo įmonę Šv.Bartolomėjaus saloje turinčio verslininko, futbolo trenerio ir futbolo teisėjo karštų jausmų.

Iki tol moters gyvenimas taip pat tekėjo sparčia srove – ji 2017-ųjų vasarą po 13 metų, pragyventų Vilniuje, išsikraustė į Niujorką.

„Būtent tuo metu jutau, kad viską, ką norėjau padaryti Lietuvoje, jau esu atlikusi. Užaugo ir tapo savarankiški sūnus ir dukra.

Vaikus auginau viena ir visada tikėjau, kad jie, kaip laisvos asmenybės, kurs savo likimus patys, aš tik galėsiu stebėti iš toli ir džiaugtis jų pasirinkimais ir patirtimi. O man reikalingi nauji gyvenimo iššūkiai, savos patirtys“, – neslėpė A.Haglund.

Tad po 13 kūrybos metų Lietuvoje Aušra, praeityje gyvenusi Jungtinėse Amerikos Valstijose ir Švedijoje, išvyko į Niujorką, kuris vadinamas niekada nemiegančiu miestu.

Niujorke lietuvė patirčių ir iššūkių gavo su kaupu. „Šį miestą labai myliu, nes jis beprotiškai daug duoda, tačiau iš tavęs irgi nori visko“, – įsitikino A.Haglund, kuri svečio teisėmis buvo pakviesta dėstyti į Niujorko mados technologijos institutą, tapo kelių kūrėjų asociacijų nare.

Lietuvė jau tvarkė dokumentus verslo vizai gauti, bet nutiko apmaudi nelaimė.

„Dirbau daug ir buvau labai laiminga, bet išsekusi“, – prisipažino Aušra.

Lankydama draugus Niujorke dizainerė paslydo ant laiptų ir atsidūrė greitosios pagalbos ligoninėje.

Jai buvo nustatytas stiprus kojos patempimas. Jis tarsi reiškė, kad laikas sustoti, atsitraukti nuo darbų, susivokti, kodėl viskas taip įvyko.

Išsigydžiusi traumą Aušra dešimčiai dienų išvyko atostogų į rojaus kampeliu Žemėje vadinamą Šv.Bartolomėjaus salą Mažųjų Antilų salyne.

Bičiuliai ją ragino prasitęsti atostogas, net tiesiai dizainerės paklausė, ar jai maža streso, kad taip veržiasi atgal į Niujorką?

Tačiau A.Haglund norą kuo greičiau sugrįžti į Niujorką numalšino ne draugų patarimai, o pažintis su prancūzu Aime, kurio netgi vardas siejamas su meile. Prancūziškas žodžių junginys „j’aime“ lietuviškai reiškia „aš myliu“.

Įsikūrusi laive Aušra į jį grįždavo tik nakvoti – keldavosi su saule ir miegoti eidavo su tamsa. Dizainerė laukiniais balto smėlio paplūdimiais kasdien nueidavo po 5–8 kilometrus – tai moteriai prilygo meditacijai.

„Susiliejau su gamta, tapau jos dalimi ir pasijutau kaip niekuomet gerai. Supratau, kad man jau niekam nieko nereikia įrodinėti, o sau esu įrodžiusi, ką sugebu.

Tiek laiko sau dar niekuomet nebuvau skyrusi, nes tiesiog tam neturėjau galimybių nuo tos dienos, kai prieš tris dešimtmečius susilaukiau vaikų. Todėl saloje įtampa slūgo, aš nurimau“, – apie atsipalaidavimą pasakojo A.Haglund.

Prancūzijos užjūrio bendrijos sala, kurios plotas – 21 kvadratinis kilometras, Aušrai tapo dar vienais jaukiais namais.

Gyvendama čia lietuvė jaučia didelį dvasinį komfortą: „Nesvarbu, kas tu esi ir kokie tavo „laipsniai“, pasiekimai, svarbu, ar tu „happy“ (išvertus iš anglų k. – laimingas). Ir jei šypsaisi, su tavimi visi mielai bendraus.“

Todėl dažnai besišypsančiai Aušrai buvo paprasta susipažinti su vietos žmonėmis. Nieko nuostabaus, kad išėjusi į saloje vykusį karnavalą ji ir susipažino su dabartiniu sužadėtiniu Aime.

„Aime atėjo į mano gyvenimą taip natūraliai, kad, rodės, jis jame jau gyveno. Todėl viskas po to klostėsi labai greitai. Apsigyvenome kartu, ir žodžiai „su tavimi labai gera“ skamba labai dažnai“, – neslėpė Aušra.

Lietuvė patikino, kad jie daug ką daro lengvai juokaudami, nes jaučiasi atsipalaidavę.

Vieną sekmadienį porai ruošiantis į paplūdimį Aime priėjo prie mylimosios ir pakuždėjo į ausį, kad nori su ja susieti savo gyvenimą. Moteris pamanė, kad vyras tai pasakė juokaudamas. Todėl ji ištiesusi ranką linksmai paklausė: „Tai kur tas žiedelis?“

Nieko nelaukdamas Aime iš stalčiaus išsitraukė auksu blizgančią juostelę, tokią, kuria surišamos dovanos. Vyras atkirpo juostelės gabalėlį ir užrišo mylimajai ant piršto.

Aušra širdies draugui taip pat užrišo tokį „žiedą“ ir pasakė anglišką frazę, reiškiančią „amžinai būsiu tavo“.

Pora išvyko į paplūdimį, užsisakė rožinio šampano ir juos aptarnavusiems padavėjams pasisakė, kad švenčia sužadėtuves – parodė „žiedus“.

Visiems buvo linksma, ir baro darbuotojai juos sveikino.

„Šventė buvo nuostabi“, – prisiminė Aušra.

Kai prancūzas ir lietuvė iš pradžių tik taip „susižadėjo“, mylimajai visa tai atrodė kaip didelis smagus sekmadienio pokštas. Netrukus A.Haglund išvyko penkioms savaitėms į Lietuvą.

Kai Aušra grįžo po ilgo nesimatymo su Aime į Šv.Bartolomėjaus salą, vyras priklaupė ant kelio ir ištiesė auksinį žiedą.

Dabar pora ketina kelti net dvejas vestuves – vienos vyks šiais metais Šv.Bartolomėjaus saloje, o kitos – 2019-ųjų vasarą Lietuvoje.

„Mano vaikai jau seniai kartojo, kad nėra manęs matę labiau laimingos nei dabar šalia šio vyro. Todėl tai didelė šventė mums visiems“, – džiaugėsi A.Haglund, visiškai nenutraukusi ryšių su Vilniumi.

„Vilnius yra mano didelių ir puikių išgyvenimų miestas, į jį visada smagu sugrįžti, čia gyvena mano mylimi draugai, mano vaikai“, – tvirtino Lietuvos sostinėje po dvejų skyrybų gyvenusi A.Haglund.

Nors vestuvės su Aime lietuvei bus trečios, ji nesiliovė tikėti meile. Ankstesnėse santuokose Aušra gyveno kur kas trumpiau negu viena.

„Tačiau kiekvienais santykiais aš labai džiaugiuosi, vyrai, su kuriais man teko gyventi, mane užaugino ir tapau tuo, kuo esu dabartiniam sužadėtiniui“, – tvirtino dizainerė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.