Žinoma žurnalistė iš uždarytoje mokykloje dūlančių knygų vieną pasiliko ir sau

Naujienų portalas JP neseniai rašė apie prieš penkerius metus buvusios Ėriškių mokyklos bibliotekos knygas, kurios, niekam nereikalingos, buvo paliktos dūlėti.

 Žurnalistė D. Žeimytė-Bilienė teigė, jog iš Ėriškių mokykloje paliktų knygų, vieną pasiliko sau.<br>„Facebook“, „Tėvynės“ nuotr.
 Žurnalistė D. Žeimytė-Bilienė teigė, jog iš Ėriškių mokykloje paliktų knygų, vieną pasiliko sau.<br>„Facebook“, „Tėvynės“ nuotr.
„Facebook“, „Tėvynės“ nuotr.
„Facebook“, „Tėvynės“ nuotr.
„Facebook“, „Tėvynės“ nuotr.
„Facebook“, „Tėvynės“ nuotr.
 E. Lunskis.<br>„Facebook“, „Tėvynės“ nuotr.
 E. Lunskis.<br>„Facebook“, „Tėvynės“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

Raimonda Mikučionytė, jp.lt

Nov 10, 2018, 2:29 PM

Apie tai ir savo profilyje socialiniame tinkle „Facebook“, ir JP pasakojo žurnalistė bei „Lietuvos ryto“ televizijos laidų vedėja Daivas Žeimytė-Bilienė.

Tinkamas knygas išsirinko

Prieš keletą dienų žurnalistė D. Žeimytė-Bilienė feisbuke pasidžiaugė, kad uždarytos mokyklos bibliotekos knygos nurašytos ir jas galima pasiimti.

„Atrinkome vadovėlius, kurie labai tikiuosi išvažiuos į lietuviškas mokyklas už Lietuvos ribų. Šiuo klausimu padeda Rasa Jakilaitienė. Dalis vadovėlių ir knygų atsidūrė Martyno Mažvydo progimnazijoje Vilniuje. Religinės ir psichologinės knygos rado naujus namus kunigo Kęstučio Dvarecko bendruomenėje „Aš esu“. Knygų liko, tačiau tai daugiausia sovietinė literatūra ir įvairūs bukletai. Panevėžio rajono savivaldybė pažadėjo, kad tai, kas liko, bus atsakingai perdirbta“, – rašė žurnalistė ir dėkojo visiems, kurie rašė ir siūlė pagalbą knygų gelbėjimo procese.

Pasiliko knygą sau

Pakalbinta „Lietuvos ryto“ televizijos laidų vedėja naujienų portalui JP sakė, kad be galo smagu, kai matai, kiek daug Lietuvoje neabejingų žmonių.

„Dar yra likę knygų, kurios galbūt gali tikti mokykloms arba bibliotekoms. Tačiau dalis knygų jau išrinktos ir likę tos, kurios nėra tinkamos. Manau, kad rajono savivaldybė su tomis knygomis, bukletais ir netinkamais naudoti leidiniais pasielgs tinkamai – atiduos perdirbti. Beje, sau pasilikau 1976 metais išleistą knygą, kurioje aprašyta mano gimtojo Ėriškių kaimo kūrimosi istorija“, – pasakojo D. Žeimytė-Bilienė.

Netinkamas – likviduos

Panevėžio rajono savivaldybės administracijos direktorius Eugenijus Lunskis naujienų portalui JP aiškino, kad sveikina visuomenės iniciatyvą, kuri padėjo išspręsti Ėriškių uždarytos mokyklos bibliotekos knygų likimą.

„Pasireiškus visuomenės iniciatyvai, mokyklos bibliotekos knygos buvo nurašytos. Buvo leista tinkamas knygas išsirinkti. Tuo pasinaudojo ne tik žurnalistė D. Žeimytė, bet ir knygas atsirinko Panevėžio rajono viešoji biblioteka. Netinkamos knygos bus likviduotos“, – teigė E. Lunskis, o pasiteiravus, ką reiškia knygas likviduoti, išrėžė:

„Likviduoti ir yra likviduoti. Kaip norite, taip ir interpretuokite.“

Renovavo ir uždarė

Naujienų portalas JP rašė, kad „Lietuvos ryto“ televizijos laidų vedėja D. Žeimytė-Bilienė, apsilankiusi Panevėžio rajone buvusioje Ėriškių mokykloje, liko šokiruota.

Nors mokykla uždaryta prieš penkerius metus, kai minėjo 100-ąjį jubiliejų, tačiau mokyklos patalpose nuo to laiko dūla paliktos krūvos knygų, kurių likimas neaiškus – jos gali būti sunaikintos arba paverstos tiesiog makulatūra.

„Lietuvos ryto“ televizijos laidų vedėja D. Žeimytė portalui JP pasakojo, kad taip paliktas krūvas knygų ji pamatė apsilankiusi savo lankytoje, bet jau uždarytoje, mokykloje Ėriškiuose per 110-ąjį jubiliejų.

Prieš penkerius metus uždaryta, bet už Europos sąjungos lėšas renovuota, Ėriškių J. Balčikonio pagrindinė mokykla spalio 13 dieną minėjo 110 metų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
REPORTERIS: G. Nausėda Seimo komisijos reikalauja įrodymų