Košmarą išgyvenusi moteris ryžosi susitikti su savo tėvo žudiku

„Mano tėvą nudūrė narkomanas...“ – taip prasidėjo moters, pačios kovojusios su priklausomybe, pasakojimas.

 Mergina su savo tėčiu buvo itin artima.<br> 123rf nuotr.
 Mergina su savo tėčiu buvo itin artima.<br> 123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 17, 2019, 2:22 PM

Samantha Goldman (30 m.) portalui „The Sun“ papasakojo, kaip po mylimo tėvo žūties kentėjo nuo potrauminio streso sutrikimo. Tuo metu ji nežinojo, kad iki mirties tėvas Johnas ne tik dirbo banke. Jis dar ir prekiavo narkotikais. Praėjus 15 m. nuo tėčio laidotuvių, moteris nusprendė susitikti su jo žudiku Darylu Kluku.

Baisios žinios

„Turėjau susitikti su tėčiu kavinėje. Buvo 2004-ieji. Kai jis nepasirodė, įsiutau. Toks elgesys jam nebuvo tipiškas – tėtis buvo geriausias mano draugas, herojus.

Norėjau su juo pasikalbėti apie savo ateitį, karjeros norus. Tąkart palikau jam piktą žinutę autoatsakiklyje ir grįžau namo“, – prisiminė Samantha.

Merginos tėvai išsiskyrė labai anksti. Nors Johnas nebegyveno kartu, bet visuomet buvo su dukrele. Jie susitikdavo kelis kartus per savaitę ir turėjo daug bendro.

„Praėjo trys dienos. Sėdėjau pamokoje, kai įėjo du policininkai. Jiems iš paskos – mano mama, paraudusiomis nuo verkimo akimis. Tiesiog supratau, kad nutiko kažkas siaubingo.

Mama pasakė, kad tėtis nužudytas. Nors girdėjau, ką ji sako, negalėjau to suvokti. Negalėjau suprasti, kad mano didvyrio nebėra. Visada buvau tėvelio mergaitė, o dabar...“ – sakė Samantha.

Pareigūnai paaiškino, kaip tėvas mirė. Narkomanas Darylas Klukas jį nusitempė į netoliese buvusią alėją ir tris kartus dūrė virtuviniu peiliu. Neilgai trukus Darylas jau gyrėsi draugams apie tai, ką padarė. Johnui pavyko paršliaužti namo, o kai jis susmuko prie durų, vienas kaimynas iškvietė greitąją.

Tuo metu, kai duktė laukė kavinėje, tėvas kovojo dėl savo gyvybės. Tos dienos popietę jis mirė.

Duobė

„Tai mane palaužė. Buvau apimta gedulo. Dingo visi studijų planai – vos sugebėjau išlaikyti egzaminus. Viskas pasikeitė. Nieko nuostabaus, kad netrukus susidėjau su prasta šutve ir ėmiau vartoti alkoholį“, – atviravo Samantha.

Johno žudikas buvo pripažintas kaltu ir nuteistas kalėti 15 metų. Jis tvirtino, kad nužudytasis prekiavo narkotikais. Artimiesiems buvo sunku tuo patikėti, kadangi Johnas baigė privačią mokyklą ir buvo gerbiamas bankininkas.

„Negalėjau tuo patikėti, bet paaiškėjo, kad žudikas sakė tiesą. Sužinojau, kad tėtis pats kentėjo dėl priklausomybės nuo narkotikų, gydėsi. Buvo sunku tą pripažinti. Susirgau depresija, ėmiau dar daugiau gerti ir mečiau mokslus. Dirbdavau padavėja ar barmene.

Bet po kelių metų, kai mano skausmas tik stiprėjo, suvokiau, kad tėtis norėtų man geresnio gyvenimo. Kreipiausi pagalbos. Man nustatė potrauminio streso sutrikimą.

2015-aisiais pagimdžiau nuostabų berniuką. Tėvo garbei pavadinau jį Johnu. Vieną rytą, paguldžiusi kūdikį rytinio miegelio, per televiziją išgirdau apie sistemą, padedančią kaliniams grįžti į gyvenimą, o nukentėjusiesiems rasti ramybę. Tam nukentėjusieji turi susitikti ir pasikalbėti su savo skriaudikais“, – pasakojo Samantha. Ji susisiekė su minėtos sistemos kūrėjais ir, sutarusi laiką, nuėjo į kalėjimą aplankyti Kluko.

Padėjo susitaikyti

Moteris taip jaudinosi, kad vos neapalpo. Klukas atrodė visai nepasikeitęs.

„Norėjau išlikti rami ir parodyti jam, kokia esu stipri. Bet paplūdau ašaromis. Paklausiau: „Kodėl nužudei mano tėtį?“

Jis atsakė, kad desperatiškai siekė gauti narkotikų ir vylėsi, jog Johnas jam jų duos. Teigė, niekada nenorėjęs jo nužudyti. Pasakė, kad buvo visiškoje duobėje ir žinojo padarysiąs kažką blogo. Tačiau auka galėjo būti bet kas.

Verkiau ir sakiau, kad auka nebuvo „bet kas“, jis buvo mano tėtis! Papasakojau, kaip mylėjome vienas kitą ir kokie ypatingi buvo mūsų santykiai.

Klukas pasakė neatsiprašysiantis už tai, kad nužudė tėtį, nes tai viską tik nupigintų. Sutinku su juo. Negali užmušti žmogaus, o tada tiesiog mestelti „atsiprašau“. Praleidau su juo pusvalandį ir išėjau. Man padėjo pamatyti, kad Klukas nėra pabaisa, kaip maniau. Jis – žmogus, turintis visus žmogiškus jausmus. Tik padarė kelis siaubingus pasirinkimus“, – dėstė Samantha.

Moteris teigė, kad nors susitikimas su žudiku ir negalėjo grąžinti tėčio, tačiau padėjo jai susitaikyti su netektimi.

„Po kelių mėnesių Klukas išėjo į laisvę. Dabar jis švarus nuo narkotikų. Linkiu jam sėkmės. Neatleidau jam, tačiau nebejaučiu ir neapykantos“, – baigė Samantha.

Parengė Joana Gimberytė-Juronė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.