Sužinojusi apie vyro romaną žmona pasielgė taip, kad nustebino daugelį

Pati žiauriausia išdavystė – kai mylimas partneris tau neištikimas. O jeigu jis neištikimas su tavo drauge – išdavystė dviguba.

 Atostogaudama Graikijoje moteris vėl pasijuto įsimylėjusi savo vyrą.<br> 123rf nuotr.
 Atostogaudama Graikijoje moteris vėl pasijuto įsimylėjusi savo vyrą.<br> 123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 23, 2019, 7:00 PM, atnaujinta Feb 25, 2019, 12:16 PM

Sekretorė Janet Cleaves (70 m.) papasakojo portalui „The Sun“, kaip sužinojo apie 6 metus trukusį vyro Malcolmo (71 m.) romaną su jos drauge.

Kaip bebūtų keista, ji neišvarė vyro iš namų, o sutiko kartu stengtis dėl santuokos. Neištikimybei atleisti prireikė ketverių metų pastangų, tačiau pora ką tik atšventė savo 33 vedybų metines ir yra laimingi kaip niekad.

Kalta ir pati?

„Jau kurį laiką įtarinėjau, kad Malcolmas man neištikimas, – pradžią prisiminė Janet. – Bet vis tai neigiau. Tada, vieną vakarą, prie vakarienės su draugais stalo pamačiau, kaip mano bičiulė vien lūpomis jam pasakė: „Myliu tave.“ Pasakiau vyrui, ką mačiau, ir jis viską prisipažino.

Žinau, kad daugelis moterų būtų jį išmetusios. Daug žmonių klausė, kaip galėsiu vėl juo pasitikėti. Jaučiausi pažeminta ir įskaudinta, atrodė, kankina net fizinis skausmas. Bet suvokiau, kad iš dalies galiu dėl visko kaltinti ir save.“

Pora susituokė 1985-aisiais, po metų susitikinėjimo. Jie mylėdavosi 3-4 kartus per savaitę ir sakydavo, kad santuoka – it pasaka.

Tačiau praėjus 12 metų santuoka ėmė braškėti. Jiedu persikraustė į kotedžą, o paskolą už jį vos galėjo išsimokėti. Janet sutriko sveikata, todėl ji jautėsi išsekusi, buvo niurgzli.

Sutuoktiniai stengėsi palaikyti linksmą socialinį gyvenimą ir reguliariai leisdavo laisvalaikį su trimis kitomis poromis.

Klastinga draugė

2000-aisiais Malcolmas užmezgė romaną su viena iš draugų kompanijos žmonų – Tessa. Jie susitikdavo viešbučiuose pasimylėti ir netgi praleido savaitgalį Paryžiuje. Po kurio laiko Janet pradėjo nujausti, kad kažkas ne taip.

„Kai susitikdavome su draugų poromis, mane nežmoniškai nervindavo jų flirtavimas. Malcolmas, žinoma, neigė, kad kažkas vyksta. Namuose jis tapo priekabus, nemalonus. Bet tiesą prisipažino tik kai prirėmiau jį po vienos labdaringos vakarienės“, – sakė Janet.

Prisipažinimas įvyko, kai žmona pamatė Tessą vien lūpomis sukuždant: „Myliu tave.“

Malcolmas tikino, kad romaną jis buvo nutraukęs jau prieš pusmetį. Jis teigė supratęs, ką gali prarasti.

„Jis beprotiškai gailėjosi. Tvirtino, kad nors jam ir rūpėjo Tessa, bet niekada jos nemylėjo. Ir niekada nesiliovė mylėjęs manęs.

Buvau nežmoniškai įpykusi. Tuo pačiu jaučiausi ir kalta, kad leidau sukiužti mūsų santuokai. Buvau niūri, daug laiko praleisdavau dejuodama dėl finansinių reikalų ir skųsdavausi, kaip prastai atrodau. O jis, užuot mane palaikęs, leido sau nukrypti“, – pasakojo žmona.

Malcolmas atvėrė ir savo istorijos pusę.

„Janet visiškai nustojo manimi domėtis. Todėl kai Tessa pradėjo flirtuoti ir sakyti, koks jai atrodau seksualus, jaučiausi pamalonintas. Vieną dieną nusivedžiau ją išgerti kavos. Jau po savaitės užsiregistravome į viešbutį ir jame pasimylėjome“, – neslėpė vyras.

Dabar - kaip dvidešimties!

Nors Janet ir Malcolmas sutarė norį išsaugoti santuoką, pusantrų metų po žinių apie romaną jiedu praleido pykdamiesi.

„Praėjus kelioms dienoms po jo prisipažinimo mudu mylėjomės. Bet man į galvą vis lindo vaizdas, kaip mylisi jie su Tessa. Nuolat primindavau jo romaną, norėjau žinoti kuo daugiau detalių. Lyginausi su ja kiekvienoje situacijoje. Prašiau mus palyginti ir lovos klausimais“, – atviravo Janet.

Galiausiai Malcolmas nusprendė, kad jam jau gana.

„Beprotiškai norėjau būti su Janet. Bet galiausiai pasakiau jai: „Jei norime likti kartu ir šitai išgyventi, aš negaliu visą gyvenimą mokėti už savo klaidą.“

Viskas pasikeitė, kai pradėjome lankytis pas terapeutą. Per dvejus metus terapijoje išmokome kalbėti ir klausytis, užuot rėkavę. Nustojome vienas kitą kaltinti“, – sakė vyras.

Janet pridūrė: „Atostogavome Graikijoje, kai akimirką mane aplankė suvokimas: elgiamės kaip du žaismingi dvidešimtmečiai. O jo praeities romanas nebedominuoja mūsų pokalbiuose. Nei mano mintyse.

Pardavėme kotedžą ir persikėlėme į mažesnius namus. Niekada nepamiršiu Malcolmo romano. Jis irgi nepamirš. Karts nuo karto jis papurto galvą ir prasitaria negalintis patikėti, ką man padarė.

Dabartinės mūsų laimės paslaptis: mes juokiamės, kalbamės, esame vienas su kitu taktiški, kartą per savaitę mylimės ir kelis kartus per dieną susirašome žinutėmis.

Reikėjo daug ir sunkiai dirbti, bet mūsų santuoka tvirtesnė ir laimingesnė nei kada nors anksčiau“, – džiaugėsi moteris. Ir pridūrė besigailinti tik vieno: kad sužinojusi tiesą netrenkė Tessai per veidą.

Parengė Joana Gimberytė-Juronė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.