Tėvo gedinti dvylikametė ieškojo paguodos – pakliuvo į žvėries nagus

Neseniai Katalikų Bažnyčia viešai pripažino pedofilijos problemą savo organizacijoje. Paviešinti seksualinės prievartos atvejai ir galimas jų skaičius rodo, kad pavojus vaikų ir paauglių gali tykoti net ir ten, kur jo galima tikėtis mažiausiai.

 Nuo pat pirmos jų pažinties akimirkos Rachelei patiko Craigas.<br> 123rf asociatyvi nuotr.
 Nuo pat pirmos jų pažinties akimirkos Rachelei patiko Craigas.<br> 123rf asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 16, 2019, 1:42 PM

Tai patvirtina ir britės Rachelės (vardas pakeistas) istorija. Ji į seksualinės prievartos pinkles pateko savo jaunimo klube. Ją suviliojo ir išnaudojo klubo darbuotojas. Siūlome susipažinti su portale „The Sun“ publikuotu merginos papasakojimu.

Paslaugus klubo darbuotojas

Neseniai atšventusi savo vienuoliktąjį gimtadienį, Rachelė jautėsi palaužta ir vieniša. Ji gedėjo prieš du mėnesius nuo vėžio mirusio tėvo. Atsiremti į mamą negalėjo, nes tėvo mirtis jai kirto dar smarkiau.

Siekdama atsitiesti po likimo smūgio ir užsimiršti, Rachelė nusprendė įstoti į jaunimo klubą. Tik pravėrusi klubo duris ji susidūrė su klubo darbuotoju Craigu Knightu, kuriam tuo metu buvo 25 metai. Nuo pat pirmos jų pažinties akimirkos Rachelei patiko Craigas. Jis buvo draugiškas ir paslaugus.

Netrukus Craigas pakvietė Rachelę pas save į svečius pavakarieniauti. Mergaitė kvietimą mielai priėmė.

Po to Rachelės svečiavimasis pas Craigą tik dažnėjo. Kartais ji likdavo pas jį net nakvoti, mamai pasakydama, kad nakvoja pas draugę. Miegodavo svečiams skirtame miegamajame.

Craigas ruošdavo vakarienę, įdėdavo užkąsti mokykloje, skalbdavo bei lygindavo Rachelės drabužius. Taip pat mergaitę rytais nuveždavo į mokyklą.

Po šešių pažinties mėnesių Craigas Rachelei tapo lyg vyresniuoju broliu.

Kėslai išaiškėjo

Tačiau vieną vakarą vyriškis atsisuko į mergaitę ir rimta veido išraiška paklausė, ar ji kada nors galvojo apie seksą. Nekaltybę jai turi atimti tas, kuriuo ji pasitiki, toliau kalbėjo Craigas. Vyriškis teiravosi, ar Rachelė juo pasitiki. Po to jis pradėjo nurinkinėti indus nuo stalo ir daugiau ta tema nekalbėjo.

Naktį gulėdama svečiams skirtame miegamajame Rachelė galvojo apie Craigo užduotą klausimą. Taip begulint ir begalvojant skambtelėjo telefonas. Tai buvo žinutė nuo Craigo. Joje buvo rašoma: „Už viską, ką tau padariau, esi skolinga man savo nekaltybę“.

Kitą dieną Craigas elgėsi taip, tarsi nieko nebuvo įvykę. Rachelė tikėjosi, kad įvykis užsimirš ir jie toliau leis laiką kaip anksčiau. Tačiau, deja, greitai pasirodė, kad viltys buvo tuščios. Išsimaudžiusi ir išeidama iš dušo jo namuose Rachelė susidūrė su Craigu. Susigėdusi pradėjo grabinėti rankšluosčio ir vos neparvirto praradusi pusiausvyrą. Visą tą laiką Craigas ramiai spoksojo. Galiausiai jis pratarė, kad nenormalu, jog ant gaktos augtų plaukai, ir pasisiūlė juos nuskusti.

Rachelė nesuprato, kas yra normalu, kas ne. Ji tik žinojo, kad Craigas ja rūpinasi, ir nemanė, kad jis norėtų jai pakenkti. Todėl Rachelė sutiko, kad vyriškis nuskustų jai nuo gaktos plaukus.

Baigęs skusti, Craigas sugriebė Rachelę už rankos ir, žiūrėdamas tiesiai jai į akis, pareiškė, kad jos kūnas pasiruošęs seksui. Prieš įsiskverbdamas į ją, vyriškis sušnabždėjo, kad tai yra jų mažytė paslaptis.

Craigas įtikinėjo Rachelę, kad ji niekam nepasakotų, kas atsitiko. Priešingu atveju ji jį praras amžinai. Kadangi be Craigo Rachelė daugiau nieko neturėjo, ji pasižadėjo tylėti.

Ištisas savaites po šio nutikimo Craigas įkyriai prašinėjo Rachelės sekso. Taip pat pradėjo ją vadinti savo mergina.

Kontroliavo gyvenimą

Ilgainiui Craigo elgesys pasikeitė. Jis siuntinėjo žinutes ir nuolat skambindavo, kai nebūdavo kartu. Jei Rachelė tuoj pat neatsakydavo, vyriškis pasirodydavo prie mokyklos ar sekdavo ją iki namų.

Mamai sužinojus apie Craigą, Rachelė įtikino ją, kad jie yra tik draugai.

Jaučiant didelę gėdą dėl to, kad reikalai pakrypo į tokią negerą pusę, mergaitei buvo sunku sau pripažinti, kad Craigas elgiasi vis blogiau.

Craigas nupirko Rachelei telefoną, kuriame buvo įdiegta sekimo funkcija. Visuose savo namuose, net ir miegamajame, vyriškis sumontavo stebėjimo kameras. Craigas sakė, kad jos leis jam žinoti, kur yra Rachelė.

Craigas kontroliavo ir Rachelės aprangą. Peržiūrinėjo drabužius ir sprendė, ką ji gali nešioti, o ko ne.

Rachelei sulaukus 16 metų, Craigas visiškai kontroliavo kiekvieną jos gyvenimo aspektą. Ir tuomet mergaitė pagaliau suprato, kas jis yra niekas kitas, kaip plėšrūnas.

Kiekvieną kartą, kai Rachelė norėjo nutraukti su Craigu santykius, jis grasindavo, kad nusižudys. Nors ir suprato, kad Craigas mėgėjas manipuliuoti, Rachelė bijojo žengti lemiamą žingsnį. Mat, nepaisant patirtos prievartos, neįsivaizdavo, kaip galės gyventi su kaltės jausmu, jei Craigas pakels prieš save ranką.

Negalėdama išsivaduoti iš Craigo pinklių, Rachelė jautėsi kaip kalinė.

Nauja pažintis

Vieną dieną mokykloje Rachelė susipažino su simpatišku vaikinuku, vardu Jamesas. Tarp jų greitai užsimezgė draugystė.

Naujajam draugui Rachelė papasakojo apie Craigą. Šis ragino kreiptis į policiją. Tačiau baimė valdė Rachelę ir ji nepasidavė raginimams. Ji nenorėjo turėti rūpesčių.

Rachelė nieko nepasakojo Craigui apie Jamesą. Tačiau ją išdavė telefonas. Vieną dieną, Rachelei būnant pas Jamesą namuose, prie durų pasirodė Craigas. Daužydamas į duris ir šaukdamas pro pašto dėžutės angą, jis reikalavo, kad pasirodytų Rachelė.

Nieko nepešęs, Craigas dingo ir ištisas dienas apie nieko nebuvo girdėti. Iš draugės, su kuria lankė jaunimo klubą, Rachelė sužinojo, kad Craigas susirinko daiktus ir kažkur išvyko. Nusprendusi pasinaudoti proga ir pasiimti savo daiktus, Rachelė nuvyko į Craigo namus.

Ten tvyrojo spengianti tyla. Craigo automobilio taip pat nebuvo. Pagaliau Rachelė pasijautė laisva.

Mergina užlipo laiptais į miegamąjį susirinkti savo daiktų. Troško kuo greičiau apsisukti ir dingti. Tačiau, bekimšdama krepšį, pastebėjo, kad lova kažkaip keistai atrodo. Nieko nelaukusi, mergina atklojo antklodę. O ten – į kamuoliuką susisukęs Craigas!

Aplink Craigą mėtėsi tabletės. Rachelę apėmė išgąstis. Ji paskambino bendruoju pagalbos numeriu ir pranešė, kad draugui blogai ir kad jam reikia pagalbos.

Vos spėjo Rachelė iškviesti pagalbą, kaip pašoko Craigas. Jis čiupo virtuvinį peilį ir, prirėmęs Rachelę prie sienos, jį prikišo prie jos gerklės.

Visa laimė, kad iš Rachelės rankų išslydęs telefonas neišsijungė. Po kelių minučių pasigirdo artėjančios policijos sirenos.

Išgirdęs policijos sirenas, Craigas nepaprastai išsigando, puolė prie durų ir pabėgo.

Įžengusiems pareigūnams Rachelė bandė meluoti, kad Craigas yra jos draugas. Tačiau galiausiai priremta jų klausimų ji pasakė tiesą.

Craigas buvo suimtas tą pačią dieną. Tačiau paleistas už užstatą jis pradėjo skambinėti Rachelei ir jai grasinti. Taip pat jis suniokojo Jameso automobilį. Buvo įsiveržęs į Jameso namus su dujiniu pistoletu bei degtukais. Galiausiai Craigas vėl buvo suimtas.

Craigui Knightui, kuriam suėjo 31 metai, Prestono karališkasis teismas pateikė 21 kaltinimą, įskaitant ir kaltinimus dėl asmens, turinčio mažiau kaip 13 metų, išprievartavimo, vaiko įtraukimo į seksualinę veiklą ir grasinimo liudininkui. Vyriškis visus jam pateiktus kaltinimus neigė. Rachelė, trokšdama teisingumo, liudijo prieš Craigą.

Craigas buvo pripažintas kaltu ir nuteistas kalėti 17 metų be galimybės kelerius metus kreiptis dėl pirmalaikio paleidimo. Be to, teisėja Sara Dodd nusprendė, kad Craigas visą gyvenimą turės laikytis Seksualinio smurto prevencijos nutarimo nuostatų bei bus įtrauktas į Seksualinių pažeidėjų registrą.

Istorija baigiasi Rachelės žodžiais: „Galiausiai Craigas dingo iš mano gyvenimo visiems laikams. Jis sugriovė mano vaikystę ir paauglystę. Tačiau aš neketinu pasiduoti ir leisti jam sugadinti mano ateitį. Iš tiesų tikiuosi, kad, atvirai pasisakydama ir papasakodama savo istoriją, aš padėsiu labiau suprasti, kaip veikia viliojimas ir kokie pavojingi gali būti tokie asmenys. Craigas tikino, kad myli mane, kai aš buvau labai pažeidžiama, tačiau tai tebuvo tik labai gudri apgaulė“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.