Senyvo aktoriaus meilė jaunai merginai suskaldė Lenkiją

Jokia senyvo vyro ir jaunos moters santuoka nebuvo sukėlusi Lenkijoje tiek apkalbų ir diskusijų, kaip aktoriaus, režisieriaus, verslininko Mareko Kondrato (68 m.) vedybos su 38 metais jaunesne Antonina Turnau.

 Seksologai vyro ryžtą vesti daug jaunesnę žmoną komentuoja galimu noru pademonstruoti, kad tebėra jaunas ir pilnas jėgų, – tai esą dažnai būdinga vyresnio amžiaus vyrams.<br>„123rf.com“ asociatyvioji nuotr. 
 Seksologai vyro ryžtą vesti daug jaunesnę žmoną komentuoja galimu noru pademonstruoti, kad tebėra jaunas ir pilnas jėgų, – tai esą dažnai būdinga vyresnio amžiaus vyrams.<br>„123rf.com“ asociatyvioji nuotr. 
M.Kondratas dabar yra vyriausias tėvas tarp Lenkijos pramogų verslo atstovų.<br>„Wikipedia“ nuotr.
M.Kondratas dabar yra vyriausias tėvas tarp Lenkijos pramogų verslo atstovų.<br>„Wikipedia“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Specialiai LR, Varšuva

Apr 15, 2019, 2:20 PM

Kaimyninėje šalyje puikiai žinomas M.Kondratas įsimylėjo ir vedė ne šiaip sau jaunesnę moterį – su Antonina jis matėsi nuo pat jos gimimo. Ji – gero jo bičiulio, garsaus kompozitoriaus bei muzikinio teatro „Lalka“ direktoriaus Grzegorzo Turnau duktė. Kondratai ir Turnau draugavo šeimomis.

Trejus metus slėpusi ir neigusi intymią draugystę pora pernai susituokė ir susilaukė pirmagimio, tuo sukeldama nesibaigiančias psichologų bei genetikų diskusijas apie vėlyvos tėvystės privalumus bei trūkumus.

Porą ginančių ir jai prieštaraujančių Lenkijos gyventojų ginčus paaštrino paviešinti ilgamečiai Švedijos bei Amerikos mokslininkų tyrimai, atskleidę, kad senyvo amžiaus vyrų palikuonys gerokai dažniau suserga kai kuriomis ligomis.

M.Kondratas dabar yra vyriausias tėvas tarp Lenkijos pramogų verslo atstovų.

Iki tol šitaip buvo tituluojamas režisierius Romanas Polanskis, su prancūzų aktore Emmanuelle Seigner susilaukęs vaikų, kai jam buvo 60 ir 65 metai.

Vyriausiu jaunikiu prieš devynerius metus buvo tapęs aktorius Andrzejus Lapickis, kuris, būdamas 85 metų, vedė už save lygiai 60 metų jaunesnę teatro kritikę Kamilą Mscichowską.

Po trejų metų A.Lapickis mirė, palikdamas prabangų butą bei banko santaupas sutuoktinei, kilusiai iš neturtingos šeimos.

Psichologai spėjo, kad viena priežasčių, kodėl K.Mscichowska sutiko tapti į prosenelius tinkančio vyro žmona, buvo tai, kad mergina užaugo be tėvo ir jau mokydamasi mokykloje turėjo trisdešimčia metų vyresnį draugą.

A.Turnau atvejis – kitoks.

M.Kondrato išrinktoji turėjo ir tėvą, ir motiną, tačiau ji irgi nuo vaikystės žavėjosi subrendusiais vyrais. Inteligentų šeimoje augusi mergaitė buvo įnikusi į knygas ir pamėgusi garsių poetų, muzikų, filosofų, kurie rinkdavosi jos tėvų namuose, draugiją.

Mergina nemėgo sporto, turėjo šiek tiek antsvorio. Mokykloje bei universitete ji nebuvo mėgstama bendraamžių, tad ir toliau daugiausia laiko leido su vyresniais šeimos bičiuliais.

Mergina studijavo lenkų kalbą, drabužių dizainą, parašė keletą romanų.

A.Turnau dar būdama vaikas pareiškė, kad žavisi M.Konrado pokštais ir norėtų būti jo žmona, tačiau tada niekam net ir į galvą neatėjo mintis, kad šiems mergaitės norams bus lemta išsipildyti.

Tapusi M.Kondrato žmona A.Turnau vienai draugei prasitarė: „Tegul mano santuoka tęsis tik dvidešimt metų, užtat būsiu tikra, kad gyvensiu su mylimu ir protingu vyru.“

Santuoka su M.Kondratu leido A.Turnau pakilti į kitą finansinės gerovės lygį.

Nuosavą vyno parduotuvių tinklą valdantis, šešiolika metų televizijoje bei spaudoje reklamuojantis vieną didelį banką M.Kondratas jauną žmoną padarė savo įmonės valdytoja, padovanojo prabangų namą Ispanijos kurorte.

Garsi lietuvių kilmės aktorė Beata Tyszkiewicz buvo viena iš nedaugelio, atvirai pritarusi M.Kondrato santuokai.

„Šiais laikais amžiaus skirtumas tarp sutuoktinių – normalus dalykas. Sutinku daugybę jaunų žmonių, kurie savo mąstymu ir temperamentu yra pasenę, neturi energijos, humoro jausmo, tikslų“, – pareiškė žinoma aktorė.

M.Kondratą pasveikino ir radikalių dešiniųjų pažiūrų europarlamentaras Januszas Korwinas-Mikke, kuris aštuntojo vaiko susilaukė su 27 metų žmona pats būdamas 71 metų.

Politikas priminė posakį, kad genijai dažniausiai būna vyresnio tėvo vaikai, – to ir palinkėjo aktoriaus sūnui.

Kartu politikas prasitarė, kad vėlyva tėvystė turi ir trūkumų – vaikui tapus paaugliu tėvas nebėra pajėgus su juo žaisti futbolą ar krepšinį.

Viena pirmųjų aktorių vedybų proga pasveikino ir pirmoji jo žmona Ilona, kartu su juo užauginusi du vaikus.

Jogos mokytoja dirbanti moteris pareiškė: pasak Rytų išminties, tokia buvusi M.Kondrato lemtis, o ją reikia priimti palankiai.

Kondratų pora daug metų buvo laikoma idealia, bet vaikams sukūrus savo šeimas ėmė konfliktuoti.

Ilonai apsigyvenus atskirai ir įkūrus jogos mokyklą, M.Kondratas neilgai trukus ėmė slapta susitikinėti su A.Turnau.

Seksologas Wieslawas Slosarzas M.Kondrato ryžtą vesti gerokai jaunesnę žmoną pakomentavo galimu aktoriaus noru pademonstruoti, kad jis tebėra jaunas ir pilnas jėgų, – tai esą dažnai būdinga vyresnio amžiaus vyrams.

Seksologas priminė tyrimą, kurį neseniai paviešino vienas spermos bankas.

Tyrimas atskleidė, kad moterys mieliau renkasi ne jaunesnio, bet vyresnio donoro spermą, jei sužino, kad šis vyras yra turtingas arba žinomas.

Panašias tendencijas pastebėjo ir vienos didžiausių Lenkijoje pažinčių svetainių savininkė Aneta Nowak.

Pasak jos, daugybė moterų pageidauja susipažinti su gerokai už save vyresniu partneriu, jei jis pasižymi dideliu išprusimu, mokslo ar meno pasiekimais, turtais.

Tačiau alyvos į ugnį dar daugiau įpylė ir ginčus iš naujo paskatino pranešimai apie bendrus JAV ir Švedijos mokslininkų tyrimus, įrodžiusius, kad vaikų sveikatai neigiamos įtakos gali turėti senyvas ne tik motinos, bet ir tėvo amžius.

JAV Indianos universitetas ir Stokholmo Karolio institutas vykdė vieną išsamiausių tyrimų šioje srityje.

Mokslininkai ištyrė 2,6 milijono asmenų sveikatos istorijas. Buvo tiriami ir palyginami to paties tėvo skirtingo amžiaus vaikai.

Pasirodo, vaikai, kurių vyrai susilaukė būdami 24 metų, tris kartus rečiau serga autizmu nei vaikai, kurių vyrai susilaukė perkopę per 45 metų slenkstį.

Be to, vėlesni vaikai 13 kartų dažniau kenčia dėl hiperaktyvumo ir dėmesio sutrikimų, dukart dažniau serga psichikos ligomis bei depresija ir du su puse karto dažniau žudosi, įninka į priklausomybes.

Mokslininkai vis dėlto pripažino, kad minėtos vaikų sveikatos problemos dėl senyvo tėvo amžiaus yra labai retos – mat vyrų organizme sperma gaminasi visą laiką ir mutaciniai pakitimai yra labai nežymūs.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.