Panevėžietis per Velykas galės švęsti antrąjį gimtadienį

Gražią ir šiltą balandžio 20-osios dienos popietę, kai visi dažė margučius, kepė velykinius pyragus bei ruošėsi didžiausiai pavasario šventei – Šventoms Velykoms, vienas panevėžietis gali džiaugtis antruoju gimtadieniu.

 Panevėžio priešgaisrinės gelbėjimo valdybos Pajėgų valdymo skyriaus vyresnysis specialistas Vaidotas Vitkūnas.<br> Asmeninio archyvo nuotr.
 Panevėžio priešgaisrinės gelbėjimo valdybos Pajėgų valdymo skyriaus vyresnysis specialistas Vaidotas Vitkūnas.<br> Asmeninio archyvo nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Jp.lt

Apr 23, 2019, 4:44 PM

Trūko tik keleto akimirkų, kad vyriškis būtų uždusęs dūmuose.

Pranešimas apie gaisrą nuošalioje Panevėžio rajono Velžio seniūnijoje esančioje Troškūnų gatvėje buvo gautas 15 val. 44 min.

Pirmasis į gaisrą atskubėjo tą dieną budėjęs Panevėžio priešgaisrinės gelbėjimo valdybos Pajėgų valdymo skyriaus vyresnysis specialistas Vaidotas Vitkūnas.

Gaisravietėje pareigūną pasitikę medikai pranešė, kad prie pat degančio namo guli žmogus, bet dėl didelio uždūminimo medikai negali prieiti prie jo suteikti pagalbos. Vaidotas Vitkūnas skuba prie namo ir bando šaukti nukentėjusįjį. Deja, vyriškis neatsiliepia.

Pareigūnui tenka šliaužte prišliaužti per dūmų kamuolius prie šalia degančio namo gulinčio vyro. Kelioliką metrų Vaidotas tempia vyriškį, kol pasiekia medikus. Medikai gaivina vyrą, kuris po truputį atgauna sąmonę.

Medikų teigimu, vyriškis apsinuodijęs dūmais bei galimai patyręs galvos traumą.

Ugniagesiams gelbėtojams, nuolat rizikuojantiems savo gyvybe, tai buvo vienas iš daugelio užgesintų gaisrų, vienas iš šimtų išgelbėtų žmonių, o žmogui suteikta dar viena proga, dar viena galimybė gyventi ir džiaugtis pavasariu. Ir mintyse padėkoti žmogui, kuris tik dirbo savo darbą – išgelbėjo gyvybę.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.