Moteris gydė vėžį veganiška dieta – pasekmės skaudžios visai šeimai

2016 m. liepą britė Katie Britton-Jordan iš Dalburi Liso Derbišire maitindama kūdikį krūtyje aptiko mazgelį. Nusprendus pasitikrinti, gydytojai jai nustatė 2 stadijos krūties vėžį.

  Su vėžiu alternatyviais būdais kovojusi trejus metus, 2019 m. gegužės pabaigoje moteris mirė.<br> Facebook nuotr.
  Su vėžiu alternatyviais būdais kovojusi trejus metus, 2019 m. gegužės pabaigoje moteris mirė.<br> Facebook nuotr.
  Su vėžiu alternatyviais būdais kovojusi trejus metus, 2019 m. gegužės pabaigoje moteris mirė.<br> Facebook nuotr.
  Su vėžiu alternatyviais būdais kovojusi trejus metus, 2019 m. gegužės pabaigoje moteris mirė.<br> Facebook nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Jun 13, 2019, 1:38 PM

Kaip rašo „The Sun“, tuomet sulaukusi 37 metų Katie vietoj mastektomijos, chemoterapijos ir radioterapijos pasirinko holistinį gydymą. Su vėžiu alternatyviais būdais kovojo trejus metus, kol galiausiai 2019 m. gegužės pabaigoje moteris mirė. Našlaite liko penkerių metų dukra Delilah.

Kad Katie mirė, patvirtino vyras Neilas parašydamas žinutę jos feisbuko paskyroje.

Jaudinantys žodžiai

Neilas rašė: „Man skaudu pranešti, tačiau šeštadienį, gegužės 25 d., Katie su jai būdingu nuolankumu ir stiprybe atsisveikino su šiuo gyvenimu ir ramiai išėjo į kitą. Ją supo šeima bei draugai ir gaubė meilė. Delilah, jos geriausia draugė Elsa ir aš darželyje pririnkome gėlių ir augalų ir apdėjome jais Katie. Ji atrodė tokia graži...“.

„Mūsų mažoji mergaitė tokiame ankstyvame amžiuje gavo sunkiausią gyvenimo pamoką. Be galo pavargau atsakinėdamas į jos verksmingu balsu užduodamus klausimus „Kodėl turime sakyti ate ate?“, girdėdamas „Apkabinkime mamytę“ ar klausydamasis trumpos istorijos apie tai, kaip mama darytų kokį nors dalyką, ar netikėtai pratrūkusio kikenimo!, – tęsdamas išgyvenimais dalinosi vyras. – Mūsų mergaitėje įžvelgiu energingumą, atsparumą ir visas kitas Mamos turėtas ir niekada neišnyksiančias savybes. Ji nuo Tavęs netoli nuriedėjo“.

„Galite laisvai komentuoti, tačiau, prašau, būkite atsargūs ir pagarbūs. Suprantu, kad kai kurie žmonės gali turėti savo nuomonę apie tai, ką Katie turėjo ar neturėjo daryti. Tačiau kad ir kokia ta nuomonė būtų, ji negali sumenkinti Katie drąsos ir orumo, kuriuos ji demonstravo paskutinius trejus metus“, – žinutę baigė Neilas.

Pastebėjo mazgelį

Kad kažkas negerai, pirmą kartą Katie pastebėjo tuomet, kai Delilah liovėsi žįsti kairiąją krūtį, o nusitraukiant iš jos nepavykdavo gauti tokio pat kiekio pieno. Po to moteris pastebėjo skausmingą žaizdelę, kuri, atrodė, jaučiasi vis labiau. Galiausiai apčiuopė ir mazgelį.

Moteris nuėjo pas šeimos gydytoją. Gydytojas neįžvelgė nieko bloga. Tačiau dėl visa ko nusiuntė išsitirti į Karališkąją Derbio ligoninę.

Po kelių savaičių Katie sulaukė gąsdinnačių rezultatų. Tyrimas parodė, kad jos kairėje krūtyje veši trys augliai.

Moteriai patarė, kad geriausia išeitis iš susidariusios situacijos – krūties pašalinimas ir chemoterapijos bei radioterapijos kursas.

Gydytojai tvirtino, kad išgydyti įmanoma. Įspėjo, kad nesiimant medicininių priemonių jai gresia mirtis.

Tačiau, pasigilinusi pati, Katie atmetė gydytojų pasiūlymą ir pasirinko alternatyvų variantą, teigdama, kad „taip jai bus geriausia“.

Pasirinko veganišką dietą

2017 m. moteris apgynė savo sprendimą atsisakyti gydytojų paskirto gydymo ir vietoj jo pasirinko veganišką dietą.

Katie sakė: „Jaučiuosi esanti geros formos ir pajėgiu dirbti bei prižiūrėti dukrą. Dieta, kurios didžiąją dalį sudaro švieži vaisiai ir daržovės, man padėjo.

Manau, kad jei man būtų atlikta chemoterapija, beveik nesikelčiau iš lovos. Mačiau, kad draugai, kuriems ši procedūra buvo atlikta, liko jos paveikti visam gyvenimui. Tai siaubinga. Tu nuodiji savo organizmą. Mano nuomone, egzistuoja daugybė kitų pasirinkimų, geresnių už savęs nuodijimą“.

Be veganiškos dietos Katie išbandė ir holistinio gydymo elementus. Vartojo jodo turtingus ruduosius jūrų dumblius, šviežią ilgąją ciberžolę ir juodųjų pipirų kapsules. Gydėsi hiperbarine deguonies terapija, kurios metu uždaroje patalpoje kvėpavo aukšto slėgio grynu deguonimi. Ši terapija grindžiama prielaida, kad tokiu būdu galima paskatinti prisisotinti deguonimi visus kūno skysčius, ląsteles ir audinius.

Gydymas nepadėjo

Šių metų vasarį juvelyre dirbanti Katie sužinojo, kad vėžys išsivystė į ketvirtąją stadiją ir išplito į jos limfmazgius.

Gydytojai informavo, kad gydymas gali tik sulėtinti ligos vystymąsi.

Katie susirado imunoterapijos specialistą iš užsienio ir pradėjo rinkti lėšas, reikalingas gydymui. Tačiau, deja, mirė.

Katie vyras Neilas ir tėvai Carole ir Ronas palaikė jos sprendimą atmesti gydytojų patarimą.

Dr. Catherine Zolmann, 20 metų dirbanti šeimos gydytoja ir esanti labdaros organizacijos „Penny Brohn UK“, besirūpinančios sergančiaisiais vėžiu, direktore, teigia, kad gyvenimo būdo ir dietos pakeitimas, derinamas su įprastiniu gydymu, gali padidinti ilgesnio gyvenimo šansus.

Tačiau ji įspėja, kad tais atvejais, kai tikėtina, kad oficialiai pripažintas gydymo būdas suveiks, būtina nepraleisti galimybės ir juo pasinaudoti laiku.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.