Sesuo surado jaunesnįjį brolį – tokių pasekmių nesitikėjo niekas

Uždraustas vaisius saldesnis, sako liaudies išmintis. O jeigu dar įsimaišo genų užprogramuotos pinklės, griūva visi kultūriniai tabu.

 Tą patį tėvą turinti pora teigia, kad patyrė genetinį seksualinį potraukį – būseną, kai žmonės įsimyli savo ilgai nematytus giminaičius.<br> Twitter nuor.
 Tą patį tėvą turinti pora teigia, kad patyrė genetinį seksualinį potraukį – būseną, kai žmonės įsimyli savo ilgai nematytus giminaičius.<br> Twitter nuor.
 Tą patį tėvą turinti pora teigia, kad patyrė genetinį seksualinį potraukį – būseną, kai žmonės įsimyli savo ilgai nematytus giminaičius.<br> Twitter nuor.
 Tą patį tėvą turinti pora teigia, kad patyrė genetinį seksualinį potraukį – būseną, kai žmonės įsimyli savo ilgai nematytus giminaičius.<br> Twitter nuor.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

2019-06-20 21:45, atnaujinta 2019-06-20 21:46

Amerikietė Debby Zutant (51 m.) iš Ki Vesto, Floridos, po 10 metų bendro gyvenimo oficialiai susituokė su Joe Burnsu (38 m.). Nebūtų nieko neįprasta, tačiau ši pora – brolis ir sesuo.

Tą patį tėvą turėjusi pora teigia, kad patyrė genetinį lytinį potraukį – būseną, kai žmonės įsimyli savo ilgai nematytus giminaičius.

Kai jie pirmą kartą susitiko 2004 m., Debby buvo 36 metai, o Joe – 23. Moteris tvirtina, kad jie įsimylėjo vienas kitą iš pirmo žvilgsnio.

Pora pasimylėjo per antrąjį savo susitikimą, o po dviejų savaičių pažinties apsigyveno kartu.

Įsimylėjėliai 10 metų nuo šeimos slėpė savo draudžiamus santykius. O valdžios institucijos irgi nepastebėjo, kad jie yra giminaičiai, nes skyrėsi jų pavardės.

Ieškojo giminaičių

Prieš porą metų Debby, kuri yra menininkė, nusprendė viešai prabilti apie savo neįprastus santykius siekdama pakelti visuomenės sąmoningumą ir suvokimą apie genetinio seksualinio potraukio sindromą.

Moteris sakė, kad jai ne gėda apie tai kalbėti.

Debby teigė: „Joe ir aš esame brolis ir sesuo, tačiau, kai pirmą kartą susitikome, iš karto be proto pamilome vienas kitą. Žinau, kad esame vieno kraujo. Tačiau mes neaugome kartu ir dėl to esame visiškai netipiški brolis ir sesuo.

Aš buvau įvaikinta trejų metų. Visada jaučiau, kad kažko trūksta. Dėl to norėjau susirasti savo tikrąją šeimą.“

Sulaukusi 35 metų Debby pasamdė privatų detektyvą, kad surastų savo biologinius tėvus.

Moteris sakė: „Kai susitikau su mama ir tėvu, jis pasakė, kad dar turiu netikrą brolį, vardu Joe. Tėvas parodė brolio nuotrauką.

Niekada negalėsiu pamiršti, kaip spoksojau į vaikino, kurio tėvas buvo tas pats kaip ir mano, atvaizdą. Labai norėjosi susitikti su kuo daugiau savo šeimos narių, todėl nusprendžiau susisiekti su Joe.“

Kitais metais, 2004-aisiais, šeimos susirinkime Niujorke Debby galiausiai susitiko su Joe.

Moteris tvirtino: „Tai skambės labai banaliai, tačiau kai susidūrė mano ir Joe žvilgsniai, meilė įsiplieskė iš karto.

Pirmą kartą gyvenime pasijutau visaverte asmenybe. Buvome tarsi du pasimetę dėlionės gabaliukai, kurie galiausiai atsirado ir susijungė.“

Abu jautė tą patį

Kitą vakarą Joe, kuris taip pat yra menininkas, pakvietė Debby vakarienės. Tuomet ir vyriškis prisipažino jaučiantis jai tą patį, ką ir ji jam.

Debby pasakojo: „Prieš eidama vakarieniauti jaučiausi tarsi ruoščiausi į pasimatymą.

Pradėjau abejoti, ar verta eiti, nes jis buvo pernelyg užvaldęs mano mintis.

Galiausiai man palengvėjo, kai Joe vakarienės metu pasakė, kad aš esu nuostabi. Abu prisipažinome, ką jaučiame vienas kitam.

Po antrojo pasimatymo pasimylėjome. Ir visai nebuvo atgrasu. Atrodė natūralu, tarsi būtume vienas kitam skirti.“

Susirūpinusi, ką kiti pamanys apie jų santykius, Debby nusprendė paieškoti informacijos apie tokius jausmus internete.

Taip ji sužinojo apie genetinį seksualinį potraukį ir suprato, kad yra ne vienintelė, kuri įsimylėjo ilgai nematytą šeimos narį.

Kitą savaitę pora apsigyveno kartu. Tačiau, bijodami sulaukti nepritarimo, jie savo santykius laikė paslaptyje.

Debby pasakojo: „Kai turėdavome svečių, Joe miegodavo svečių kambaryje, o kai dalyvaudavome šeimos susibėgimuose, vaidindavome, kad esame tik brolis ir sesuo.

Gaila, tačiau praėjus trejiems metams nuo pirmojo susitikimo mirė mūsų abiejų tėvas. Jis taip ir nesužinojo apie mus.

Apie mūsų santykius aš papasakojau tik savo artimiausiems draugams. Laimei, jie palinkėjo man visa ko geriausia ir išreiškė palaikymą.

Joe apie tai niekam neprasitarė. Žinau, kad jis bijojo žmonių vertinimų.“

2005 m. Debby metė darbą biure ir kartu su Joe ėmėsi meno verslo Floridoje.

Oficialiai sukūrė šeimą

Galiausiai 2014 m. pora prisipažino šeimai ir globėjams apie savo slaptus santykius.

Debby prisiminė: „Mane ištiko nervinis priepuolis, kai apie viską papasakojau mūsų šeimai.

Pasirodo, dauguma jų jau įtarė, kas vyksta. Jie tvirtino, kad tol, kol abu su Joe būsime laimingi, nesmerks mūsų.“

Nors Jungtinių Valstijų įstatymai draudžia artimų giminaičių santuokas, po metų Debby ir Joe susituokė vietos valdžios įstaigoje.

Jungtinėse Valstijose už santuoką su artimu giminaičiu galima gauti iki 15 metų kalėjimo bei 24 tūkstančių dolerių (21 161 euro) baudą.

Debby atviravo: „Nors tai ir neteisėta, kad Joe ir aš susituokėme, mes pernelyg vienas kitą mylėjome, kad tai mums rūpėtų.

Civilinės metrikacijos įstaigos tarnautojai nesuprato, kad mes esame giminaičiai, nes mūsų pavardės skyrėsi. Tad mums pavyko prasmukti nepastebėtiems.

Po to laive Kuboje leidžiantis saulei mes atlikome antrąją santuokos ceremoniją. Kai žvelgėme vienas kitam į akis, aš supratau, kad noriu su juo praleisti visą likusį savo gyvenimą.

Grįžę namo trečiąkart atšventėme vestuves su mūsų šeima ir mane įsivaikinusia šeima.

Gana juokinga, tačiau mes, galima sakyti, nekalbėjome apie savo giminystę.

Tai kvailas tabu, kuris, tikiuosi, ateityje išnyks. Tikiu, kad tėvas būtų mūsų neatstūmęs. Tikriausiai, kaip ir kiti šeimos nariai, jis būtų linkėjęs mums laimės. Juk meilė yra meilė, ir nieko čia nepadarysi.“

Tiesa, tabu laužančios meilės pasaka ilgai netruko.

Po trejų santuokos metų, 2018-aisiais, pora išsiskyrė, nors moteris teigia ir toliau jaučianti su Joe ypatingą ryšį.

Pasak Debby, dėl skyrybų kalta dvejus metus kartu su jais gyvenusi Joe motina, kuri kurstė nesantaiką ir kėlė įtampą jų santykiuose.

Genetinis lytinis potraukis

Terminas „genetinis lytinis potraukis“ atsirado praėjusio amžiaus devintojo dešimtmečio pabaigoje. Ekspertai, stebėję žmones, kurie augo su svetimais, bet vėliau susitiko su savo biologiniais artimaisiais, nustatė bauginančią tendenciją.

Apie 50 procentų atvejų, kai žmonės su biologiniais artimaisiais susitinka būdami jau suaugę, vieni kitiems jie pajunta labai stiprią lytinę trauką. Tai gali būti pusbrolis ir pusseserė ar netgi motina ir sūnus, kurį ji buvo atidavusi įvaikinti.

Kaip tai paaiškinti? Viena teorijų – tai noro pajusti ryšį, kurio nebuvo galimybės jausti vaikystėje, išraiška. Kitas aiškinimas pagrįstas fiziniu panašumu – žmones apima jausmas, lyg sutikus ką nors, kas specialiai tau buvo sukurta laboratorijoje.

Artimų giminaičių seksualinis ryšys, atsiradęs ne prievarta, o įsimylėjus, yra vienas didžiausių tabu net ir šiandienėje visas taisykles laužančioje visuomenėje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.